آوین ویژه»

زلنسکی: کریمه قابل مذاکره نیست! مدودف: روسیه در تولید تسلیحات نظامی خودکفاست روند ساخت مسکن ملی ۱۳۸ واحدی در رامسر مطلوب نیست دادگاه عمومی تهران به نفع نوکیای ایرانی رای داد «تروداویه» و «ستاریه‌ ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند مراسم عزاداری شب شهادت حضرت علی(ع) در مصلی بیت‌المقدس اراک سود سهام عدالت در شب یلدا واریز می‌شود؟ دسته روی عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در خرم‌آباد افزایش ارزآوری با تسهیل تجارت بازنشستگان برای اجرای کامل همسان سازی حقوق تا این تاریخ صبر کنند اختصاصی تسنیم|ورود دادستانی‌وپلیس به تبلیغ و تزریق “مانجارو” ضرورت توجه دانشجویان به حضور مؤثر در عرصه جنگ نرم مرا سرمربی پرسپولیس کنید، ضمانت قهرمانی می‌دهم! هویت در حراج؛ معماران هشدار دادند: محله‌های قدیمی را از مردم نگیریم تردد ۸۰۰۰ خودرو در فرودگاه‌ها| رانندگان خودروهای فرودگاهی گواهینامه می‌گیرند شکست اطلاعاتی جدید برای رژیم صهیونیستی پیش بینی بورس ۱۴۰۴ با سیگنال تصمیمات دولت و بانک مرکزی پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک بین اتاق بازرگانی تهران و وزارت کار| لزوم اجماع برای حل مسائل

0

یک تخمین جدید/ تعداد مشترکان استارلینک در ایران به ۴۰ تا ۵۰ هزار رسید

  • کد خبر : 92266
  • ۰۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۸
یک تخمین جدید/ تعداد مشترکان استارلینک در ایران به ۴۰ تا ۵۰ هزار رسید

مجله اقتصادی فوربز در آذرماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که بیش از ۲۰ هزار اشتراک استارلینک در ایران وجود دارد و در دی‌ماه ۱۴۰۳، انجمن تجارت الکترونیکی تعداد اشتراک فعال استارلینک در ایران را دست‌کم ۳۰ هزار و تعداد کاربران آن را بیش از ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد، اکنون با توجه به این روند رشد، می‌توان تخمین زد که تا روزهای نخستین فروردین ۱۴۰۴، تعداد اشتراک‌های استارلینک در ایران به حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار رسیده باشد.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از سیتنا، از سال ۱۴۰۱ استفاده از اینترنت استارلینک در ایران شروع شد، اما به دلیل قیمت بالای تجهیزات و اشتراک ماهانه، در ابتدا به گروه‌ها و شرکت‌های خاص محدود بود، ولی به مرور زمان دامنه استفاده از آن گسترده‌تر شد.

مجله اقتصادی فوربز در آذرماه ۱۴۰۳ نوشت که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در ایران تبدیل شده است. بر اساس این گزارش، تا آذرماه بیش از ۲۰ هزار اشتراک استارلینک در ایران وجود داشت.

در دی‌ماه ۱۴۰۳، یعنی حدود یک ماه بعد از آن، انجمن تجارت الکترونیکی با انتشار گزارشی درباره کیفیت اینترنت در ایران، اعلام کرد استفاده از استارلینک در یک سال ۲۰ برابر شده است. در این گزارش آمده بود که دست‌کم ۳۰ هزار اشتراک استارلینک در ایران فعال است و تعداد کاربران آن بیش از ۱۰۰ هزار نفر است. پیش از آن، ایلان ماسک هم گفته بود که نزدیک به ۱۰۰ ماهواره استارلینک در ایران فعال شده‌اند.

اکنون با توجه به این روند رشد، می‌توان تخمین زد که تا فروردین ۱۴۰۴، تعداد اشتراک‌های استارلینک در ایران به حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر رسیده باشد.

بر اساس گزارش‌های کارشناسان، ۷۰ درصد دستگاه‌های گیرنده استارلینک در ایران، از شهر تهران بوده‌اند و اینترنت ثابت نسبت به اینترنت همراه، سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است. به گفته آن‌ها، بسیاری از استان‌های ایران بدون داده بوده‌اند یا داده‌های کمتری داشتند.

اواخر اسفندماه گذشته وقتی دولت ایتالیا اعلام کرد که در چهار سفارتش، از جمله سفارت این کشور در ایران، آنتن‌های استارلینک را برای آزمایش نصب کرده است، گمانه‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه احتمالا سفارتخانه‌ها از مقررات ممنوعیت استفاده از استارلینک در ایران، معاف‌اند. هرچند سفارت ایتالیا اشاره کرد که هنوز با شرکت ایلان ماسک هیچ قرارداد امنیتی ملی امضا نکرده است.

یک تخمین جدید/ تعداد مشترکان استارلینک در ایران به ۴۰ تا ۵۰ هزار رسید

با وجود ممنوعیت قانونی و نبود مجوز رسمی برای استفاده از تجهیزات استارلینک در ایران، گزارش‌ها نشان می‌دهد که این تجهیزات از مبادی غیررسمی وارد می‌شوند. پیش‌تر نیز مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران، گفته بود که ورود این دستگاه‌ها به‌صورت غیرقانونی انجام می‌شود و خریدوفروش آن‌ها نیز غیرمجاز است.

بر اساس اطلاعات موجود در وب‌سایت رسمی استارلینک، هزینه خرید تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره‌ای (دیش و مودم) ۵۹۹ دلار است. با این حال، به دلیل واردات غیررسمی و هزینه‌های جانبی، قیمت تجهیزات استارلینک در ایران بالاتر از قیمت رسمی جهانی است و بر اساس گزارش‌ها، قیمت تجهیزات نسل دوم (نوع ۲) حدود ۷۸ میلیون تومان و نسل سوم (نوع ۳) حدود ۱۱۰ میلیون تومان براورد شده است.

اشتراک ماهانه سرویس استارلینک هم در سطح پایه معادل ۱۱۰ دلار است، اما به دلیل نوسان‌های نرخ ارز و هزینه‌های اضافی، هزینه اشتراک ماهانه در ایران ممکن است متفاوت باشد. برخی منابع هزینه اشتراک ماهانه را حدود ۱۲۰ دلار ذکر کرده‌اند. علاوه بر این، به دلیل قطع ارتباط بانک‌های ایران با سیستم بانکی جهانی، خرید اشتراک به‌طور مستقیم از سایت استارلینک امکان‌پذیر نیست و کاربران باید از واسطه‌ها یا ارزهای دیجیتال برای پرداخت استفاده کنند که این مسئله هزینه‌های اضافی به همراه دارد.

به این موارد باید هزینه‌های نصب و راه‌اندازی استارلینک را هم افزود. پیش‌تر در گزارش‌ها آمده بود که اگرچه قیمت تجهیزات استارلینک حدود ۲۵۰ دلار است، به دلیل تحریم‌ها و غیرقانونی بودن خرید و فروش این تجهیزات در ایران، کاربران باید برای خرید و نصب آن‌ها بین ۷۰۰ تا دو هزار دلار هزینه کنند.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=92266

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.