آوین ویژه»

درخواست روسیه برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره «اتکمز» آمریکایی بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و کنشگران برای توسعه همه‌جانبه مرکزی دلیل تفاوت سود واریزی سهام عدالت اعلام شد لحظه تخریب سردرب کاروانسرای تاریخی بازار نطنز در پی زلزله امروز تصویب طرح فاز ۲ خاوران تبریز مشاوران املاک فاقد مجوز در مازندران پلمب می شود انعقاد ۴.۳ همت قرارداد در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک تحلیل تکنیکال و بنیادی خودروسازی بهمن / خبهمن در این قیمت ها ارزنده است؟ وداع با پیکر شهیدالقدس سردار کیومرث پورهاشمی هواشناسی امروز ۲۴ بهمن ماه؛ رگبار باران و رعد و برق در ۱۳ استان کشور لیگ برتر فوتبال – سپاهان و مس رفسنجان قمار صنعت خودرو روی همکاری با چینی ها نقش فناوری های نوین در ارتقای سطح مدیران موبایل ترامپ هک شد/ سرقت اطلاعات محرمانه از گوشی ترامپ استقبال پرشور گردشگران از جشنواره زمستانی سرعین بررسی تاسیس و فعالیت کارگزاری‌های جذب سرمایه‌گذاری رفع مشکل گرانی نهاده ها و کود اولویت فوری وزارت جهاد کشاورزی است دلایل افزایش حجم معاملات/ اعلام شروط انجام عرضه‌های اولیه

0

مرمت و مراقبت از آثار تاریخی و تمدنی حرم مطهر رضوی یک ضرورت فرهنگی است

  • کد خبر : 78922
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰:۲۴
مرمت و مراقبت از آثار تاریخی و تمدنی حرم مطهر رضوی یک ضرورت فرهنگی است

مشهد – رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی گفت: مرمت، احیا و مراقبت از آثار تاریخی و تمدنی جز ضرورت‌های فرهنگی است که با جدیت و حساسیت تمام توسط آستان قدس رضوی، دنبال می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، خلیل الله کاظمی اظهار کرد: به‌منظور استفاده مناسب از این مدرسه تاریخی در تمام فصول سال و رفع نازیبایی‌های نمای مدرسه، مرمت و اصلاح زیرساخت‌های این بنای تاریخی توسط سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی انجام شد و امروز به بهره برداری رسید.

رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی با بیان اینکه مدرسه تاریخی دو در بنایی متعلق به عهد تیموری است که نما و تزئینات به‌کاررفته در آن نیز متعلق به این دوره است، افزود: از ابتدای شهریورماه ۱۴۰۳، مرمت و اصلاح این مدرسه آغاز شد و بهسازی آن ۶ ماه به طول انجامید. در این عملیات برای رفع نازیبایی‌های نمای بصری، سقف مدرسه به جهت اصلاح دید و منظر آن اصلاح شد، همچنین متناسب‌سازی معماری و تزئینات پوشش با بنای تاریخی مدرسه و اصلاح زیرساخت‌ها از دیگر اقداماتی بود که در این پروژه عمرانی انجام شد.

وی خاطر نشان کرد: در گذشته، ۶ مدرسه تاریخی در مجموعه حرم مطهر رضوی وجود داشت که در حال حاضر فقط ۴ مدرسه تاریخی پریزاد، میرزاجعفر، دو در و خیرات خان در این بارگاه منور به‌جا مانده است.

کاظمی تصریح کرد: مدرسه دو در طی سالیان گذشته دستخوش تغییرات بسیاری شد، پس از زلزله‌های شدید دوره صفوی و قاجار تعمیرات اساسی روی آن انجام شد، اما در سال ۷۲ مجدد دستخوش تغییرات بسیاری شد و در سال ۹۰ نیز از این مکان به عنوان فعالیت‌های قرآنی در قالب دارالقرآن الکریم استفاده می‌شد.

رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی، در ادامه با اشاره به تاکید تولیت آستان قدس رضوی و توجه ایشان به بنای تاریخی این مدرسه، گفت: طبق دستور تولیت معزز آستان قدس رضوی سعی کردیم بنای این مدرسه را طبق ساخت و معماری اولیه آن که به دوران تیموری برمی‌گردد، بهسازی کنیم.

وی خاطر نشان کرد: وضعیت فعلی مدرسه مستندنگاری شده و بالغ بر ۶۰۰ برگ مستندات از اتفاقات این مدرسه نوشته و در آینده نزدیک چاپ خواهد شد.

کاظمی اضافه کرد: کف مدرسه بر مبنای کف واقعی زمان احداث بنا، بهسازی شد و حوض وسط مدرسه نیز که در زمان امیر یوسف خواجه بنا شده بود و دو حوض دیگر که مرتبط به دوره ایلخانی می‌شود، مرمت و بهسازی شدند و همچنین ۴ ایوان آن پاکسازی و رنگ آمیزی و ۴ کتیبه که مزین به آیات قرآنی است نیز بازسازی شد.

رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی ادامه داد: همچنین تأسیسات گرمایش و سرمایش در پشت بام تعبیه شده است و در حوزه روشنایی و نورپردازی، کلیه پروژکتورها جمع آوری شده و با سیستم جدید، نورپردازی شده است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=78922

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.