آوین ویژه»

کاهش یا توقف افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی در سال آینده برگزاری مراسم جزءخوانی قرآن در ۱۲ بقعه متبرکه همدان هشدار درباره فروش متری مسکن؛ سرمایه‌گذاری در بازاری بدون نظارت ایلان ماسک: اوکراین جوانانش را بدون هیچ دستاوردی به کشتن می‌دهد خانه تکواندوی شهر دهدشت بازسازی می شود هزاران مهاجر در آمریکا در انتظار اخراج از سوی ترامپ انتظار از حوزه بعد از انقلاب اسلامی چند برابر شده است فارس میزبان اردوهای ملی «راهیان پیشرفت» بخشی از مطالبات در پرونده “چای دبش” وصول شد نگاه ویژه رئیس‌جمهور به آموزش ابتدایی پنجمین خرید پرسپولیس در راه است: پیام نیازمند! مراسم وداع با پیکر شهید «مرتضی خزایی» در نوشهر زلزله‌ای نسبتا قوی کابل را تکان داد مهلت ۳‌ماهه برای نصب باجه فاکتور الکترونیک در تره‌بارها رئیس بانک مرکزی نرخ دلار ۱۴۰۴ را اعلام کرد ! برگزاری دومین دوره مسابقات «فوتچَل» در چماچا شفت محورهای رایزنی نخست وزیر عراق و ولیعهد عربستان یادداشت چهارم محمدرضا اسکندری|«مسیر نجات آب»

0

مسیر اینترنت 6G هموار شد / رکوردشکنی با سرعت تراهرتزی

  • کد خبر : 87042
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
مسیر اینترنت 6G هموار شد / رکوردشکنی با سرعت تراهرتزی

دانشمندان دانشگاه «ETH زوریخ» موفق شدند ماژولاتوری بسازند که می‌تواند داده‌ها را با سرعت بیش از یک تراهرتز (یک‌تریلیون نوسان در هر ثانیه) منتقل کند. این فناوری پیشرفته که می‌تواند در شبکه 6G کاربرد داشته باشد، از امواج خاص نوری به نام پلاسمون پولاریترهای سطحی بهره می‌برد که می‌توانند سیگنال‌های الکتریکی را به سیگنال‌های نوری با کارایی بالا تبدیل کنند.

به گزارش خبرآنلاین، طبق گزارش TechXplore، براساس تحقیقی که در ژورنال Optica منتشر شده، نتیجه این نوآوری افزایش چشمگیر سرعت انتقال داده و بهینه‌سازی مصرف انرژی در زیرساخت‌های ارتباطی است.

به نقل از دیجیاتو، ماژولاتورهای رایج امروزی معمولاً در فرکانس‌های بین 100 تا 200 گیگاهرتز کار می‌کنند اما این فناوری جدید این مقدار را 5 تا 10 برابر افزایش داده است. این پیشرفت امکان انتقال حجم عظیمی از داده‌ها را بدون نیاز به سخت‌افزارهای حجیم و پرمصرف فراهم می‌کند.

دکتر «یورگ لویتهولد»، استاد فوتونیک و ارتباطات در ETH زوریخ، در توضیح این فناوری گفت این ماژولاتور نانوساختار بسیار کوچک از جنس طلاست. این ساختار با استفاده از تعامل نور و الکترون‌های آزاد، داده‌ها را مؤثرتر پردازش و ارسال می‌کند. از این ماژولاتور پرکاربرد می‌توان در هر فرکانسی در بازه 10 مگاهرتز تا 1.14 تراهرتز استفاده کرد.

مسیر اینترنت 6G هموار شد / رکوردشکنی با سرعت تراهرتزی

باتوجه‌به اینکه نسل آینده شبکه‌های ارتباطی (6G) به فرکانس‌های تراهرتزی وابسته خواهد بود، این نوآوری می‌تواند زیربنایی محکم برای توسعه فناوری‌های جدید مخابراتی باشد. شبکه‌های 6G به‌شدت به ارتباطات فوق سریع نیاز دارند و این پیشرفت علمی می‌تواند مسیر توسعه آنها را هموار کند.

نقش ماژولاتور پلاسمونیک در آینده فناوری 6G و ارتباطات

ماژولاتور پلاسمونیک نه‌فقط در صنعت مخابرات، بلکه در حوزه‌های متنوع دیگری نیز استفاده می‌شود. برخی از مهم‌ترین کاربردهای این فناوری عبارت‌اند از:

  • تصویربرداری پزشکی: بهبود کیفیت و سرعت پردازش تصاویر پزشکی و افزایش دقت تشخیص بیماری‌ها
  • تحلیل و بررسی مواد: کمک به تحقیقات علمی و صنعتی برای بررسی ساختارهای میکروسکوپی و ترکیب مواد
  • سیستم‌های امنیتی: اسکن چمدان‌ها در فرودگاه‌ها و سایر سیستم‌های امنیتی پیشرفته
  • رادارهای فوق دقیق: توسعه نسل جدید رادارهای پیشرفته برای صنایع دفاعی و هواشناسی

تیم تحقیقاتی ETH زوریخ با همکاری شرکت «Polariton Technologies» روی تجاری‌سازی این فناوری کار می‌کند. هدف آنها این است که این ماژولاتور پیشرفته را به مراکز داده پرسرعت، شبکه‌های فیبر نوری و سیستم‌های مخابراتی آینده معرفی کنند.

با بهره‌گیری از این نوآوری، نه‌فقط انتقال داده‌ها با سرعت و دقت بی‌سابقه‌ای انجام خواهد شد، بلکه تأثیرات گسترده‌ای در پیشرفت فناوری‌های مختلف، ازجمله هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و ارتباطات بی‌سیم ایجاد خواهد شد. این پیشرفت می‌تواند نقطه عطفی در دنیای ارتباطات باشد و مسیر توسعه فناوری‌های آینده را تغییر دهد.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=87042

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.