آوین ویژه»

کمبودی در تامین و توزیع کالاهای اساسی در کردستان وجود ندارد کمال تبریزی «سه‌جلد» را آگاهی‌بخش می‌داند/ معضل بیزینس بی‌هنری مجله «عناوین حرمت در فقه هنر» رونمایی شد فردا تمام مقاطع تحصیلی در البرز غیر حضوری شد خداداد روی نیمکت یونان! دانشگاه‌ها باید در حمایت از فلسطین فعال شوند مناطق ویژه اقتصادی سکوی پرش اقتصاد کشور هستند نگاهی به آیین‌های جشن غدیر در «هویت ما»؛ پخش برنامه امشب از شبکه افق «یلدا» به «خانه دوست» رسید واکنش پاریس به اظهارات خصمانه وزیر صهیونیست درباره کرانه باختری رسانه عبری: حماس تحویل فهرست اسرا به تل آویو را به دلایل فنی به تعویق انداخت برگزاری مراسم پنجمین سالگرد شهادت سردار دل‌ها در کاخک برخورد موتورسیکلت و خودرو سواری در «بندر رستمی» ۳ مصدوم برجای گذاشت توضیح روابط عمومی وزارت راه در باره سفر کیش خانم وزیر حضور ۴۵ عکاس ایرانی در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی عکس چین نشست آتی سران «بریکس» در برزیل برگزار می‌شود مشاور زلنسکی: برای صلح هر کاری می‌کنیم لحظه اخراج نیمار/«دست خدا» به کمک نیمار نیامد!+ فیلم

3

برای اولین‌بار در دنیا؛ کامپیوتر بیولوژیکی با سلول مغز انسان ساخته شد

  • کد خبر : 82416
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
برای اولین‌بار در دنیا؛ کامپیوتر بیولوژیکی با سلول مغز انسان ساخته شد

وری Cortical Labs استرالیا از اولین کامپیوتر بیولوژیکی قابل‌برنامه‌نویسی جهان رونمایی کرد که سلول‌های مغز انسان را با محاسبات مبتنی‌بر سیلیکون ترکیب می‌کند. این سیستم که CL1 نام دارد، در کنگره‌ی جهانی موبایل (MWC) بارسلونا معرفی شد و درحال بررسی برای کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است.

به گزارش خبرآنلاین، CL1 شامل یک تراشه‌ی سیلیکونی با نورون‌های انسانی پرورش‌یافته در آزمایشگاه است که روی سطح آن رشد کرده‌اند. این نورون‌ها قادر به دریافت و پردازش سیگنال‌های الکتریکی هستند و مشابه مغز انسان، شبکه‌هایی برای پردازش اطلاعات تشکیل می‌دهند.

به نقل از زومیت، سیستم مذکور از ارتباط دوطرفه پشتیبانی می‌کند؛ بدین شکل که پالس‌های الکتریکی، نورون‌ها را تحریک می‌کنند و واکنش آن‌ها ثبت و تحلیل می‌شود. برای حفظ عملکرد نورون‌ها، CL1 دارای سیستم پشتیبانی حیاتی است که دما، تبادل گاز و سایر شرایط مورد نیاز را تنظیم می‌کند.

برای اولین‌بار در دنیا؛ کامپیوتر بیولوژیکی با سلول مغز انسان ساخته شد

یکی از ویژگی‌های کلیدی CL1 توانایی‌اش در یادگیری و تطبیق با وظایف مختلف است. تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که نورون‌های پرورش‌یافته در آزمایشگاه قابلیت آموزش برای انجام کارهای ساده، مانند بازی‌های ویدیویی را دارند.

کار Cortical Labs نشان می‌دهد که ادغام عناصر بیولوژیکی با محاسبات می‌تواند باعث افزایش کارایی در وظایفی شود که هوش مصنوعی سنتی در آن‌ها ضعف دارد؛ مانند تشخیص الگوها و تصمیم‌گیری در محیط‌های غیرقابل پیش‌بینی.

Cortical Labs می‌گوید که اولین کامپیوترهای زیستی CL1 از ژوئن (خرداد و تیر ۱۴۰۴) به مشتریان تحویل داده خواهند شد و هر واحد این سیستم حدود ۳۵ هزار دلار قیمت دارد.

استفاده از نورون‌های انسانی در محاسبات، پرسش‌هایی درباره‌ی آینده‌ی توسعه‌ی هوش مصنوعی ایجاد کرده است. کامپیوترهای زیستی مانند CL1 می‌توانند نسبت‌به مدل‌های متداول مزایایی ازجمله بهبود بهره‌وری یادگیری و کاهش مصرف انرژی داشته باشند. توانایی تطبیق نورون‌های زیستی می‌تواند موجب پیشرفت‌هایی در رباتیک، اتوماسیون و تحلیل داده‌های پیچیده شود.

چالش‌های مقیاس‌پذیری فناوری مورد بحث مشخص نیست. تولید و نگهداری سیستم‌های مبتنی‌بر نورون‌های زیستی بسیار پیچیده‌تر از ساخت پردازنده‌های سیلیکونی سنتی است و تضمین پایداری طولانی‌مدت این سیستم‌ها چالش‌های فنی بیشتری به‌همراه دارد.

از سوی دیگر، نگرانی‌های اخلاقی در رابطه با استفاده از سلول‌های مغزی انسانی در فناوری مطرح شده است. هرچند نورون‌های به‌کاررفته در CL1 در آزمایشگاه پرورش یافته‌اند و فاقد آگاهی هستند، اما پیشرفت‌های آینده در این حوزه شاید نیازمند تدوین مقررات و دستورالعمل‌های اخلاقی باشد. ادغام سلول‌های زنده با سخت‌افزارهای محاسباتی، بحث‌های جدیدی درباره‌ی مرزهای هوش مصنوعی و شبیه‌سازی توانایی‌های شناختی انسان به‌راه انداخته است.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=82416

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.