آوین ویژه»

تاکید لاوروف بر توقف فوری استفاده از زور علیه یمن در گفتگو با روبیو فوری/ پنجشنبه‌ها تعطیل شد نامه الهه محمدی و نیلوفر حامدی به رئیس قوه قضاییه: پشیمانیم! رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است ریشه گرانی ها بالاخره پیدا شد | کیک اقتصادی تکه تکه شد! حمله مسلحانه در پایتخت هائیتی؛ ۳ نفر کشته و چندین تَن زخمی شدند ماسوله در مِه کندی ترخیص کالا از مرز مهران به زودی رفع می‌شود اینفوگرافیک| رفع تصرف چهار هزار متر مربع اراضی محیط زیست کردستان تایید ورود انبوه آیفون رفرش| ثبت هفته‌ای ۶۰ شکایت موبایل مستعمل درخواست عجیب هواداران پرسپولیس از بابک زنجانی افزایش ۳۸.۵ درصدی ارزش صادرات غیرنفتی ایران به قزاقستان مخارج سنگین درمان برای بازنشستگان | حال جامعه کارگری خوب نیست افزایش دوباره حقوق کارگران در ۱۴۰۴ تلویحاً منتفی شد ارائه بیش از ۲۰ دغدغه اساتید حوزه به شورای عالی حوزه‌های علمیه علی کریمی به ایران برگشت حقوق دریافتی سخنگوی دولت مشخص شد نشست خبری سفیر سودان

0

عدم صحیح مدیریت پسماندها از عوامل تخریب طبیعت است

  • کد خبر : 68708
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۸
عدم صحیح مدیریت پسماندها از عوامل تخریب طبیعت است

کرج – سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عدم مدیریت صحیح پسماندها و رهاسازی آنها در حاشیه رودخانه‌ها و پساب‌های صنعتی و شهری عامل تخریب محیط زیست است.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی کیا لیری پیش از ظهر یکشنبه در نشست تخصصی مدیریت مشارکتی تالاب‌های کشور که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه حال محیط زیست کشور ما خوب نیست، گفت: ایران ما از موهبت‌های بسیار زیاد محیط‌زیستی برخوردار است.

وی افزود: از تعداد ۱۱ اکوسیستم دنیا، ۹ مورد آن در ایران وجود دارد که نشان دهنده تنوع اکوسیستم‌های کشورمان است اما علیرغم این تنوع با مشکلات بسیاری روبرو هستیم چراکه از لحاظ جغرافیایی ۹۳ درصد کشور خشک و نیمه خشک است.

کیا دلیری با بیان اینکه مشکلات محیط زیست فقط در کشور ما نیست بلکه تمام دنیا با آن درگیر هستند، گفت: با توجه به تهدیدهای بسیار زیاد در محیط زیست بایستی آموزش‌های لازم به نسل جوان را شروع کنیم تا همه با هم کشور را از تهدیدها و معضلات محیط زیستی نجات دهیم.

وی با اشاره به تهدیدهایی تالاب‌های کشور ادامه داد: این تغییر اقلیم‌ها در تمام کشورها قابل مشهود است چراکه رودخانه‌ها در حال تبدیل شدن از حالت دائمی به فصلی هستند و چشمه‌های کشور نیز دچار خشکی شده‌اند که این مسائل بسیار نگران کننده است.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست بهره‌برداری‌های بیش‌از حد منابع آبی را از دیگر عوامل تخریب محیط‌زیست برشمرد و گفت: تغییر کاربری‌های در بالادست بسیار فاجعه‌بار است چراکه طبق یکی از مطالعات، در یک بازه زمانی هفت‌ساله ۳۳۰ هکتار از منابع طبیعی تبدیل به اراضی کشاورزی و ۳۱۳ هکتار تبدیل به طبیعت مصنوعی شدند.

وی همچنین به عدم مدیریت صحیح پسماندها در بالادست و رهاسازی پسماندها در حاشیه رودخانه‌ها، عدم مدیریت صحیح پساب‌های صنعتی و شهری اشاره کرد و ادامه داد: مصرف بی‌رویه سموم کشاورزی در اراضی، بهره‌برداری غیرقانونی از تنوع زیستی و تخریب بستر رودخانه‌ها دیگر عوامل تخریب محیط‌زیست هستند.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان این موضوع که آیا در این کشور محیط‌زیست دغدغه مردم و مسئولین است یا نه، گفت: حفظ تالاب‌ها اولویت چندم ماست، آیا متولی فقط سازمان حفاظت محیط‌زیست یا منابع طبیعی است؟ نباید دولت‌سازی کنیم.

کیا دلیری خاطرنشان کرد: در دهه گذشته سازمان‌های متولی به این نتیجه رسیدند که بدون مشارکت مردمی وانجمن‌ها و دانشگاه‌ها نمی‌شود در احیای اکوسیستم‌ها موفق بود.

وی ادامه داد: بر این اساس قصد داریم نهادهای مردمی را از طریق ایجاد حلقه‌های آموزشی تقویت کنیم و از پشتوانه فکری مردم استفاده کنیم.

کیا دلیری تاکید کرد: یکی از دلایل به نتیجه نرسیدن آموزش‌ها این بود که تبدیل به قانون نکردیم و در این حوزه سلیقه‌ای عمل کرده‌ایم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=68708

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.