آوین ویژه»

افزایش درخواست‌های عمومی برای تغییر دولت در انگلیس تداوم 10 روزه آلودگی هوا در پایتخت/ شنبه نارنجی تهران؛ چرا کارگروه آلودگی هوا تشکیل جلسه نداد؟ هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تقلب‌یاب آزمون می‌شود گفتگوی اختصاصی خبرگزاری مهر با سفیر قرقیزستان روایتی از عملیات خلبانان جنگنده فانتوم نیروی هوایی «ابلاغیه ثنا و واریز سود سهام عدالت» کلاهبرداری است مدال‌های قهرمان المپیک در آتش سوزی لس‌آنجلس ذوب شد! نمایشگاه مجید فروغی افتتاح شد؛ چگونه باید زندگی و کنش‌گری کرد نخستین تحریم‌ دولت جدید آمریکا علیه ایران ناترازی انرژی محصول بی توجهی به مدیریت علمی است آئین رونمایی از پوستر «جایزه ملی درختان رشید» در رشت الگوی «مدرسه تراز سند تحول بنیادین» در همدان اجرا خواهد شد ثبت‌نام وام ضروری بازنشستگان کشوری دوباره آغاز شد + مراحل ثبت‌نام پزشکیان: امام تاکید چند باره دارند که مستضعفان را فراموش نکنیم بایدن در اجلاس سران آفریقا خوابید! + فیلم امیرسرتیپ محمد جوادی به همرزمان شهیدش پیوست واکنش جهانگیری به احتمال توافق ایران و آمریکا دستگیری چند نفر در خصوص قتل دانشجوی دانشگاه تهران

0

پیشنهاد نوروزی برای گالری‌گردی؛ با «دیو» علی اکبر صادقی همراه شوید

  • کد خبر : 94059
  • ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۳
پیشنهاد نوروزی برای گالری‌گردی؛ با «دیو» علی اکبر صادقی همراه شوید

علی اکبر صادقی در نمایشگاه «از کاغذ تا بوم»، دیو را از یک زندانی ترسناک به یک عاشق یا یک والد مهربان با چهره‌ای شیطانی و از این دست تغییر شکل می‌دهد و این شخصیت اسطوره‌ای را به چالش می‌کشد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه آثار چند سال اخیر علی اکبر صادقی با عنوان «از کاغذ تا بوم» با نمایشگاه گردانی یاسمین مشاری تا شنبه ۲۳ فروردین در گالری هور برقرار است و به جز شنبه‌ها و تعطیلات رسمی، می‌توانید از این نمایشگاه دیدن کنید.

در بیانیه این نمایشگاه با عنوان «میان خطوط» و به قلم یاسمین مشاری آمده است: «طرح های علی اکبر صادقی همچون پالیست پیچیده که پیش روی مخاطب گسترده می‌شوند. لایه لایه متناقض و پیوسته در حال تغییر آثار او طراحی‌هایی را نشان می‌دهند که ایده‌ها و شیوه‌های متعددی را به بازی می‌گیرند. بازگشت او به نقاشی‌هایش از هفت خوان رستم از پس سال‌ها، شیفتگی‌اش به موضوع دیو را مجدد برانگیخت.

در آغاز نمایشگاه اثر «آدم و حوا» این زوج را در هم تنیده با دیو همیشه حاضر در لحظه پیدایش به تصویر می‌کشد، اما در طول نمایش، دیو از یک زندانی ترسناک به یک عاشق، یک والد مهربان با چهره‌ای شیطانی و از این دست تغییر شکل می‌دهد. این تصویرسازی‌های متناقض، استنباط ثابت از شخصیت‌های اسطوره‌ای را به چالش می‌کشد و بر قابلیت بازآفرینی و قرارگیری آنها در بستری جدید تأکید دارد. دوگانگی‌هایی همچون سختی و سیالیت، ترسناک و دوستانه حماسی و گروتسک بخش جدایی ناپذیری از آثار او هستند. این پارادوکس‌ها از طریق تنوع‌های فرمی بیشتر نمایان می‌شوند. برخی هندسی و مشبک برخی دیگر با لطافتی شاعرانه پرداخته شده‌اند که نشان می‌دهند چگونه معنا با شیوه‌های متفاوت شکل می‌گیرد و ادراک را تغییر می‌دهد.

آثار صادقی همواره از تاریخ هنر ایران الهام گرفته‌اند. در امتداد میراث نگارگران گذشته جسورانه رنگ‌های درخشان را در ترکیب بندی‌های عموماً عمودی و فاقد پرسپکتیو به کار می‌برد. در راستای سنت نقاشی ایرانی هر اثر لبریز از جزئیات است و هیچ گوشه‌ای از صفحه، از فرمان بی وقفه قلم او در امان نمانده است. بار دیگر همانند نگارگران، او در آثارش به ادبیات و اسطوره‌های ایران می‌پردازد و با طنز ویژه خود آنها را به شکلی نو بازسازی می‌کند.

پیشنهاد نوروزی برای گالری‌گردی؛ با «دیو» علی اکبر صادقی همراه شوید
دیوهای علی اکبر صادقی / سال خلق: ۱۴۰۱/ تکنیک: جوهر روی کاغذ

در جهان خیال انگیز صادقی قطعیتی وجود ندارد. اسطوره‌ها با هر حرکت قلم او بازآفرینی می‌شوند. عناصر تکرار شونده در طراحی‌های او روزنه‌ای برای تجربه تناقض ابهام و داستان‌های بی پایان هستند. در این جهان هنرمند هم خالق است و هم حاضر؛ دیو کیست یا چیست؟ پاسخ میان خطوط نهفته است.»

علی اکبر صادقی متولد سال ۱۳۱۶ در تهران یکی از پرکارترین و موفق‌ترین نقاشان سبک سورئالیسم و هنرمندان ایرانی و چهره ماندگار کشور است. شیوه کار او یک نوع سوررئالیسم ایرانی است که بر پایه شیوه نقاشی سنتی و قهوه‌خانه‌ای بنا شده‌است. وی در نقاشی‌هایش از اساطیر و فرهنگ ایرانی بهره می‌گیرد. در بسیاری از کارهای اولیه صادقی حضور یک یا چندین سلحشور با پوشش‌های جنگاوران ایران باستان چشمگیر است. برخی از این جنگاوران چهره خود صادقی را دارند. او علاوه بر نقاشی، در زمینه‌های مختلفی از هنر، همچون طراحی پوستر فیلم، گرافیک تبلیغاتی، طراحی بسته‌بندی و تصویرگری کتاب نیز کار کرده است.

علی اکبر صادقی جزو اولین هنرمندان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یکی از بنیانگذاران فیلم‌های انیمیشن این مؤسسه بوده است. او پس از پایان تحصیل با پیشنهاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به ساخت چند فیلم نقاشی متحرک پرداخت. نخستین فیلم او «هفت شهر» محصول سال ۱۳۵۰ بود. همچنین این هنرمند کتاب‌های بسیاری را برای این کانون تصویرسازی کرد. از سال ۱۳۵۶ صادقی به نقاشی سوررئالیستی روی آورد و در سال ۱۳۶۷، پس از مدت‌ها کار با آبرنگ را از سر گرفت. آثار او ملهم از اساطیر و فرهنگ ایرانی است.

گالری هور در خیابان مطهری، خیابان میرزای شیرازی شمالی، کوچه نعیمی، شماره ۱۲ واقع است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=94059

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.