آوین ویژه»

تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان صیدی: ایلان ماسک به ارزش ذاتی بورس تهران واقف است  واکنش تند نخست‌وزیر گرجستان علیه اتحادیه اروپا: التماس نمی‌کنیم با تمرکز بر خودکفایی و توسعه پایدار:دستاوردهای چشمگیر فولاد سنگان تا پایان مهر «آدام ر» به تماشاخانه «دا» می‌رود ستاره بارسلونا امشب در زمین بازی افطار می‌کند نمایندگان مجلس مردم‌دار باشند همایش استانی «نفس» در دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار می‌شود تلاش برای گردشگری آسان و کم خطر در دزفول نشست «حضرت زینب (س)؛ الگوی زن مسلمان» در راولپندی برگزار شد ظرفیت سازمان انرژی اتمی برای توسعه کارآفرینی زنان گودرزی: استیضاح همتی، اقدامی برای تسویه‌حساب سیاسی است درمان قطعی کبد چرب با داروهای چند میلیونی! | پزشکان چه می گویند؟ دیش جدید استارلینک با سرعت گیگابیتی بیش از ۲ تن مواد منفجره در آذربایجان غربی کشف شد تردد ۳۴۹ هزار دستگاه کامیون کالای صادراتی در مرزهای کرمانشاه ۵۱ درصد آمریکایی‌ها خواستار محدودکردن کمک‌های نظامی به اوکراین هستند ارزش بازار سهام ۱۰ صنعت بزرگ بورس و فرابورس به ۹۰۰۰ همت رسید

2

جواد لاریجانی راست می گوید که اینترنت را او به ایران آورده؟/ واقعا غرضی فکر می کرد اینترنت همان فاکس است؟

  • کد خبر : 73078
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸
جواد لاریجانی راست می گوید که اینترنت را او به ایران آورده؟/ واقعا غرضی فکر می کرد اینترنت همان فاکس است؟

اینترنت به شکل امروزی در سال ۱۳۷۲ برای استفاده‌های دانشگاهی وارد ایران شد و آن که عمومی کرد شرکت «ندا رایانه» بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سایت عصرایران نوشت: 

“من مخالف اینترنت نیستم. من کسی هستم که به عنوان رییس پژوهش‌گاه دانش های بنیادی ۳۳ سال پیش اینترنت را وارد کشور کردم. وقتی سینه چاکان امروزی نمی دانستند اینترنت را با ت می نویسند یا با طا. آقای غرضی هم که وزیر پست و تلگراف و تلفن بود معتقد بود اینترنت همان فاکس است!” این سخنان را محمد جواد لاریجانی گفته که دیدگاه‌های سیاسی و لحن او را خیلی‌ها و شاید حتی برادران او هم نپسندند. دربارۀ این ادعا اما می‌توان گفت واقعیت دارد اما همۀ واقعیت نیست.

بله، مؤسسۀ تحت نظر او وارد کرد اما به قصد ارتباطات دانشگاهی و نه عموم و این تصور که انقلاب هوش سر از گوشی های تلفن همراه می آورد وجود نداشت و نهایت تصور از آن تلقی ارتباط دانشگاهی بود.

در واقع مادام که اینترنت در کامپیوترها و با مصارف دانشگاهی بود و در اختیار همگان نبود این تحول را ایجاد نمی کرد و حساسیت چندانی هم ابراز نشد تا این که شبکه‌های اجتماعی ایجاد شد و گوشی‌های هوش‌مند و نرم‌افزارهای پیام رسان خصوصا تلگرام فضای ارتباطی را تسخیر کردند.

ماجرا از این قرار است که استفاده از اینترنت در ایران اوایل سال ۱۳۷۰ با عضویت در شبکۀ اینترنتی دانشگاه وین شروع شد. 

کامپیوتر البته به عنوان یک ماشین پردازش‌گر قبلا بود و اینجا صحبت از اینترنت است که با عضویت در دانشگاهی در وین متصل شدیم. سرعت این ارتباط هم برای کل کشور ۹ کیلوبیت در ثانیه بود که تنها به کار ردوبدل کردن ای‌میل با کاربران، می‌آمد و نخستین رایانه که به این شبکه متصل شد در مرکز تحقیقات فیزیک نظری قرار داشت. مرکزی که بعدا از آن به عنوان پژوهش‌گاه دانش های بنیادی یاد شد و در آن زمان همین مرکز تحقیقات بود به ریاست همین آقای جواد لاریجانی.  

اواخر سال ۱۳۷۲ پروتکلی در ایران راه‌اندازی شد که امکان اتصال به شبکۀ جهانی اینترنت را فراهم می‌ساخت و چون زیر مجموعه دانشگاه وین بود نشانی این دانشگاه هم اوایل درج می‌شد.

بدین ترتیب می‌توان گفت اینترنت به شکل امروزی در سال ۱۳۷۲ برای استفاده‌های دانشگاهی وارد ایران شد و آن که عمومی کرد شرکت «ندا رایانه» بود.

 این همان نکته است که آقای جواد لاریجانی نگفته و به خاطر همین می‌گوییم تمام واقعیت را نگفته. چون برای استفاده دانشگاهی یک بحث است و عمومی موضوعی است دیگر و آنچه این تحول شگرف را پدید آورده عمومی شدن است وگرنه در دانشگاه ها در حد ای میل و مقاله که این همه تأثیر نداشت.

جالب این که اسلاف صیانتی‌های امروز می‌خواستند شبکۀ قابل کنترل و محدودتری به نام «ایکس ۲۵» را راه‌اندازی کنند و در کشاکش این دو بود که مجلس شورای اسلامی تأسیس «شرکت امور ارتباطات دیتا» زیر نظر شرکت مخابرات را تصویب کرد تا توسعۀ خدمات دیتا در انحصار آن باشد. ‌موضوع دیگری که باز آقای جواد لاریجانی اشاره نکرده  نقش داماد فقید امام و این حکایت است:

اواخر سال ۶۸ یعنی دو سه سال قبل از زمانی که آقای جواد لاریجانی گفته دکتر محمود بروجردی داماد امام خمینی که شخصیتی علمی بود در سفری برای استفاده از فرصت مطالعاتی در ایتالیا با اینترنت آشنا شد ولی تصور او هم باز یک امکان دانشگاهی بود نه عمومی و به همین خاطر در بازگشت موضوع را با همین آقای جواد لاریجانی در میان گذاشت و او هم بسیار استقبال کرد و در سال ۱۳۷۱ این مرکز به دانشگاه «لینس» اتریش وصل شد ولی شاید در مخَیلۀ کسی نمی‌گنجید که به گوشی تلفن‌همراه همه راه یابد و تلقی اولیه یک امکان علمی و دانشگاهی در حد تبادل ای‌میل و دور از دست‌رس عوام و خاصِ خواص بود.

در واقع داستان از وقتی برای اهل انحصار نگران‌کننده شد که نسل تلفن‌های هوش‌مند و نرم‌افزارهای پیام‌رسان از راه رسید و قضیه از ای‌میل فراتر رفت. قبل از تلفن هوش‌مند هم البته شبکه‌های اجتماعی زنگ خطر را به صدا درآورده بودند اما گوشی‌های تلفن هوش‌مند ناگهان بیش از ۲۰ میلیون ایرانی را تنها در دوسال مجهز کرد.

۲۷۳۰۲

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=73078

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.