آوین ویژه»

مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی منصوب شد تحلیل تکنیکال و بنیادی شرکت سرمایه‌گذاری مسکن / ثمسکن در آستانه یک رشد بزرگ است؟ مشکل ثبت گوشی آیفون های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود رویداد هولوساید در آشکارسازی چهره ضدبشری صهیونیست ها بسیار موثر است افتتاح مدرسه ۶ کلاسه با اعتبار ۱۳۰ میلیارد تومان در سرایان دستگیری سارقان و کشف ۴ فقره سرقت در رومشکان عراقچی مواضع ایران را برای انتقال به آمریکا، در اختیار وزیر خارجه عمان قرار داد دستمزد منطقه ای برای کارگران کاملا منتفی شد با این آهنگ «امید» را بشنوید! روایت حسن روح‌الامین از هدیه رهبری برگزاری نماز جمعه ۴۰ هزار نفری در مسجد الاقصی پروژه‌ای که هیچ‌کس باور نمی‌کند: چین در حال ساخت چه چیزی است؟ ۲۹ مفقودی در پی رانش زمین در چین وعده مهم دولت درباره بورس | سهامداران بخوانند رژه روز ارتش در شاهرود برگزار می‌شود؛ اجرای برنامه‌های محرومیت‌زدایی اعمال محدودیت‌های جدید برای دروازه‌بانان سهامداران بخوانند | ارزش سهام عدالت سقوط کرد (۱۲ دی) ۱۰ برابر نیاز داخل ظرفیت تولید سموم کشاورزی در کشور داریم

0

شاهپور عظیمی سینما را با نگاهی فیلسوفانه می‌دید

  • کد خبر : 75361
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳
شاهپور عظیمی سینما را با نگاهی فیلسوفانه می‌دید

رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی درباره شاهپور عظیمی بیان کرد که این منتقد با نگاهی فیلسوفانه، سینما را نه صرفاً به‌عنوان یک هنر تصویری بلکه به‌ عنوان یک گفتگوی بی‌پایان می‌دید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، مراسم یادبود درگذشت شاهپور عظیمی منتقد، مترجم و مدرس سینما بعد از ظهر سه‌شنبه ۷ اسفند با حضور خانواده، دوستان و همکارانش برگزار شد.

مراسم یادبود زنده‌یاد شاهپور عظیمی به همت کمیته فرهنگی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران با عنوان «حکیم نقد ایران» به میزبانی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی برگزار شد. این جلسه با حضور خانواده زنده‌یاد عظیمی آغاز شد. نخست ویدیویی ساخته آذر مهرابی مستندساز و منتقد روی پرده رفت که شامل تصاویری از مراسم خاکسپاری شاهپور عظیمی بود. پس از آن، مازیار فکری ارشاد با تسلیت درگذشت عظیمی، این جلسه را یادبود و بهانه‌ای برای ادای دین به همکار و دوستی دانست که یادش ماندگار است.

جعفر گودرزی رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی، نخستین سخنران این رویداد بود که با اشاره به برگزاری بزرگداشت برای عظیمی در انجمن منتقدان ابراز خوشحالی کرد که این اتفاق در زمان حیات این منتقد و مدرس سینما رخ داده است.

وی در ادامه یادداشتی را برای حاضران خواند و در بخشی از آن با اشاره به شخصیت عظیمی اشاره کرد: شاهپور عظیمی با نگاهی فیلسوفانه، سینما را نه صرفاً به‌عنوان یک هنر تصویری بلکه به عنوان یک گفتگوی بی‌پایان با جهان پیرامون می‌دید. برای او، هر فیلم یک شعر زنده بود، هر دیالوگ یک سمفونی از احساسات و اندیشه‌ها که باید شنیده و درک می‌شد. او به‌گونه‌ای سینما را معرفی کرد که هر تصویر، نه صرفاً تصویر بود، بلکه آینه‌ای از جهان درونی انسان‌ها، با تمامی تناقضات و رازهایش. آثار او همچون برگ‌های درختی هستند که در گذر زمان نمی‌ریزند، بلکه ریشه‌ها و تنه‌اش همچنان به‌عنوان مرجعی برای تفکر و تحلیل در سینما و ادبیات سینمایی ایران می‌درخشند.

شهرام اشرف ابیانه منتقد سینما که دوره‌ای با عظیمی همکار بوده در یادداشتی به خاطراتش با او اشاره و بیان کرد: اوایل دهه هشتاد، در سینمای رسانه‌ جشنواره‌ فیلم فجر، سینما فلسطین با یکی از منتقدان ماهنامه فیلم، دعوایش شد. شنیدم می‌گفت «چرا هنگام نمایش فیلم توی سالن خندیدی و مسخره‌بازی راه انداختی؟» البته آن فیلم ارزش دعوا نداشت. شاید اگر من هم حس و حالم مثل آن همکار منتقد خوب بود، همین کار را می‌کردم. سینمای برای شاهپور عظیمی مقدس بود. بعد از آن روزها چند سالی او را ندیدم. روزی صدایش را در محل کارم شنیدم. نامه‌ برگشت به کار زده بود. با درخواستش موافقت نکردند. از اتاق بیرون نیامدم بیرون و گفتم تحویل نمی‌گیرد. شاهپور رفت و تا مدت‌ها خبری از او نشد. راهروی اداره برای من تا همیشه سوت و کور ماند.

مازیار فکری ارشاد، سعید قطبی زاده و جواد طوسی در این بخش، به ویژگی‌های اخلاقی و حرفه‌ای این منتقد و مترجم باسابقه پرداختند.

جواد طوسی منتقد سینما به مضمون مورد علاقه خود یعنی رفاقت اشاره کرد و تاکید کرد: شاهپور عظیمی رفیقی صادق بود.

سعید قطبی‌زاده منتقد و مدرس سینما نیز با اشاره به روحیات و خلق و خوی ویژه عظیمی از همسرش تشکر کرد و گفت: زندگی با شاهپور حتماً دشواری‌هایی داشته است. او شیوه و سلوک خاصی داشت، نوعی بی نیازی در اوج خواستن. این نگاه به زندگی احتمالاً برای خانواده او به ویژه همسرش دشوار بوده است. شاهپور بی اعتنا به جاه و مقام بود.

وی در بخش دیگری از این جلسه، در تکمیل صحبت مازیار فکری ارشاد، درباره حکیم بودن شاهپور عظیمی، عنوان کرد: او مانند نوجوانان و جوانان از تکنولوژی سر در می آورد، شیفته ادبیات بود، فیلم می‌دید و بسیار مطالعه می کرد، اینها شخصیت او را چندوجهی کرده بود.

پس از این بخش، سعیده خدابخش روزنامه نگار و خواهرزاده زنده یاد عظیمی به نمایندگی از خانواده، با تشکر از برگزارکنندگان این رویداد، بیان کرد که شاهپور عظیمی مانند پدرش بوده و اولین‌های زندگی‌اش را با او تجربه کرده است و همچنین از حاضران خواست برای او و خانواده اش دعا کنند.

عباس یاری، طهماسب صلح جو، محمد حمیدی مقدم، محسن بیگ آقا، علی رویین‌تن، محمد شکیبی، شهنام صفاجو، مرتضی پایه‌شناس، محمود توسلیان، مسعود سفلایی، عبدالحسین بدرلو، هومن مرادی کرمانی، محدثه واعظی‌پور، سیدمهدی دزفولی و … در این مراسم یادبود حضور داشتند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=75361

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.