آوین ویژه»

جبهه مقاومت در کل خاورمیانه امتداد دارد؛ شکست طراحی دشمن اعلام برگزیدگان دهمین سالانه تبادل چاپ دستی تروئیکای اروپا خواستار بازگردانی اقدامات هسته‌ای ایران شد هیچ بهانه‌، منفعت یا مصلحتی بر وفاق اولویت ندارد با پول یک خانه کوچک در تهران، در این شهر ویلادار شوید! مراسم گرامیداشت حماسه ۹ دی در زنجان تهران روی موج سبز؛ جهش در انرژی خورشیدی و تصفیه آب زندگی شهدا در رفتار و سبک زندگی ما اثرگذار است ریل گذاری صحیح در حوزه ورزش دانشگاهی الزامی است حرکت اتوبوس حامل اسیران فلسطینی از زندان عوفر+ فیلم سهامداران ۴۸۰۰ میلیارد تومان سود گرفتند پارلمان اوکراین در پیامی انگلیسی از ترامپ «صمیمانه قدردانی» کرد! راننده بیهوش شد،‌ اپل واچ جانش را نجات داد میزان عیدی و پاداش کارگران تعیین تکلیف شد قاضی فدرال، دستور ترامپ برای تعطیلی «صدای آمریکا» را موقتا لغو کرد چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا نقش سیدحسن نصرالله در مبارزه با اسرائیل بی بدیل بود استقلال کشور و خلق رفاه و درآمد برای مردم از مسیر تولید فراهم می گردد

0

رشد ۵۰ درصدی ورود بانوان به دانشگاه‌های علوم پزشکی پس از انقلاب اسلامی

  • کد خبر : 64296
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۵
رشد ۵۰ درصدی ورود بانوان به دانشگاه‌های علوم پزشکی پس از انقلاب اسلامی

معاون آموزشی وزارت بهداشت با تشریح دستاوردهای ۴۶ ساله نظام آموزشی در حوزه سلامت گفت: ورودی بانوان به دانشگاه‌ها افزایش داشته به نحوی که ۵۰ درصد دانشجویان و اساتید بانوان هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر سیدجلیل حسینی در برنامه «کشیک سلامت» سیما، به تشریح دستاوردهای ۴۶ ساله نظام آموزشی در حوزه سلامت پرداخت و تأکید کرد: «رسانه فرصتی ارزشمند برای ارتباط دوسویه با مردم و معرفی دستاوردها و چالش‌های حوزه سلامت است.»

وی با اشاره به افزایش حقوق دستیاران و کارورزان و همچنین رسمیت یافتن دوره دستیاری به‌عنوان یک شغل، اظهار داشت: «از ابتدای سال ۱۴۰۴، در صورت تصویب در صحن مچلس شورای اسلامی دوره دستیاری به‌عنوان یک شغل به رسمیت شناخته می‌شود و دستیاران می‌توانند از مزایای شغلی و بیمه بهره‌مند شوند.»

تسهیلگری برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی

معاون آموزشی وزارت بهداشت از نقش تسهیلگری این معاونت برای دانشجویان و فراگیران خبر داد و افزود: «با بررسی چالش‌ها و مشکلات دانشجویان، درصدد کاهش دغدغه‌های آنان هستیم. همچنین برای حذف سقف حقوق اساتید مکاتباتی انجام داده‌ایم که امیدواریم در هماهنگی با وزارت علوم به نتیجه برسد.»

افزایش ظرفیت آموزشی پس از انقلاب اسلامی

حسینی، ادغام آموزش با بهداشت و درمان را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب در حوزه آموزش پزشکی دانست و گفت: «پس از انقلاب، تعداد دانشکده‌های پزشکی از ۹ به ۷۰ مورد افزایش یافت. همچنین تعداد دانشجویان پزشکی از ۲۵ هزار نفر به ۲۵۰ هزار نفر و اعضای هیئت علمی از ۲,۹۰۰ نفر به ۲۲,۵۰۰ نفر رشد داشته است.»

وی با اشاره به افزایش حضور بانوان در دانشگاه‌ها، افزود: «ورودی بانوان به دانشگاه‌ها افزایش داشته به نحوی که ۵۰ درصد دانشجویان و اساتید بانوان هستند که دستاوردی ارزشمند محسوب می‌شود. بسیاری از این فارغ‌التحصیلان در سطح ملی و بین‌المللی به جایگاه‌های برجسته‌ای دست یافته‌اند.»

