آوین ویژه»

کسر آرد نانواها تا ۲۰۰ کیسه در طرح هوشمند سازی نان نشت و انفجار گاز در آناخاتون و مصدومیت یک نفر بازدید معاون استاندار خراسان رضوی از محورهای مواصلاتی قوچان ارائه خدمات مشاوره به لبنانی‌ها در دانشگاه حضرت معصومه (ع) نبیه بری: تل‌آویو بیش از همه از تحولات سوریه بهره می‌برد؛ انتخاب رئیس جمهور در ماه ژانویه سرنگونی ۴۸ پهپاد اوکراینی بر فراز مناطق مختلف روسیه کنسرت منظومه سیمرغ قاف اولین مدیر بانوی بنیاد مسکن آذربایجان ‌غربی معرفی شد ستاره پرسپولیس به بازی با ازبکستان می رسد؟ هزینه تولید هر کیلوولت برق در کشور ۸۰ هزار ریال است مجری صرفا سخنور نیست؛ برنامه شاخص باشد اجرا می‌کنم شهادت ۹۸ فلسطینی از زمان استقرار آتش بس در غزه وضعیت هوای اصفهان قرمز است کشف ۵۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) در فارس دادستان کنگان نسبت به هرگونه اسکان و به‌کارگیری اتباع بیگانه هشدار داد قیمت جدید طلا و سکه امروز ۲۱ آبان اعلام شد + جدول ۸۲۳ هزار نفر در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ ثبت‌نام کردند نقش واقعی ایلان ماسک در دولت ترامپ فاش شد

1

کتاب «مسئله عفاف» وارد بازار نشر شد؛ عفاف امری فراجنسیتی است

  • کد خبر : 64786
  • ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۴
کتاب «مسئله عفاف» وارد بازار نشر شد؛ عفاف امری فراجنسیتی است

کتاب «مسئله عفاف» به قلم حجت الاسلام مهدی شجریان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از سوی انتشارات طه منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «مسئله عفاف» به‌تازگی توسط نشر کتاب طه منتشر شده است که به نظر می‌رسد از دیدگاه نویسنده این کتاب، در وهله نخست، عفاف مسئله اصلی است، نه حجاب! توضیح این موضوع آن است که هرچند اکثر تألیفات در این حوزه، حجاب و عفاف را همراه هم و بدون مرزبندی روشن تبیین می‌کنند و تمرکز ویژه‌ای بر حجاب داشته و عفاف را در حاشیه آن مطرح می‌نمایند، اما رویکرد این کتاب کاملاً برعکس است. در این اثر، عفاف محور اصلی بحث است و از چیستی، چرایی و چگونگی آن به‌عنوان یک فضیلت اخلاقی برون‌دینی سخن به میان آمده است.

مهدی شجریان، نویسنده این کتاب، فصلی را به‌صورت مفصل به تبیین و تشریح تفاوت‌های میان حجاب و عفاف اختصاص داده است.

به اعتقاد او، هرچند این دو مفهوم همسان و هم‌ارز شمرده می‌شوند، اما بررسی آیات و روایات اسلامی و نیز دقت در اندیشه‌های بسیاری از دانشمندان اسلامی، تفاوت‌های هفت‌گانه‌ای را بین این دو آشکار می‌سازد. این تفاوت‌ها نه‌تنها باور به همسانی این دو را رد می‌کند، بلکه دلایلی برای ناهم ارزی آن‌ها ارائه می‌دهد.

یکی دیگر از فصول کتاب به تحلیل نسبت میان عفاف و جنسیت پرداخته است. در نگاه بسیاری، عفاف امری زنانه تلقی می‌شود و مردان مخاطب آن نیستند؛ یا اگر مردان نیز مخاطب عفاف باشند، اهمیت آن برای آن‌ها به مراتب کمتر است و این زنان هستند که باید به‌صورت ویژه اهل عفت باشند. نویسنده هر دو باور را به چالش می‌کشد.

به اعتقاد او، عفاف نه امری زنانه و نه مردانه، بلکه یک فضیلت اخلاقی انسانی و فراجنسیتی است. در شرایط عادی، هر دو جنس از نظر اخلاقی موظف به زیست عفیفانه هستند و در این زمینه نباید جنس خاصی را مخاطب اصلی این فضیلت دانست.

مطالعه این کتاب، با ارائه نگاهی نسبتاً متفاوت، در شرایط کنونی که مسئله حجاب در کانون توجه بسیاری قرار گرفته است، خالی از لطف نیست.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=64786

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.