آوین ویژه»

دیدار فرستاده ویژه ترامپ و نتانیاهو در تل آویو افزایش آلاینده‌ها در البرز با هشدار سطح زرد بسته حمایتی از مستأجران تصویب می‌شود احکام همسان سازی بازنشستگان تامین اجتماعی آبان ماه صادر می شود هفت قطع عضو و ۱۴۶ مصدوم در شب چهارشنبه آخرسال در زنجان شکست نخستین پرتاب موشک فضایی اروپا واکنش مشاور وزیر خارجه به یک خبر کذب + عکس تصویری جالب از بهروز آذر در آغوش خانم سخنگو + عکس وقوع عملیات ضد صهیونیستی در «جبل الخلیل» به نام مردم سوریه به کام اسرائیل اکران مردمی فیلم «باغ کیانوش» در شیراز تشریح سیاست ایران برای حمایت از لبنان در دیدار عراقچی با جنین هنیس نحوه بازی محلی جذاب عمو زنجیر باف جان اف کندی اینگونه ترور شد + فیلم برنامه جدید وزارت راه بر خانه‌دار کردن دهک‌های کم‌درآمد موضع گیری سخنگوی وزارت برق عراق درباره واردات گاز از ایران اخراج شماری از عناصر «قسد» از خاک عراق تشکیل کارگروه مشترک برای رفع آسیب‌های اجتماعی در البرز

0

واقفی که کتابخانه خود را به حرم مطهر امام رضا(ع) متصل کرد

  • کد خبر : 73406
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۸
واقفی که کتابخانه خود را به حرم مطهر امام رضا(ع) متصل کرد

مراسم سومین سالگرد درگذشت آیت الله حکیم عالم برجسته و واقف بزرگ رضوی با عنوان «میراث حکیم»،به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم سومین سالگرد درگذشت آیت الله حکیم عالم برجسته و واقف بزرگ رضوی با عنوان «میراث حکیم»،به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و مدیریت توسعه وقف و مشارکت‌های اجتماعی بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی در سالن همایش‌هایآستانه مبارکه امام‌زاده حضرت صالح بن موسی الکاظم (ع) واقع در تهران برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام سید حمیدرضا امین‌زاد؛ مدیر کتابخانه آیت الله حکیم ضمن خیر مقدم به حضار و گرامیداشت یاد آیت الله حکیم به نقش پررنگ همسر آیت‌الله مرحوم حاجیه خانم «مرضیه حکیم» در وقف کتابخانه اشاره کرد و گفت: آیت الله حکیم فرزند نداشتند و همسر ایشان هم مثل خودشان انسانی مردمدار و اجتماعی بوده‌اند و هر دو تلاش کردند، این کتابخانه را وقف امام رضا (ع) کنند.

امین زاده ادامه داد: خاندان آیت الله حکیم در ایران و عراق و هند مشهورند و همواره منشأ خدمات فراوان بوده اند. مدیر کتابخانه آیت الله حکیم با بیان اینکه آیت الله حکیم سال ۱۳۷۹ کتابخانه را وقف بارگاه منور امام رضا (ع) کرده است افزود: بیش از ۵۰ هزار نسخه چاپی، ۱۸۵ نسخه خطی و ۳۸۸ نسخه چاپ سنگی در کتابخانه نگهداری می‌شود که برخی از این نسخه‌های خطی در جهان بی نظیر است.

به گفته وی؛ سرانجام آیت‌الله محمدتقی حکیم پس از عمری خدمات دینی و فرهنگی ۵ اسفند ۱۴۰۰ دنیای خاکی ما را برای همیشه ترک می‌کند و درجوار امامزاده صالح (ع) آرام می‌گیرد؛ امامزاده‌ای که سال ۸۵ همسر آیت‌الله هم همان‌جا دفن شده بود.

تجلیل از واقف بزرگ رضوی که با عشق و اخلاص وقف کرد

در ادامه این مراسم حجت الاسلام عبدالرضا اصغری مدیر توسعه موقوفات و مشارکت‌ها های اجتماعی آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه تجلیل و گرامیداشت آیت الله حکیم تجلیل از یک واقف بزرگ رضوی است گفت: آیت الله حکیم با عشق و اخلاص تمام دارایی خود را وقف امام رضا (ع) کرد ایشان این را افتخار خود می‌دانست که کتابخانه خود را به حرم رضوی متصل کرده و به این واسطه خادم امام رضا (ع) شده است.

وی با اشاره به اینکه قدیمی ترین وقف نامه غیرمنقولی که سند آن در مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگه داری می‌شود مربوط به سال ۹۳۱ هجری قمری است افزود: مرحوم عتیقی ۲۱ روستا را وقف اطعام و درمان زائران نیازمند، فرش و روشنایی حرم مطهر رضوی کردند و پس از ۵۱۶ سال از وقف ایشان حفاظت شده و به نیت ایشان عمل می‌شود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه وقف زایش است نه کاهش خاطرنشان کرد: وقف مبارزه با بخل، نگاه به آینده، و پل ارتباطی بین نسلهاست به واسطه وقف مرحوم عتیقی شجره نامه این خانواده تاکنون به دقت حفظ شده و تمام اقوام یکدیگر را می‌شناسند.

اصغری با بیان اینکه نهضت بزرگ وقف رضوی در آستان قدس رضوی با شعار همه می‌توانند واقف رضوی باشند به وجود آمده افزود: ما عرصه‌های وقف را توسعه داده ایم و وقف سهام و پول را به قلمروهای وقف افزوده‌ایم و وقف وکالتی و مشارکتی هم اکنون در آستان قدس رضوی در راستای مشارکت ارادتمندان حضرت رضا (ع) در فرهنگ در حال اجراست که هر فردی بسته به توانایی‌های مالی‌اش می‌تواند وقف انجام دهد.

تا جهان باقی است موقوفه آیت الله هم باقی خواهد بود

در پایان این مراسم حجت الاسلام عبدالامیر پشتکوهی امام جمعه مسجد امیرالمومنین دزاشیب و از یاران و دوستان مرحوم آیت الله حکیم به بیان ویژگی‌های اخلاقی آیت الله حکیم پرداخت و گفت: ایشان از مصادیق کلام امیرالمومنین (ع) بودند که دنیا در چشم شأن کوچک و حقیر بود ساده زندگی می‌کردند اما تمام دارایی و زندگی و کتابخانه شأن را در یکی از بهترین نقاط پایتخت با قیمت بسیار بالا، وقف امام رضا (ع) کردند و تا جهان باقی است موقوفه ایشان نیز باقی خواهد ماند.

گفتنی است در این مراسم که در محل آستان مبارک امام‌زاده حضرت صالح بن موسی الکاظم (ع) در تجریش تهران برگزار شد، حجت الاسلام سید جلال حسینی رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، حجت الاسلام اصغری مدیر توسعه وقف و مشارکت‌های اجتماعی بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی، و جمعی از علما و اندیشمندان و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.

پس از پایان مراسم سومین سالگرد درگذشت آیت الله حکیم، میهمانان از کتابخانه آیت الله حکیم که زیر نظر سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به اهل علم و پژوهش، خدمات ارائه می‌کند، بازدید کردند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=73406

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.