تحول در برنامه‌های آموزش پزشکی

معاون آموزشی وزارت بهداشت، تغییر رویکرد برنامه‌های آموزشی از درمان به پیشگیری را از مهم‌ترین تحولات پس از انقلاب دانست و گفت: «برنامه‌های آموزشی متناسب با نیاز جامعه اصلاح شده‌اند. به‌عنوان‌مثال، تربیت پزشکان اجتماعی و پرستاران سالمندی از جمله این تغییرات است.»

وی همچنین از راه‌اندازی مراکز توسعه آموزش پزشکی و برنامه‌های آموزشی مستمر برای پزشکان خبر داد و افزود: «پس از انقلاب، آموزش مداوم پزشکان الزامی شد و تاکنون حدود ۳ میلیون برنامه آموزشی طراحی و اجرا شده است.»

جایگاه بین‌المللی ایران در آموزش پزشکی

حسینی، اعتباربخشی مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها و جایگاه مهم ایران در فدراسیون جهانی آموزش پزشکی را از دیگر دستاوردهای این حوزه برشمرد و تأکید کرد: «ادغام سیستم بهداشت و درمان با آموزش پزشکی باعث شده تا دانشگاه‌ها به‌محض وقوع یک همه‌گیری، از آن مطلع شده و بر آن تمرکز کنند. این مدل مورد توجه فدراسیون جهانی آموزش پزشکی قرار گرفته و در عین حال برنامه های پزشکی عمومی توسط فدراسیون جهانی آموزش پزشکی تایید شده است و به همین جهت ایران می تواند برنامه های آموزش پزشکی کشورهای منطقه را ارزیابی و اعتباربخشی کند.»

وی با اشاره به رشد چشمگیر ظرفیت‌های آموزشی در حوزه تخصصی گفت: «ظرفیت پذیرش دستیاران تخصصی از ۴۰۰ نفر در سال ۵۸ به ۵ هزار نفر افزایش یافته است. همچنین در ابتدای انقلاب هیچ برنامه فوق تخصصی و فلوشیپ وجود نداشت، اما اکنون ۹۵ رشته فلوشیپ، ۲۶ رشته فوق تخصصی و بیش از یک هزار و ۱۰۰ فارغ‌التحصیل در این مقاطع داریم.»

معاون وزیر بهداشت همچنین از توسعه رشته‌های فلوشیپ بر اساس نیاز کشور خبر داد و افزود: «رشته‌هایی مانند پیوند کبد، ناباروری، پیوند کلیه و اورولوژی ترمیمی بر اساس نیازهای درمانی کشور راه‌اندازی شده‌اند.»

وی با اشاره به رشد دانشجویان دندانپزشکی گفت: «در ابتدای انقلاب، تنها ۱۰۰ دانشجوی عمومی و ۲۰ دانشجوی تخصصی دندانپزشکی داشتیم. اما اکنون بیش از ۱۷ هزار دانشجوی عمومی و یک هزار و ۵۲۵ دانشجوی تخصصی در این رشته مشغول به تحصیل هستند. همچنین تعداد دانشکده‌های دندانپزشکی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.»

چالش‌ها و چشم‌انداز آینده

معاون آموزشی وزارت بهداشت، رشد علمی ایران را پشتوانه‌ای ارزشمند خواند و تصریح کرد: «اساتید و دانشجویان توانمند ما و ارتباط با انجمن‌های علمی دنیا، جایگاه آموزش پزشکی کشور را برجسته کرده است. بااین‌حال، برخی مشکلات مانند بدهی دانشگاه‌ها و عدم تامین بودجه افزایش ۲۰ درصد دانشجویان پزشکی، بر توانایی و خلاقیت مدیران تأثیر منفی گذاشته که امیدواریم با حمایت دولت این چالش‌ها برطرف شود.»

وی تأکید کرد: «هوش ایرانی و برنامه‌ریزی اساتید موجب شده تا همچنان در کیفیت آموزش پزشکی پیشرو باشیم و نیروی متخصص برای تأمین سلامت مردم تربیت کنیم.»

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=64296

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.