آوین ویژه»

اعزام هیئت مذاکره‌کننده حماس به قاهره قیمت دلار در بازار آزاد اعلام شد ( ۲۶ فروردین) زلنسکی: کریمه قابل مذاکره نیست! ادعای آمریکا: حماس از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون، ۱۵ هزار نیرو جذب کرده است رئیس جدید دانشگاه لرستان معرفی شد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن ۷نفر را در نمین راهی بیمارستان کرد سارقان سیم برق و کابل‌های مخابراتی در بوشهر دستگیر شدند تردد در راه های مازندران عادی است/ ادامه انسداد کندوان توسعه زیرساخت‌های آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان بورس سرخ‌پوش شد/ کاهش ۶ هزار و ۱۷۰ واحدی شاخص کل «موش‌ها و آدم‌ها» در تالار حافظ جان می‌گیرند جدایی ستاره خط دفاعی پرسپولیس قطعی شد تمجید کرملین از ترامپ بابت انتقاد از حمله اوکراین به روسیه با «اتکمز» کره شمالی: برهم خوردن توازن قوا در منطقه به معنای جنگ است یکروز عملیات حزب الله و شلیک ۳۵۰ موشک به سمت رژیم صهیونیستی+تصویر ایجاد هاب لجستیک صنعتی در گرمسار دستگاه قضایی برای مبارزه با فساد جدی است ۶۰۰ دستگاه نازل سوخت در استان ایلام توسط استاندارد مورد بازرسی قرار گرفت

0

تحصیل ده‌ها هزار طلبه خارجی در جامعة المصطفی

  • کد خبر : 77278
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۶
تحصیل ده‌ها هزار طلبه خارجی در جامعة المصطفی

معاون فرهنگی تربیتی جامعة المصطفی گفت: امروز ده‌ها هزار طلبه خارجی در جامعه المصطفی العالمیه مشغول تحصیل علوم حوزوی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام محمدرضا صالح اظهار کرد: جامعة المصطفی العالمیه به عنوان نهادی که تربیت کادر علمی و فرهنگی در جهان اسلام و رسالت بزرگ ابلاغ پیام دین و گفتمان انقلاب اسلامی را بر عهده دارد، امروز پذیرای ده‌ها هزار نفر از طلاب و فضلا از کشورهای مختلف است. این رسالت بزرگ در حقیقت برگرفته از دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی است که می‌فرمایند جامعة المصطفی عقبه راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

معاون فرهنگی تربیتی جامعة المصطفی افزود: امروز توسعه گفتمان اسلام ناب و همچنین ابعاد تمدن نوین اسلامی و زمینه‌سازی برای ظهور حضرت ولیعصر (عج) بر عهده طلاب المصطفی است. چون در ابعاد جهانی، ما افرادی را به ایران دعوت کرده‌ایم که هم علاقمند به کشور ما هستند و هم می‌آیند از سرمنشأ دین که حوزه‌های علمیه باشد استفاده کنند.

وی برنامه‌های معاونت فرهنگی را در دو بخش فرهنگی و تربیتی ذکر کرد و گفت: برنامه‌های تربیتی بیشتر در حوزه تهذیب نفس، رشد اخلاقی و عبادی است. بر این اساس، طلاب در دروس اخلاق عمومی شرکت می‌کنند و از اساتید صاحب‌نفس و تأثیرگذار بهره می‌برند. جلسات هفتگی درس اخلاق عمومی در تمام مدارس المصطفی در داخل و خارج از کشور برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام صالح اظهار کرد: طرح دیگری که در طول سال در جامعة المصطفی جریان دارد، طرح مربیان تربیتی است. مبنای طرح این است که هر ۲۰ و یا ۳۰ نفر طلبه تحت تربیت و پرورش یک استاد تربیتی از میان همان اساتیدی که طلاب با آنها دروس حوزه را می‌خوانند، قرار می‌گیرند. ما معتقدیم که تربیت مستقیم که بیان علوم و معارف اخلاقی باشد، به صورت تربیت نظری، شاید آن تأثیرگذاری رفتاری را نداشته باشد. بنابراین در این کلاس‌ها به اخلاق عملی پرداخته می‌شود و طلاب با این اساتید انس می‌گیرند و بیشتر حالت مجالست و معاشرت در محیط حجره و خوابگاه را دارد.

وی گفت: ما علاوه بر اینها به ابعاد بصیرتی طلاب، آشنایی آنان با تحولات جهان اسلام و وجود نگاه تحلیلی و تعهد آنان به اتفاقات جهان اسلام توجه ویژه داریم. جامعة المصطفی طلاب را بر اساس یک نگاه تمدنی تربیت می‌کند. طلاب در فرآیند تعلیم و تربیت در المصطفی به جهان اسلام به عنوان امت واحده توجه دارند و پیشگامان وحدت می‌شوند. ارتباط و تعامل با صاحبان ادیان مذاهب اسلامی یکی از مسائل جدی در جامعة المصطفی است که در تربیت اجتماعی طلاب تأثیر دارد. همچنین است مسئله ولایت‌مداری طلاب و اعتقاد عمیق و راسخ به ولایت فقیه، رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی و آن بیانی که ایشان در معرفی طلبه مطلوب و نقش‌آفرینی او در صحنه‌های جهانی دارند.

وی در خصوص مسائل فرهنگی طلاب گفت: طلاب ما امروز علاوه بر اردوهای زیارتی، فرهنگی و تفریحی، در اردوهای خدمت و سازندگی مشارکت می‌کنند. اخیراً نیز در اردوی درخت‌کاری در اطراف قم حضور پیدا کردند. اینکه طلبه یاد بگیرد مردمی باشد و رویکرد خدمت به مردم داشته باشد و صرفاً توصیه و اخلاق و وعظ در زندگی‌اش اصل نباشد و دیگران را دعوت به خدمت نکند، مهم است.

حجت‌الاسلام صالح بیان داشت: امروز در ایران و خارج از کشور طلاب ما از اردوهای خدمت و سازندگی الگوگیری کرده‌اند و در کنار سازندگی، خدمت علمی هم می‌کنند. آنان برای مردم کلاس‌های مختلف می‌گذارند و خدمت تبلیغی می‌کنند؛ حتی در اموری مثل ساختن مسجد و مدرسه وارد می‌شوند. ما فکر می‌کنیم این مسائل تأثیر خوبی برای ورود طلاب به فعالیت‌های اجتماعی دارد.

وی از برنامه‌های ویژه دیگری که در جامعة المصطفی اجرا می‌شود را استفاده از طلبه‌ها در امور مدیریتی مدارس، تدریس و اداره خوابگاه‌ها ذکر کرد و گفت: مشارکت طلاب در واقع تربیت نیرو است. ما به آنها اجازه می‌دهیم که وارد عرصه‌های مدیریتی شوند. در همین زمینه امروز بیش از ۵۰۰ انجمن و تشکل فرهنگی طلاب جامعة المصطفی تشکیل شده است. این تشکل‌ها فعالیت‌های تبلیغی و فرهنگی انجام می‌دهند و تولید محصولات و بروشورهای فرهنگی دارند و می‌توان گفت که در ایران تمرین کار فرهنگی انجام می‌دهند. این ظرفیت بزرگی است و عمده طلاب فعال ما از دل این تشکل‌ها بیرون آمده‌اند، طلابی که در حوزه‌های فرهنگی و علمی برای کشور و مردم خود برنامه‌ریزی می‌کنند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=77278

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.