آوین ویژه»

حواشی برکناری رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان / ماجرا چیست؟ نجفی: به خاطر استقلال ایران علاوه بر امنیت نظامی، امنیت فکری و فرهنگی داریم ملت ایران باید اقتدار خود را به دنیا نشان دهند آئین استقبال از پیکر «شهید احمد زارعی»در فیروزآباد برگزار شد+فیلم ۲ حافظ قرآن به جمع دریافت کنندگان مدرک درجه یک حفظ تخصصی پیوستند کشته و زخمی شدن ۳ اسیر صهیونیست در جدیدترین حملات به غزه به خطر افتادن رابطه‌های دوستی با استفاده از اختصارهای پیامکی رئیس دیوان عالی:از اطاله دادرسی به‌علت تعطیلی‌ها جلوگیری شود ارسال نامه سمّی تهدیدآمیز برای ۲۰ نماینده کنست رژیم صهیونیستی تشکیل کارگروه گردشگری سلامت آبادان و خرمشهر توسط وزارت تعاون مردم گرگان در شور و شوق برگزاری شب یلدا نخستین گاف ترامپ بعد از ورود به کاخ سفید واکنش حماس به ادعاهای دروغین رژیم صهیونیستی واکنش شدیداللحن عربستان به پیشنهاد جنجالی نتانیاهو خراسان جنوبی رتبه دوم در ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان را کسب کرد انجام ۶ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته بن گویر: نتانیاهو سیاست تسلیم برابر حماس را انتخاب کرده است قیمت جدید دلار آزاد در بازار امروز ۱۹ آبان + جدول نرخ ارز

0

آینده فیلترینگ در ایران؛ گشایش یا محدودیت بیشتر؟

  • کد خبر : 97763
  • ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۸
آینده فیلترینگ در ایران؛ گشایش یا محدودیت بیشتر؟

با گسترش محدودیت‌های اینترنتی در سال‌های اخیر، این سؤال بیش از پیش مطرح شده که آیا امکان کاهش فیلترینگ در ایران وجود دارد؟

تینا مزدکی_فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی در ایران همواره یکی از چالش‌های اصلی کاربران، کسب‌وکارها و متخصصان حوزه فناوری بوده است. با وجود وعده‌های مختلف از سوی دولت‌های گوناگون، این محدودیت‌ها کاهش نیافته است. سیاست‌گذاران از یک‌سو بر اهمیت مدیریت محتوا و کنترل فضای مجازی تأکید دارند و از سوی دیگر، فشارهای اجتماعی و نیازهای اقتصادی، آن‌ها را در موقعیتی قرار داده که نمی‌توانند به‌راحتی اینترنت را به یک شبکه بسته و داخلی تبدیل کنند. 

در چنین شرایطی، پرسش اصلی این است که آیا چشم‌اندازی برای کاهش محدودیت‌های اینترنتی در ایران وجود دارد؟ سینا تفنگچی، کارشناس و فعال حوزه فناوری و هوش مصنوعی، برای بررسی ابعاد مختلف این موضوع گفتگو کردیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

سینا تفنگچی در پاسخ به این پرسش که آیا اینترنت ایران به سمت یک شبکه داخلی محدودتر حرکت می‌کند، گفت: «با توجه به آمار محدودیت‌هایی که NetBlocks در سال ۲۰۲۲ منتشر کرد و همچنین نمونه‌های مشابه در سال‌های پیش از آن از یکسو و تمرکز روی شبکه ملی اطلاعات که از سال ۱۳۹۰ با هدف کاهش وابستگی به زیرساخت‌های بین المللی آغاز شده باید گفت بلی؛  این نشانه‌ها حاکی از کاهش دسترسی به اینترنت بین‌المللی و افزایش تمرکز بر روی شبکه‌های داخلی و جهتگیری به سمت یک اکوسیستم دیجیتال بومی است.»

سینا تفنگچی: می‌توان جلوی استارلینک را هم گرفت / فیلترینگ توسعه هوش مصنوعی را با مشکل مواجه می‌کند
سینا تفنگچی

فیلترینگ و تأثیر آن بر توسعه فناوری

تفنگچی درباره تأثیر محدودیت‌های اینترنتی بر حوزه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین گفت: «فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی تأثیر منفی بر توسعه هوش مصنوعی در ایران داشته و پژوهشگران عمدتاً به‌دلیل فیلترینگ و عدم دسترسی به منابع علمی و بین‌المللی، با چالش‌های جدی‌تری در پژوهش‌های خود مواجه بوده و محدودیت‌ها می‌تواند منجر به کاهش نوآوری و مهاجرت نخبگان شود. هم اکنون نیز دسترسی حدود ۶۵% از توسعه دهندگان به دیتاست‌های آموزشی با مشکل مواجه شده که این محدودیت‌ها هزینه آموزش مدل‌های بزرگ (مثل GPT-۳) را تا ۳ برابر افزایش می‌دهد. از طرفی دیگر نیز باید توجه داشت که الزاماً اینکه برای پژوهشگران سیاست‌ هایی نظیر تخصیص دسترسی آزاد در نظر گرفته شود راهگشا نبوده و شکاف آگاهی و شکاف دیجیتالی در کشور را تقویت می کند.»

ادامه این گفت‌وگو را در «سینا تفنگچی: می‌توان جلوی استارلینک را هم گرفت / فیلترینگ توسعه هوش مصنوعی را با مشکل مواجه می‌کند» بیشتر بخوانید.

۲۲۷۳۲۳

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=97763

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.