آوین ویژه»

ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳ قیمت جدید طلا و سکه بعد از پیروزی ترامپ ! + جدول ۱۶ آبان قمی:ایستادگی زهرای مرضیه (س) به فرزندانش ارث رسیده است تقدیر از ۴۰ خادم نماز در سپاه قمربنی هاشم (ع) حمله توپخانه‌ای اسرائیل به لبنان حقوق تاریخی کارمندان وزارت نفت | دولت به نورچشمی های خود چقدر می دهد؟ امتحانات مدارس اردبیل تا روز پنجشنبه لغو شد گیوه کرمانشاه؛ تلفیق هنر و اصالت محموله روغن خوراکی احکتار شده در بوشهر کشف شد دیدار دبیر جشنواره فیلم فجر با روسای صنوف سینمایی کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد قانون جدید رجیستری گوشی؛ فقط هنگام ورود مسافر حضور امروز رهبر انقلاب بر سر مزار هاشمی‌رفسنجانی هشدار هواشناسی کرمان برای رگبار باران و آبگرفتگی معابر پژوهش ضامن کارآمدی و اتخاذ تصمیمات آگاهانه مدیریتی است فوری/ احتمال لغو مذاکره با آمریکا در عمان + عکس  کاسبی غیر قانونی و غیر اصولی نهادهای عمومی با سد معبر در پیاده راه ها!   گاردین: ۹۶ درصد کودکان غزه خود را در آستانه مرگ می‌بینند

1

میرباقری: جامعه بر مبنای محبت می‌تواند شکل بگیرد و پایدار بماند

  • کد خبر : 76056
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۵
میرباقری: جامعه بر مبنای محبت می‌تواند شکل بگیرد و پایدار بماند

حجت‌الاسلام و المسلمین میرباقری گفت: علمای ما جزو مأموریت‌های خود قرار می‌دهند که جامعه را بر پایه محبت و ولایت و انسان‌های دارای صفات حمیده مطالعه کنند و روابط را بر این مبانی استوار سازند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدمهدی میرباقری استاد حوزه علمیه در دومین همایش علمی هیئت‌ها و آئین‌های مذهبی گفت: محفل گفت‌وگویی که با الهام از معادل اهل بیت شکل گرفته، به عنوان فضایی برای احیای امر و تشکیل یک امت مبتنی بر ولایت عمل می‌کند. عزاداری سیدالشهدا، حضرت امام حسین (ع)، محوری است که امت را در صف‌بندی‌ها و تمایز خود با جبهه مقاومت شکل می‌دهد. در زیارت عاشورا، توجه به عظمت سیدالشهدا بصیرتی در انسان ایجاد می‌کند که حق و باطل را بشناسد و موضع‌گیری کند. این برائت و وفاداری که در هیئت‌ها وجود دارد، نشان‌دهنده اهمیت عاشورا در شناخت و تعهد به ارزش‌های دینی است.

وی افزود: ماهیت هیئت‌ها، یک نهاد اجتماعی است که بر پایه محبت و ولایت شکل گرفته است. جامعه‌ای که بر اساس صفات خیر و روابط محبت‌آمیز توسعه می‌یابد، می‌تواند به ساختاری از خیر و تعالی دست یابد. این دیدگاه مبتنی بر نگاه الهیاتی ما است که در الهیات تاریخی، جامعه بشری به دو گروه تقسیم می‌شود: سلطه‌گران و سلطه‌پذیران.

میرباقری تصریح کرد: فیلسوفی چون کانت در کتاب خود اشاره کرده است که طبیعت برای شکل‌دهی به جامعه‌ای در حال پیشرفت، از تنازع بین انسان‌ها استفاده کرده است. او در نهایت به این نتیجه می‌رسد که انسان در عرصه روشنگری، منفعت‌طلب، سودجو و دور از جامعه‌گرایی است. اما در الهیات و معارف فقهی و سنت حکمت عملی ما، تأکید بر این است که جامعه بر پایه محبت و ولایت ساخته شود. این رابطه شامل ابعاد عمودی و افقی است.

وی با اشاره به سه دسته از نهادهای اجتماعی که بر مبنای رحمت‌نگری و محبت شکل گرفته‌اند، بیان داشت: نهاد خانواده که بر مدار رحمت‌های اجتماعی استوار است، نهاد شهر که با رحمت محله، مسجد و آیین‌هایی چون هیئت شکل می‌گیرد، و نهادهای مبتنی بر ایثار و فداکاری که به‌ویژه در مواجهه با نظام‌های متقابل شکل گرفته‌اند.

این استاد حوزه ادامه داد: جامعه‌ای که بر مبنای نظام ولایت استوار است، دستور خداوند را به اجرا می‌گذارد: «مومنین متصل به حبل الله باشند.» این حبل، رشته‌ای از نعمت‌های بالاست که مبدا شکل‌گیری اخوت و الفت است و منشأ آن، وجود مبارک پیامبر اکرم (ص) است. جامعه‌ای که بر مبنای کرامت زندگی می‌کند، باید این کرامت را در نهادهای اجتماعی نیز تسری دهد.

وی تصریح کرد: الهیات ما بیان می‌کند که جامعه بر مبنای محبت می‌تواند شکل بگیرد و پایدار بماند. اما اگر مقصد انسان‌ها دنیا باشد، صفات رذیله در آن‌ها شکل می‌گیرد. جامعه‌ای که بر مبنای امامت و عقل شکل می‌گیرد، با صفات حمیده می‌تواند رشد کند. علمای ما جزو مأموریت‌های خود قرار می‌دهند که جامعه را بر پایه محبت و ولایت و انسان‌های دارای صفات حمیده مطالعه کنند و روابط را بر این مبانی استوار سازند.

وی اظهار داشت: در این راستا، تولید دانش و ادبیات خاص، به‌ویژه در علوم انسانی، ضروری است. این دانش و ادبیات باید به گونه‌ای باشد که بتواند به تقویت جامعه بر پایه ارزش‌های دینی و انسانی کمک کند و به شکل‌گیری فرهنگی مبتنی بر محبت و ولایت دامن زند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=76056

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.