آوین ویژه»

ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۱۹ فروردین) ۶ نفر در بابل دچار مسمومیت گاز شدند گزارش مرکز نظارت وزارت علوم از وضعیت ۷۲ موسسه آموزش عالی پنتاگون از عملیات منجر به ترور ژنرال روس فاصله گرفت! امنیت زائران حاج قاسم با تجهیزات هوشمند و همکاری مردم تامین می شود ۱۵۹ هزار قطعه طیور آلوده در مازندران معدوم شد حمله مجدد مقاومت اسلامی عراق به هدفی نظامی در اراضی اشغالی خبر مهم از مذاکره ایران و آمریکا / بقایی: گفت‌وگو‌های هسته‌ای در حال انجام است ایران می‌خواهد به بمب هسته‌ای برسد/ فشار بر تهران بیشتر شود رویترز: پوتین آماده مذاکره آتش‌بس با ترامپ است تحلیل تکنیکال و بنیادی بانک سامان / موج صعودی سامان شروع شد؟ جزئیات بیشتری از گروگان‌گیری در پاکستان شروط تخفیف ۵ درصدی نرخ خوراک پالایشگاه‌ها ابلاغ شد پاسخ یکی از فعالان فضای مجازی به یک «سوال غلط»/ آیا الان امکان حذف محتوای غیراخلاقی یا امنیتی از واتس‌اپ وجود دارد؟ دارندگان سهام عدالت فورا اقدام کنند نتانیاهو: بن گویر به خطر انداختن کابینه ائتلافی را متوقف کند عباس عراقچی: نامه ترامپ را دریافت کردم از اجرایی نشدن طرح اکران رمضان تا حواشی فیلم ایرانی اسکاری

2

تراژدی «صالح موسی»/ اسیر فلسطینی که ۶ سال در زندان انفرادی بود

  • کد خبر : 65587
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۵
تراژدی «صالح موسی»/ اسیر فلسطینی که ۶ سال در زندان انفرادی بود

رژیم صهیونیستی در جریان اسارت صالح موسی که به ۱۷ بار حبس ابد محکوم شده بود، بدون هشدار قبلی خانه وی را تخریب کرد، پدر و مادر و همسرش از دنیا رفتند و دو فرزندش به زندان صهیونیست‌ها افتادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «صالح صبحی داوود دار موسی» یکی از اسیران فلسطین عضو گردان‌های عزالدین قسام است که در تبادل اخیر اسرا بین رژیم صهیونیستی و نیروهای مقامت فلسطین آزاد شد. وی متولد سال ۱۹۶۴ در استان رام الله است که در جوانی به عضویت گروه اخوان المسلمین در آمد و سپس عضو حماس و گردان‌های عزالدین قسام شاخه نظامی آن شد.

رژیم صهیونیستی در پی فعالیت‌های ضد صهیونیستی این اسیر، در سال ۲۰۰۳ او را بازداشت کرده و ۱۷ بار حبس ابد علیه وی صادر کرد.

صالح تحصیلات ابتدایی خود را درمحل زندگی خود پشت پسر گذاشت و دیپلم علوم دینی را از دانشکده خضوری در طولکرم در سال ۱۹۸۳ دریافت کرد. او در سال ۲۰۲۱ در دانشگاه قدس موفق به دریافت مدرک لیسانس رشته علوم سیاسی شد.

گرایش فکری

صالح در ابتدای جوانی گرایش نزدیک به جماعت اخوان المسلمین داشت و در فعالیت‌های مذهبی و سندیکایی این گروه شرکت می‌کرد. این اقدامات باعث گرایش وی به حماس در ابتدای تأسیس آن شد و سپس به گردان‌های عزالدین قسام شاخه نظامی این جنبش ملحق شد و در برنامه‌ریزی و اجرای چندین عملیات ضد صهیونیستی مشارکت داشت.

او در جریان انتفاضه دوم فلسطین گروهی موسوم به گردان‌های قسام بیت لاقیا را تأسیس کرد که مسئول عملیات کافه «هلل یافی» در قدس بود که در روز ۹ سپتامبر ۲۰۰۳ اتفاق افتاد و در نتیجه این عملیات که رامز فهمی ابو سلیم از اعضای قسام آن را انجام داد، ۹ صهیونیست به هلاکت رسیده و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

تراژدی «صالح موسی»/ اسیر فلسطینی که ۶ سال در زندان انفرادی بود

این گروه عملیات دیگری را در همان روز در ایستگاه اتوبوس منطقه صرفند در نزدیکی شهر الرملة انجام داد که عامل اصلی آن ایهاب عبدالقادر بود. این عملیات نیز باعث هلاکت ۸ صهیونیست و زخمی شدن ده‌ها تن دیگر شد.

این عملیات‌ها در نتیجه اقدام رژیم صهیونیستی برای ترور اسماعیل ابو شنب از رهبران حماس و تلاش برای ترور شیخ احمد یاسین مؤسس جنبش حماس انجام شد.

صالح موسی معلم علوم دینی و تربیت اسلامی در چندین مدرسه دولتی در کرانه باختری بود و در یکی از مساجد روستای خود نیز به عنوان خطیب مشغول به کار بود. رژیم صهیونیستی او را یک سال بعد از این مسئولیت‌ها کنار گذاشت. وی در سال ۱۹۹۱ برای اولین بار بازداشت شده و بعد از آن مکرراً بازداشت می‌شد تا اینکه نهایتاً در ۱۷ سپتامبر سال ۲۰۰۳ برای پنجمین بار بازداشت شده و به اتهام عضویت در گردان‌های القسام و برنامه‌ریزی دو عملیات ضد صهیونیستی و هلاکت ۱۶ نفر در این دو عملیات، به ۱۷ بار حبس ابد محکوم شد.

رژیم صهیونیستی در جریان بازجویی از وی، دو بار همسرش را نیز بازداشت کرد تا به وی فشار بیاورد، صهیونیست‌ها بدون اینکه هشدار تخلیه برای اعضای خانواده وی صادر کنند، منزل وی را تخریب کردند. در طول اسارت وی، پدر و مادر و همسرش از دنیا رفتند و او موفق به دیدار با آنها نشد. دو فرزند صالح یعنی اسلام و محمد نیز بازداشت شده‌اند و دیگر افراد خانواده نیز اجازه ملاقات با او در زندان را نداشتند. او در مجموع ۶ سال را در زندان انفرادی گذرانده است.

تراژدی «صالح موسی»/ اسیر فلسطینی که ۶ سال در زندان انفرادی بود

رژیم صهیونیستی در جریان عملیات تبادل اسرا در سال ۲۰۱۱ موسوم به تبادل شالیت با آزادی وی مخالفت کرد، اما این بار مجبور شد نام وی را در لیست تبادل اسرا بپذیرد. صالح بعد از آزادی همراه با ۷۰ اسیر محکوم به اخراج از سرزمین‌های اشغالی در دور دوم تبادل اسرا به مصر رفت.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=65587

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.