آوین ویژه»

«هفت خاب»؛ بهره‌گیری از رویکردی نو در بازخوانی شاهنامه ضرورت پیشگام شدن صنایع بزرگ برای خرید خودروهای هیبریدی شناسایی و انهدام یک شبکه سازمان یافته ضدامنیتی در کرمان جشنواره شعر وحدت اثرگذاری بالایی در تبیین اهمیت وحدت در جامعه دارد پیش‌بینی مسیر بورس در هفته جاری/ کدام صنایع لیدر بازار خواهند بود؟ علی اف: هنوز علت سقوط هواپیمای آذربایجانی معلوم نیست رژه شناورها در ساحل بوشهر برگزار شد فوری | قیمت طلا به ۵ میلیون نزدیک شد! + جدول ۴ آذر واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس، نیازمند مصوبه سران قوا | فقط ۷۰ دستگاه به ناوگان اضافه شد مروری بر چند رویداد تعطیل شده موسیقی؛ کاش این چراغ‌ها روشن بود! ریابکوف: غرب توهم شکست روسیه را دارد روایتی از شکار گوزن زرد ایرانی در «تاکسیدرمی»؛ بازیگران اصلی معرفی شدند بن سلمان و روبیو در جده دیدار کردند لزوم تحریم کالاهای اسرائیلی پرهیز از سفرهای غیرضرور| جاده کرج – چالوس همچنان بسته است ظریف: به فعالیت خود در دولت ادامه می دهم بروزرسانی مهم سامسونگ از راه رسید بدرقه شهدای گمنام در اصفهان

0

تارا، رقیب اینترنت استارلینک، از زیر چتر گوگل خارج می‌شود

  • کد خبر : 88277
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۸
تارا، رقیب اینترنت استارلینک، از زیر چتر گوگل خارج می‌شود

پروژه‌ی تارا که با فناوری لیزری اینترنت پرسرعت را منتقل می‌کند، از آلفابت جدا شد تا به‌عنوان شرکتی مستقل فعالیت کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، پروژه‌ی اینترنت نوری تارا (Taara) از مجموعه‌ی تحقیقاتی شرکت آلفابت (Alphabet X) خارج شده است و به‌عنوان شرکتی مستقل به فعالیت خود ادامه می‌دهد. فناوری تارا با استفاده از لیزر داده‌ها را منتقل می‌کند و هدف آن رقابت با اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ایلان ماسک، به‌ویژه در اتصال مناطق روستایی به اینترنت است.

به‌ گزارش فایننشال تایمز، آلفابت همچنان بخشی از سهام تارا را در اختیار دارد؛ درحالی‌که این شرکت توانسته از شرکت سرمایه‌گذاری Series X Capital نیز سرمایه جذب کند. درحال‌حاضر، این استارتاپ با تیمی متشکل از حدود ۲۴ نفر در ۱۲ کشور فعالیت می‌کندد و پروژه‌هایی مانند اتصال پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو و تقویت شبکه‌ی مخابراتی در جشنواره‌ی Coachella 2024 را اجرا کرده است.

یک تکنسین مشغول نصب پایانه اینترنت تارا روی دکل مخابراتی

اریک آسترو تلر (Eric “Astro” Teller)، مدیر ارشد پروژه‌های X، معتقد است که فناوری‌های توسعه‌یافته در خارج از آلفابت، بخت بیشتری برای رشد سریع‌تر و جذب سرمایه‌گذاران و گسترش مقیاس فعالیت دارند.

فناوری کنونی تارا شامل ارسال پرتو باریک نور از پایانه‌ای کوچک (هم‌اندازه‌ی چراغ راهنمایی) به پایانه‌ی دیگر است و می‌تواند داده‌ها را با سرعت ۲۰ گیگابیت‌برثانیه در فاصله‌ی ۲۰ کیلومتری منتقل کند. این پایانه‌ها روی برج‌های مخابراتی نصب می‌شوند و در مقایسه با کابل‌کشی فیبر نوری، سرعت و هزینه‌ی کمتری برای نصب دارند؛ به‌ویژه در مواقعی که نیاز به برقراری ارتباط با یک جزیره یا عبور از رودخانه یا دسترسی به مناطق دورافتاده وجود دارد.

ماه گذشته، تارا اعلام کرد که فناوری خود را درون تراشه‌ای کوچک‌تر ادغام کرده است و قصد دارد آن را در سال ۲۰۲۶ در محصولی جدید عرضه کند.

اگرچه روش انتقال داده در تارا با فناوری ماهواره‌ای استارلینک متفاوت است، این شرکت خود را به‌عنوان رقیب سرسختی در حوزه‌ی اتصال مناطق کم‌برخوردار به اینترنت معرفی می‌کند. ماهِش کریشناسوامی (Mahesh Krishnaswamy)، بنیان‌گذار تارا، در گفت‌وگو با وایِرد گفت: «می‌توانیم به کاربران نهایی تا ۱۰ و بلکه ۱۰۰ برابر پهنای باند بیشتری از آنتن معمولی استارلینک ارائه و این کار را با هزینه‌ای بسیار ارزان‌تر انجام دهیم.»

تارا از دل پروژه‌ی ناموفق دیگری در آلفابت به نام لون (Loon) متولد شد. لون ایده‌ی انتقال داده با استفاده از لیزر و شبکه‌ای از بالن‌های عظیم در ارتفاع ۲۰ مایلی را دنبال می‌کرد؛ اما این روش در نهایت ناکارآمد تشخیص داده شد و در سال ۲۰۲۱، تنها سه‌ سال پس‌از خروجش از X، متوقف شد.

با تعطیلی لون، فناوری لیزر آن را کریشناسوامی در تارا به‌ کار گرفت؛ بااین‌حال، این فناوری راه خود را به استارتاپ دیگری به نام آلیلریا (Aalyria‌) نیز باز کرد. آلیلریا درزمینه‌ی مدیریت شبکه‌های ماهواره‌ای و ارتباطات هوایی مش فعالیت می‌کند و پروژه‌ی اختصاصی تایت‌بیم (Tightbeam) را توسعه داده است که شباهت‌هایی به فناوری تارا دارد.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=88277

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.