آوین ویژه»

گرامیداشت شهدای خدمت از سوی هیئت هنر و رسانه در قم برگزار می‌شود بورس شبانه‌روزی می‌شود راهنمای سفر به جنوب ایران در پاییز زمستان فوری/ پدر هسته‌ای ایران درگذشت آزمون جامع گردشگری در کردستان برگزار شد طنین انداز شدن ندای الله اکبر شب 22 بهمن در زاهدان اژه‌ای: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در محاکم ابطال نشود مراسم پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در بوشهر افزایش سن ازدواج در فارس تهدیدی برای اصالت و فرهنگ است امروز رسالت زینبی بر دوش راویان و فعالان حوزه مقاومت و پایداری است شستشوی گنبد حرم مطهر رضوی در آستانه سال نو چرا ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان کنکور ۱۴۰۳ در کنکور ۱۴۰۴ ممنوع شد آیت الله عبادی زاده: عدالت آموزشی نیاز اساسی برای شکوفایی استعدادها است دومین روز کارگاه تخصصی فیلم ۱۰۰ برگزار شد آئین بزرگداشت زنده یاد «ناصر عبداللهی» در بندرعباس برگشت چند هزار میلیارد به سبد خانوار با حذف فیلترینگ کشف ۷۸ قطعه اثر تاریخی در یک منزل مسکونی شهرستان نهاوند سفر «کُر» به سوئیس و جایزه صلح ایتالیایی‌ها در دستان «بایکوت»

1

تأثیر مثبت افزایش حسابرسی سیستمی بر کارایی و شفافیت نظام مالیاتی

  • کد خبر : 74747
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۶
تأثیر مثبت افزایش حسابرسی سیستمی بر کارایی و شفافیت نظام مالیاتی

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به هوشمند سازی نظام مالیاتی با تکیه بر افزایش حسابرسی سیستمی و تاثیر آن بر کاهش تبعیض، گفت: با افزایش چشم‌گیر حسابرسی سیستمی مبتنی بر جمع‌آوری داده‌ها توسط نظام مالیاتی و ابراز صحیح اظهارنامه توسط مودیان، دیگر شاهد ممیزمحوری و رخدادهایی نظیر اخذ سلیقه‌ای و غیرواقعی مالیات نخواهیم بود و حسابرسی سیستمی منجر به استفاده از معیارهای مشخص و شفاف، خواهد شد که در نهایت موجب کاهش احتمال تبعیض خواهد شد.

سید اسماعیل حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین با اشاره به هوشمندسازی نظام مالیاتی و اخذ سیستمی مالیات از مودیان، اظهار داشت: با مکانیزه شدن سیستم مالیات‌ستانی، این سیستم به‌مراتب شفاف‌تر و عادلانه‌تر و مبتنی بر درآمد واقعی افراد و شرکت‌ها خواهد بود. این تغییر به دلیل تمرکز بیشتر، می‌تواند جلوی بسیاری از فرارهای مالیاتی را بگیرد و به‌طور موثر به مبارزه با تخلفات مالیاتی بپردازد.

وی افزود: امیدواریم اقدامات در این زمینه سریع‌تر گسترش یابد تا در نتیجه، اقتصاد کشور به‌طور قابل توجهی تقویت شود. با استفاده از فناوری‌های نوین و مبتنی بر داده‌های بزرگ، امکان نظارت دقیق‌تر بر فعالیت‌های مالی و اقتصادی فراهم شده و در نهایت، منجر به یک نظام مالیاتی مدرن و کارآمد خواهد شد.

حسینی نماینده مردم فارس در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: حرکت به سمت مالیات‌ستانی هوشمند نیاز تحقق یک نظام عادلانه و شفاف است. یکی از اقدامات مهم در زمینه تداوم حسابرسی سیستمی، تمرکز ماموران مالیاتی بر مالیات ستانی بر افراد و مشاغل خاص و همچنین شرکت‌هاس بسیار بزرگ یا دانه‌درشت‌ها است. بنابراین با استفاده از فناوری‌های مدرن، علاوه بر امکان تعیین محل مصرف مالیات به‌صورت دقیق‌، زمینه تحقق عدالت در اخذ مالیات نیز فراهم شده است.

حسینی گفت: با شفاف تر شدن روند اخذ مالیات‌ها و افزایش جشم‌گیر حسابرسی سیستمی، مردم بیشتر تمایل به پرداخت مالیات خواهند داشت. بنابراین اگر سیستم مالیات‌ستانی مبتنی بر اعتماد به مودیان قانون‌مدار و افزایش حسابرسی سیستمی و حذف ممیز‌محوری باشد؛ هم شفاف تر و هم مبتنی بر درآمد واقعی مالیات اخذ خواهد شد و تحقق این امر موجب خواهد شد که جامعه در برابر پرداخت مالیات تمکنی داشته باشند.

حسینی با اشاره به تاثیر هوشمند سازی نظام مالیاتی بر کاهش تبعیض، بیان کرد: حرکت از سیستم «ممیزمحور» به سمت یک سیستم «هوشمند» مالیاتی با افزایش حسابرسی سیستمی تأثیرات مثبت بر کارایی و شفافیت مالیاتی دارد. در سیستم ممیزمحور، تصمیم‌گیری‌ها اغلب به‌دست افراد خاصی (مانند ممیزان) انجام می‌شود که ممکن است به نابرابری در ارزیابی و اخذ مالیات منجر شود. اما در یک سیستم سیستمی، استفاده از معیارهای مشخص و شفاف، موجب کاهش احتمال تبعیض خواهد شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=74747

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.