آوین ویژه»

هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان اصفهان معرفی شد تالار شیشه‌ای دومین روز معاملات را متفاوت به پایان رساند خشم کاخ سفید از اعتراض نمایندگان دموکرات به سخنرانی ترامپ در کنگره حسین فضل‌الله: آزادگان جهان روز یکشنبه را در تاریخ ماندگار خواهند کرد ویدیوی تکان دهنده پلیس از جمع آوری تحصن کنندگان مجلس/ خودزنی تجمع کنندگان! جدیدترین اقدام ریاض در زمینه غنی سازی اورانیوم دومین جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کردستان برگزار شد خریداران طلا از ارز بازان جلو افتادند! | نقش بانک مرکزی چه بود؟ استفاده از سگ‌های رباتیک برای تامین امنیت ترامپ! + فیلم پیش‌بینی هواشناسی خوزستان؛ بارش‌ باران و افزایش غلظت آلاینده‌ها ۱۳ واحد صنفی متخلف در بهارستان پلمب شد لاوروف: روسیه هرگز خاورمیانه را ترک نخواهد کرد دعوت از شناگر قمی به اردوی تیم ملی فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود اقتدار نظامی، ابزار بازدارندگی و سرمایه اعتماد عمومی است اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در شیراز صدور مجدد گذرنامه در سوریه از سوی رژیم جولانی محفل قرآنی چلچراغ آیه‌ها

1

موسیقی «کواتی» برگرفته از فرهنگ مردم بلوچ و راهی برای کم کردن اضطراب و تنش

  • کد خبر : 67647
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
موسیقی «کواتی» برگرفته از فرهنگ مردم بلوچ و راهی برای کم کردن اضطراب و تنش

عیسی بلوچ نوازنده موسیقی «کواتی» معتقد است که این موسیقی بازتابی از روح عرفان، تاریخ و فرهنگ بلوچ‌ها و همچنان زنده، ساری و جاری است.  

عیسی بلوچ نوازنده موسیقی «کواتی» که شب گذشته ۲۶ بهمن در «شب سیستان و بلوچستان» در چهلمین جشنواره موسیقی فجر به اجرا پرداخت، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ویژگی‌های این نوع موسیقی گفت: موسیقی «کواتی» بیشتر در محافل مذهبی به اجرا درمی‌آید و جنبه عرفانی و معنوی دارد. البته از این موسیقی در جشن‌ها و دورهمی‌ها همچنین در عزاداری‌ها و مراسم سوگواری هم استفاده می‌شود. به عبارتی این گونه از موسیقی با زندگی و فرهنگ مردم بلوچ و غم و شادی‌شان درآمیخته است.

به گفته این نوازنده دونلی، سوروز یا قیچک بلوچی، تمبورک یا تنبور بلوچی، نل یا همان نی و گاهی دهل، سازهایی هستند که در موسیقی «کواتی» نقش دارند و جالب این‌که با وجود تأثیرات مدرنیته و تغییرات فرهنگی، این نوع موسیقی همچنان زنده است و هنرمندان بلوچ، همواره در تلاش هستند تا آن را حفظ و به نسل بعد منتقل کنند.

بلوچ در پاسخ به این پرسش که موسیقی «کواتی»، چه تفاوت‌هایی با موسیقی «زار» دارد، بیان کرد: در بخشی از جنوب ایران چون سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و بوشهر برای درمان بیماری‌های روانی یا افراد جن‌زده از موسیقی «زار» استفاده می‌شد. موسیقی «کواتی»، به‌طور مستقیم برای درمان جن‌زدگی به‌کار نمی‌رود اما چون جنبه معنوی دارد به ذهن انسان، آرامش می‌دهد و از اضطراب و تنش او کم می‌کند.

به گفته این نوازنده بلوچ، جشنواره‌ها نقش مهمی در معرفی موسیقی اقوام دارند و فرصتی فراهم می‌آورند تا هنرمندان دور هم جمع و با یکدیگر بیشتر آشنا شوند. از طرفی این امکان را در اختیار جوانان می‌گذارند تا با موسیقی قومیت‌ها و فرهنگ‌های مختلف در ایران آشنا شوند و این اتفاق، بسیار خوشایند است.

«شب سیستان و بلوچستان» به همت عیسی بلوچ و خداداد شکل‌زهی، جمعه ۲۶ بهمن در برج آزادی اجرا شد.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی، از ۲۳ تا ۲۹ بهمن در حال برگزاری است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=67647

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.