آوین ویژه»

اسرائیل رسماً توافق آتش‌بس را پذیرفت نجات جان مرد ۷۰ ساله از مرگ حتمی در ارتفاعات کوه‌های گردوی اراک پرسودترین و پرضررترین رمزارزهای امروز (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آتش‌سوزی گسترده در کارخانه صنایع هوافضا در آمریکا+ فیلم سازمان تامین اجتماعی در برابر تصمیم مدیر میانی این سازمان اقدام فوری کند! پوستر AFC برای تبریک تولد علی دایی + عکس توصیه‌های فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست در مورد رهاسازی ماهی قرمز پخت یک دیگ بزرگ آش نذری در شهر رباط سنگ بخش رخ افزایش ۳ برابری سطح زیر کشت چغندر پاییزه در کرمانشاه حضور وزیر علوم در منزل مادر شیمی ایران وزیر علوم برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان به مجلس می رود توسعه خدمات درمانی تربت‌حیدریه با سرمایه‌گذاری گسترده وزارت خارجه قطر: رهبران حماس در دوحه حضور ندارند تعطیلی پنج روزه سالن‌های نمایش اژه‌ای: هر نهاد باید ساختار و مأموریت‌های خود را ارزیابی کند پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در رسانه ملی مشکوک است صفحه نخست روزنامه های استان فارس چهارشنبه ۱۰ بهمن ماه شاخص روزانه آلودگی هوای بجنورد در وضعیت ناسالم قرار دارد

2

رقم عجیب واردات طلای خام در ایران | پشت پرده بازار طلا و سکه چه می گذرد

  • کد خبر : 9000
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۱
رقم عجیب واردات طلای خام در ایران | پشت پرده بازار طلا و سکه چه می گذرد

بر اساس اطلاعات گمرک، در این دوره زمانی، ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به بیش از ۷۲ میلیارد دلار افزایش یافت و حجم تجارت نیز به ۱۱۰ میلیون تن رسید. این ارقام نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش و وزن رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد.

داده‌های گمرک نشان می‌دهد که در این بازه زمانی، ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به بیش از ۷۲ میلیارد دلار رسید و حجم تجارت نیز به ۱۱۰ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش و وزن رشد داشته است.

براساس داد‌های اعلام شده در این مدت ارزش صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور برابر با ۳۲ میلیارد و ۵۲۹ میلیون دلار بوده و به لحاظ وزن هم در این مدت تجار ۸۸ میلیون و ۷۰۱ هزار تن کالا صادر کرده‌اند و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، روند صادرات کشور افزایشی ۱۱.۴۸ درصدی در وزن و ۱۴.۷۲ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

براساس داده‌های اعلام شده از سوی گمرک در بازه زمانی مورد بررسی«طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی»، «ذرت دامی»، «سایر تلفن‌های هوشمند غیر مذکور»، «کنجاله»، «دانه سویا تراریخته»، «تراکتور‌ها فقط با موتور پیستونی»، «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری»، «برنج کامل سفید شده صیقلی»،«روغن دانه آفتابگردان، روغن گلرنگ‌، یا زعفران کاذب» و « شکر تصفیه شده» در میان ۱۰ محصول با بیشترین ارزش وارداتی قرار داشته‌اند.

وضعیت واردات محصولات غیرنفتی

ارزیابی از روند واردات کشور در هفت ماه منتهی به مهر سال جاری نشان دهنده آن است که «طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی» هم در این مدت ۳ میلیارد و ۴۴۳ میلیون دلار بوده است. هیات دولت در آذرماه سال ۱۴۰۱ مصوب کرد تا تسهیلاتی جهت واردات شمش طلا برقرار شود، پس از این مصوبه، واردات شمش طلا به کشور آغاز شد و طی ماه‌های اخیر شاهد صدرنشینی آن در جمع کالاهای وارداتی بوده‌ایم.  

از سوی دیگر روند واردات کالا به کشور نشان می‌دهد در مدت زمان مورد بررسی ارزش واردات «ذرت دامی» در مدت زمان مورد بررسی حدود یک میلیارد و ۵۹۸ میلیون دلار بوده است.

از سوی دیگر داده‌‌های اعلام شده نشان می‌دهد، سهم ارزشی «سایر تلفن های هوشمند غیر مذکور» هم در بازه زمانی مورد بررسی برابر با یک میلیارد و ۳۹۱ میلیون ثبت شده است، این کد وارداتی شامل تلفن‌های هوشمندی که به صورت قطعه قطعه شده وارد شده و در ایران سرهم می‌شوند، نمی‌شود. این آمار نشان دهنده اهمیت واردات این کالا و تقاضای آن در داخل کشور است که باعث شده میزان واردات این محصول در رتبه سوم وارداتی کشور باشد.

براساس داده‌های گمرک در بازه زمانی مورد بررسی «کنجاله» هم توانست رتبه چهارم کالا‌های وارداتی به ارزش یک میلیارد و ۲۶۴ میلیون دلار بوده است.

اما ارزش «دانه سویای تراریخته» در این مدت برابر با ۹۰۷ میلیون دلار برآورد شده، ارزیابی‌ها همچنین نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی ۸۸۳ میلیون دلار «تراکتور فقط با موتور بیستونی» وارد کشور شده است.

براساس آمار گمرک ارزش «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری» هم برابر با ۶۷۵ میلیون دلار بوده و در این مدت ۵۸۴ میلیون دلار «برنج کاملا سفید شده» وارد کشور شده است.

داده‌های گمرک همچنین نشان می‌دهد ارزش «روغن دانه آفتابگردان، گلرنگ‌ خام» هم برابر با ۵۰۸ میلیون دلار بوده و ارزش «شکر تصفیه نشده» هم حدود ۴۹۳ میلیون دلار بوده است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=9000

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.