آوین ویژه»

سفیر چین: توسعه جنوب ایران و بندرعباس برای چین مهم است گفتمان‌سازی قرآنی با طرح «زندگی با آیه‌ها» رخنه از مرز اردن به داخل فلسطین اشغالی نقاب از چهره الجولانی افتاد؛ بازداشت علوی‌ها در ۶ شهر سوریه آغاز شد برای بازی در «غربت» به جنوب شهر رفتم/مستندسازی درباره کارتن‌خوابی سرمربی تراکتور: انزلی شهری فوتبال‌خیز است «جوکر، جنون مشترک»؛ درامی روانکاوانه از زندگی یک شورشی پیش‌بینی وزش باد شدید تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت گفتگوی امیر قطر و عراقچی درباره شرایط سوریه پیش‌بینی افزایش غلظت آلاینده‌های جوی در آذربایجان شرقی مجلس را تعطیل کنیم/ کسی برای ما تره خورد نمی‌کند انتصاب ۴ سرپرست فرمانداری در خوزستان هلاکت و زخمی‌شدن ده‌ها تروریست در حمله جنگنده‌های سوری و روسی به حومه شرقی حلب تأکید عارف بر ارائه گزارش کامل و شفاف قتل دانشجوی دانشگاه تهران به افکار عمومی بذل و بخشش تروریست‌ها به یکدیگر؛ وزیر دفاع سوریه نیامده، ترفیع گرفت! کرملین: ماموریت روسیه در سوریه مدت‌ها پیش انجام شد رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان درگذشت میبد میزبان پنجمین کنگره بین المللی شعر توحیدی

0

سیره امام رضا (ع) در بخشندگی و مهرورزی باید در مشهد الگو باشد

  • کد خبر : 80423
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰:۲۵
سیره امام رضا (ع) در بخشندگی و مهرورزی باید در مشهد الگو باشد

تولیت آستان قدس رضوی انفاق را راه راهی از تعلقات دنیوی و نزدیکی به خداوند دانست و گفت: سیره امام رضا (ع) در بخشندگی و مهرورزی باید در مشهد الگو باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله احمد مروی در دیدار جمعی از خیران متشکل از اصناف مختلف مشهد که در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا (ع) انجام شد، اظهار کرد: هم‌شهریان حضرت رضا (ع) باید سبک زندگی آن امام همام را الگوی خود قرار دهند و آن را در زندگی روزمره‌ی خود پیاده کنند. یکی از جنبه‌های مهم سبک زندگی حضرت رضا (ع)، روحیه‌ی دستگیری از مردم و انفاق به نیازمندان بود.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به آیه‌ی ۵۵ سوره‌ی مائده که خداوند در آن می‌فرماید «إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَهُمْ رَاکِعُونَ»، تصریح کرد: در قرآن مجید، تنها نمازی که به طور خاص مورد ستایش قرار گرفته و شاخص شده، نمازی است که حضرت علی (ع) در آن به نیازمندی کمک کردند و در آن انفاق به دیگران صورت گرفته است. این نماز، لزوماً طولانی‌ترین نماز نبود، بلکه نمازی بود که در آن روح بخشش و کمک به خلق در کنار عبادت خداوند تجلی یافت.

وی رسیدگی به نیازمندان را از جمله اعمال مستحبی ماه مبارک رمضان معرفی و خاطرنشان کرد: یکی از امتیازات بزرگ اسلام این است که همواره در کنار توجه به عبادت و بندگی خداوند، به گره‌گشایی از مشکلات و توجه به بندگان خدا نیز اهمیت می‌دهد. این دو بال، یعنی توجه به خدا و توجه به خلق خدا، انسان را به سوی تعالی سوق می‌دهند.

مروی افزود: در آیات قرآن و روایات معصومین (ع)، بسیار به انفاق و بخشش به نیازمندان توصیه شده‌است. یکی از حکمت‌های مهم این تأکید، کاهش تعلقات انسان به دنیا است. تعلقات دنیوی، مانند بار سنگینی هستند که انسان را از پرواز به سوی خداوند بازمی‌دارند. هرچه وابستگی انسان به مادیات و دنیا بیشتر باشد، فاصله‌اش از خداوند نیز بیشتر می‌شود. هدف اصلی خلقت، نزدیکی به خداوند و طی کردن مسیر سعادت است، اما این هدف با تعلقات دنیوی محقق نمی‌شود.

تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: توصیه به عدم تعلقات به دنیا به معنای مذمت ثروت و دارایی نیست، بلکه به معنای عدم وابستگی شدید به آن‌هاست. هرچه انسان بیشتر به مادیات وابسته باشد، از خداوند دورتر می‌شود. برای رسیدن به قرب الهی، باید درخت محبت و تعلق به دنیا را قطع کرد تا بتوان به بندگی خدا پرداخت.

وی در ادامه گفت: در روایات نیز آمده است که با صدقه دادن و صله‌رحم، می‌توان محبت خداوند را جلب کرد. خداوند بندگان خود را دوست دارد، زیرا آن‌ها مصنوع و آفریده‌های او هستند. هرچه بیشتر به بندگان خدا توجه کنید و نیازهای آن‌ها را برطرف سازید، به همان میزان خداوند را خرسند کرده‌اید.

مروی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری بانوان در رشد جامعه و خانواده اشاره و خاطرنشان کرد: بانوان به‌عنوان محور اصلی خانواده، در ایجاد مسیر صحیح زندگی و تربیت نسل آینده نقشی اساسی دارند.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه زنان با انتقال ارزش‌های اخلاقی، فرهنگی و دینی به فرزندان خود، پایه‌های یک جامعه سالم و پویا را بنا می‌کنند، به نقش همسر «زهیر» از شهدای کربلا در پیوستن به امام حسین (ع) اشاره کرد و افزود: همسر زهیر نقش بسیار مهمی در پیوستن او به امام حسین (ع) و رسیدن به مقام والای شهادت در واقعه کربلا داشت. اگر تشویق همسرش نبود، شاید زهیر هرگز به این درجه از ایمان و فداکاری نمی‌رسید و جز یاران وفادار امام حسین (ع) و شهدای کربلا نمی‌شد. همسر زهیر باعث شد تا او در راه حق و حقیقت ایستادگی کند و به مقامی برسد که امروز هر روز مورد خطاب سلام امام زمان (عج) قرار می‌گیرد.

وی ضمن اشاره به اهمیت ماه مبارک رمضان، بیان کرد: ماه رمضان، ماه کنترل و مهار غرایز مادی است که مهم‌ترین آن‌ها، غریزه خوردن و آشامیدن است. تسلط بر این غریزه، به‌عنوان نخستین گام، زمینه‌ساز کنترل دیگر غرایز و تمایلات مادی می‌شود. در این ماه، چشم، زبان، قلب و حتی افکار و آنچه به ذهن انسان خطور می‌کند نیز باید روزه باشد.

مروی با بیان اینکه تحمل گرسنگی و تشنگی در ماه مبارک رمضان، نه تنها یک تمرین جسمانی، بلکه ابزاری برای تقویت اراده و خودسازی است، ابراز کرد: روزه به انسان می‌آموزد که چگونه از خواسته‌های مادی فاصله بگیرد و در برابر وسوسه‌های گناه مقاومت کند. به همین دلیل، توصیه شده است که اگر فردی احساس کرد در معرض گناه قرار دارد و راهی برای دوری از آن نمی‌یابد، روزه بگیرد؛ زیرا روزه به انسان اراده و توانایی می‌بخشد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=80423

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.