آوین ویژه»

کشف مزرعه بیت کوین در ویلای آملی + فیلم پروژه محور ارتباطی تنگاری بویراحمد به زودی به بهره‌برداری می رسد فوری/ بانک‌های تهران تعطیل شد/ جزئیات فعالیت شعب کشیک آموزش و پرورش سهم بزرگی در پایه گذاری توسعه کشور دارد ایلان ماسک هزاران نیروی جدید را برای آموزش گراک بسیح می‌کند پزشکیان وارد خراسان شمالی شد ۱۳۹ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد فرماندار بهارستان: ظرفیت دفن اموات تهران را نداریم فاجعه حمله موشکی صهیونیست‌ها به اوین از نمایی جدید+فیلم گوشت تنظیم بازاری در بازار نیست ساخت «یه قل، دو قل» با اجرای مهران مدیری مجوز گرفت خط و نشان محسن رضایی برای دشمنان ایران: دهانتان را خُرد خواهیم کرد! برنامه «استارمر» برای متقاعد کردن «ترامپ» درباره اوکراین پیام خاص امیر ایرانی خطاب به ترامپ اکرم الکعبی: اگر دشمن عملیات خود را از سر بگیرد ما نیز دوباره به میدان خواهیم آمد نمایندگان کنگره به ترامپ: ایران نباید از غنی‌سازی اورانیوم بهره‌برداری کند مجری سابق فاکس‌نیوز رئیس پنتاگون می‌شود ۳۱ نقشه زمین‌شناسی به بخش خصوصی واگذار می‌شود

1

تیغ تیز ناترازی انرژی زیر گلوی صنایع/ بحرانی که هر روز بزرگ‌تر می‌شود

  • کد خبر : 85702
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۲۶
تیغ تیز ناترازی انرژی زیر گلوی صنایع/ بحرانی که هر روز بزرگ‌تر می‌شود

اقتصادآنلاین – فرزاد حسن‌زاده؛ یکی از چالش‌های جدی که این روز‌ها صنایع مهم و صادرات‌محور اقتصاد ایران را تهدید می‌کند، ناترازی انرژی است. این معضل می‌تواند بسیاری از صنایع ارزآور کشور را از کار بیندازد و اقتصاد ملی را با مشکلات جدی مواجه سازد. صنایع محصولات شیمیایی و فلزات اساسی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی ایران […]

اقتصادآنلاین – فرزاد حسن‌زاده؛ یکی از چالش‌های جدی که این روز‌ها صنایع مهم و صادرات‌محور اقتصاد ایران را تهدید می‌کند، ناترازی انرژی است. این معضل می‌تواند بسیاری از صنایع ارزآور کشور را از کار بیندازد و اقتصاد ملی را با مشکلات جدی مواجه سازد.

صنایع محصولات شیمیایی و فلزات اساسی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی ایران به شمار می‌روند که به دلیل ناترازی انرژی، با تهدید‌های جدی روبه‌رو شده‌اند. این بحران نه‌تنها بر صنایع، بلکه بر تمامی اقشار جامعه تأثیرگذار خواهد بود.

در سال جاری، بسیاری از صنایع کلیدی و صادرات‌محور کشور به دلیل محدودیت‌های ناشی از ناترازی انرژی، با کاهش تولید مواجه شده‌اند. این مسئله به طور مستقیم موجب کاهش تولید ناخالص داخلی (GDP) می‌شود که خود پیامد‌های اقتصادی ناگواری همچون افزایش بیکاری، کاهش درآمدها، رشد تورم، رکود اقتصادی، افت سرمایه‌گذاری و افزایش فقر را به دنبال خواهد داشت.

ناترازی انرژی در سال جاری تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد و صنعت ایران داشته است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۴۰۴ این بحران شدت بیشتری بگیرد. این مسئله، شرکت‌های فعال در بورس اوراق بهادار را نیز با چالش‌های جدی مواجه خواهد کرد و می‌تواند مانعی بر سر راه رشد شاخص کل بورس باشد.

بسیاری از صنایع صادرات‌محور بازار سرمایه، مانند پتروشیمی، فولاد و صنایع معدنی، به تأمین پایدار انرژی وابسته‌اند. در صورت ادامه ناترازی انرژی و کاهش دسترسی این صنایع به منابع مورد نیاز، صادرات و درآمد ارزی این شرکت‌ها کاهش می‌یابد. این روند منجر به افت قیمت سهام این شرکت‌ها در بازار بورس شده و سرمایه‌گذاران را از بازار سرمایه فراری خواهد داد.

یکی از صنایع صادرات‌محور در اقتصاد ایران، صنعت فولاد است. در سال‌های اخیر، کارخانه‌های فولاد به دلیل محدودیت‌های ناشی از کمبود گاز و برق با کاهش تولید مواجه شده‌اند. این مسئله منجر به زیان‌های قابل‌توجهی برای این واحدهای صنعتی شده است.
به‌عنوان نمونه، در جدول‌های زیر، ضررهای دو کارخانه صادرات‌محور فولاد مبارکه و فولاد خوزستان به دلیل ناترازی انرژی بررسی شده است. این دو کارخانه در پاییز امسال و زمستان سال ۱۴۰۲ به علت کمبود انرژی برای چندین روز با محدودیت‌های تولید روبه‌رو شدند.

همچنین، بر اساس اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد میانی در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، حدود ۱.۱ میلیون تن کاهش داشته است. ارزش این میزان کاهش تولید ۴۵۰ میلیون دلار برآورد شده که علت اصلی آن، محدودیت‌های ناشی از ناترازی انرژی عنوان شده است. این چالش‌ها صنعت فولاد، به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم صادراتی اقتصاد ایران، را تحت فشار قرار داده است.

ناترازی انرژی؛ تهدیدی جدی برای صنایع صادرات‌محور و اقتصاد ایران

ناترازی انرژی؛ تهدیدی جدی برای صنایع صادرات‌محور و اقتصاد ایران

ناترازی انرژی؛ تهدیدی جدی برای صنایع صادرات‌محور و اقتصاد ایران

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ناتوانی در جذب سرمایه‌گذاری مناسب و عدم ورود تکنولوژی‌های جدید، موجب تشدید ناترازی انرژی در ایران خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود که این وضعیت در سال ۱۴۰۴ وخیم‌تر شود و صنایع کلیدی کشور را به مرز تعطیلی بکشاند که تأثیرات منفی گسترده‌ای بر اقتصاد ملی خواهد داشت.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=85702

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.