آوین ویژه»

عراق: خاک ما نقطه آغاز تهدید کشورهای همسایه نخواهد بود نشست یک ساعته «جوزف عون» با نمایندگان فراکسیون وابسته به حزب الله عکس پربازدید از قاضی صلواتی در مراسم تشییع پیکر قضات سمنان «‌لیگ قرآن» برگزار می‌کند دختر پاراتنیس روی میز بجنوردی طلای مسابقات جهانی را کسب کرد حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است پلیس در تعقیب عاملان تیراندازی به امام جمعه موقت میرجاوه یک زن ایرانی کاندیدای نهایی استارتاپ‌های زنان بریکس شد ۱۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی لنگرود رفع تصرف شد اولین سفر استاندار تهران به ری آیه ۹۰ سوره نحل؛ فراتر از عدالت رونمایی از نماهنگ «تندیس عشق» در لنگرود همایش «یاوران انقلاب، پیشتازان مقاومت» در خواف بیش از ۲۷ هزار مسافر نوروزی در زنجان اقامت کردند توافق ارزی تجار تنور گرم بورس در اولین روز زمستان / عبور شاخص کل از مرز ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی رئیس جمهور سابق برزیل به کودتا متهم شد زمان ثبت‌نام در مرحله تکمیل ظرفیت دوره‌های علمی کاربردی به اول بهمن موکول شد

1

افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، تهدیدی جدی برای دسترسی به مواد معدنی حیاتی و تولید باتری

  • کد خبر : 66104
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، تهدیدی جدی برای دسترسی به مواد معدنی حیاتی و تولید باتری

آژانس بین‌المللی انرژی هشدار می‌دهد که تنش‌های فزاینده ژئوپلیتیکی می‌تواند موجب اختلال در دسترسی به مواد معدنی ضروری مانند لیتیوم، کبالت و گرافیت شده و تولید باتری را در کشورهای پیشرفته تهدید کند.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نسبت به پیامدهای افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی و تأثیر آن بر دسترسی جهانی به مواد معدنی حیاتی همچون لیتیوم، کبالت، مس و گرافیت هشدار داده است. این نهاد در گزارشی تأکید کرد که تمرکز بالای عرضه این مواد معدنی می‌تواند خطرات بزرگی برای زنجیره تأمین جهانی به همراه داشته باشد.

IEA اشاره کرد که اعمال محدودیت‌های اخیر از سوی چین بر صادرات مواد معدنی، این کشور را به یک بازیگر اصلی در فرآوری مواد حیاتی تبدیل کرده است و این موضوع تهدیدات امنیتی جدی برای تولید باتری‌ها در کشورهای ایالات متحده، اروپا، کره جنوبی و ژاپن ایجاد کرده است.

 محدودیت‌های جدید چین و اثرات تجاری آن

چین از تاریخ ۳ دسامبر ۲۰۲۳ صادرات گالیم، ژرمانیم و آنتیموان – که برای تولید نیمه‌هادی‌ها ضروری هستند را به ایالات متحده محدود کرد؛ همزمان، چین کنترل‌های جدیدی بر صادرات گرافیت اعمال کرد، به‌ویژه آن دسته از محصولات با خلوص بالا که در تولید خودروهای برقی و ذخیره‌سازی باتری‌ها استفاده می‌شوند.

 این اقدامات پس از آن رخ داد که ایالات متحده محدودیت‌هایی بر صادرات نیمه‌هادی‌ها به چین اعمال کرد و موجب تشدید تنش‌های تجاری میان دو کشور شد و سپس، در تاریخ ۴ فوریه، چین تصمیم به اعمال کنترل‌های صادراتی بر دیگر مواد معدنی حیاتی از جمله تنگستن، تلوریوم، بیسموت، ایندیوم و مولیبدن گرفت.

 تهدیدهای اقتصادی و تأثیر بر تولید باتری

آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داد که تمرکز عرضه مواد معدنی حیاتی در دست تعداد معدودی از کشورها، می‌تواند تهدیدات امنیتی زیادی ایجاد کند همچنین اختلالات در تأمین این مواد معدنی می‌تواند تبعات اقتصادی گسترده‌ای داشته باشد، از جمله افزایش قیمت فناوری‌های نوین، تشدید تورم، کاهش رقابت‌پذیری تولید و تاثیرات منفی بر اقتصاد جهانی که این تغییرات می‌توانند هزینه تولید باتری‌ها و خودروهای برقی را افزایش داده و روند برقی‌سازی را کند کنند.

افزایش قیمت‌ها همچنین می‌تواند مانعی برای تولید داخلی برخی فناوری‌ها شود، زیرا شکاف هزینه تولید میان کشورهای سنتی و کشورهای نوظهور بیشتر خواهد شد. به‌علاوه، به گفته IEA، هزینه تولید باتری در ایالات متحده و اروپا به‌طور متوسط ۴۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از چین است.

این نهاد جهانی هشدار داد که اگر اختلالات طولانی‌مدت ادامه یابد، درآمد تولیدکنندگان کاهش یافته و فرصت‌های شغلی از دست خواهد رفت که پیامدهای جدی اقتصادی برای کشورهای در حال توسعه ظرفیت‌های تولید باتری خود، مانند ایالات متحده، اروپا، کره جنوبی و ژاپن، خواهد داشت.

 ضرورت تقویت امنیت تأمین مواد معدنی حیاتی

در پایان، آژانس بین‌المللی انرژی بر اهمیت تقویت اقدامات امنیتی در تأمین مواد معدنی حیاتی تأکید کرد و اعلام کرد که در ماه‌های آینده گزارش “چشم‌انداز جهانی مواد معدنی حیاتی ۲۰۲۵” را منتشر خواهد کرد.

طبق ارزیابی‌های Platts، قیمت لیتیوم کربنات و هیدروکسید لیتیوم در تاریخ ۱۰ فوریه ۲۰۲۵، به ازای هر تن متریک ۱۰,۰۰۰ دلار گزارش شده است که نسبت به هفته‌های گذشته بدون تغییر باقی مانده است. این قیمت‌ها نشان‌دهنده ارزش لحظه‌ای مواد باتری درجه یک بر اساس تحویل به بنادر اصلی چین، ژاپن و کره جنوبی هستند.

 
لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=66104

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.