آوین ویژه»

الصفدی: امنیت و ثبات سوریه، امنیت و ثبات اردن و ترکیه است دوقلوهای آواز، عاشقانه‌های اصفهان را تولید می کنند آغاز همکاری علمی دانشگاه تربیت مدرس با دانشگاه آیدین استانبول واریز سود سهام عدالت به چالش جدید رسید! بازگشت آوارگان به شمال غزه در چارچوب توافق آتش‌بس چگونه انجام خواهد شد؟ ۱۹ میلیون لیتر نفتگاز در بخش کشاورزی قروه مصرف شده است طرح خط جایگزین انتقال آب از زیاران به بیلقان بررسی شد کشتی‌ گیر معروف جان باخت! خبرنگار مهر: کانتینرها به سرعت در حال جابجایی هستند برداشت ۲۰ تن گل محمدی در بردسکن  هشدار قبیله «آل الهیمد» خطاب به «الجولانی»: صبر ما را امتحان نکنید بسیج میدان دار همیشه انقلاب است گنبد تاریخی شکست؛ نشست زمین در محله مسجد سید اصفهان تشدید شد صعود به جام جهانی با درخشش طارمی  برنامه بن سلمان درخصوص اقدام نظامی آمریکا علیه ایران پیشرفت ۳۳ درصدی پروژه انتقال آب دریای عمان به زاهدان با راهبری ایمیدرو تحریم‌های جدید آمریکا علیه شخصیت‌ها و نهادهای ایرانی نظر دختران نوجوان درباره اعتکاف

0

نقش کشاورزی بی رویه در تشدید بحران آب

  • کد خبر : 100782
  • ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰
نقش کشاورزی بی رویه در تشدید بحران آب

مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی و عدم رعایت الگوی کشت به ویژه کشت محصولات آب بر مثل برنج در استان‌های خشک و کم آب که طبق قانون هم ممنوع است، تاثیر قابل توجهی در تشدید بحران آب در کشور داشته است.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم بحران کم‌آبی در ایران، به ویژه در مناطق مرکزی و نیمه‌خشک کشور، به یکی از چالش‌های جدی تبدیل شده است اما از مهم ترین عوامل این بحران مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی است که غالباً به صورت سنتی و با بهره وری اندک انجام می شود؛ در کنار آن عدم رعایت الگوی کشت نیز نقش اساسی در تشدید این بحران دارد.

کشت برنج به عنوان محصول آب بر در همه استان های کشور به غیر از استان های شمالی کشور ممنوع شده است اما اکثر استان هایی که کشت برنج در آنها ممنوع است، زیر کشت برنج می روند به طوری که برنج تولیدی در استان‌هایی مانند لرستان، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه، قزوین، ایلام و حتی تهران در بازار عرضه می شود و برخی آنها مانند لنجان اصفهان و عنبربوی شهرهای جنوبی کشور  برای خود جایگاه تجاری پیدا کرده است.

کشت برنج در استان‌های غیرمجاز

کشت برنج در استان‌هایی همچون اصفهان  و در کل غیر شمال کشور به دلیل شرایط اقلیمی و منابع آبی محدود برای این محصول مناسب نیستند اما منافع اقتصادی مورد انتظار کشاورزان باعث شده که این کشت همچنان ادامه یابد.

کشت برنج، به دلیل نیاز آبی بسیار زیاد، فشار زیادی به منابع آبی زیرزمینی و سطحی وارد می‌کند و موجب کاهش شدید ذخایر آب در این مناطق می‌شود. بسیاری از کارشناسان معتقدند که ادامه این روند می‌تواند به تشدید بحران آب در استان‌های مرکزی ایران منجر شود.

چرایی کشت برنج در استان های ممنوعه

کشت برنج در استان‌های غیرمجاز و مناطق ممنوعه به رغم محدودیت‌ های ایجادی همچنان ادامه دارد زیرا الگوی کشت در کشور  ضمانت اجرایی ندارد.

قیمت بالای برنج در کشور که حتی به مراتب بالاتر از نرخ‌های جهانی است باعث شده که تمایل زیادی برای کشت این محصول در میان کشاورزان وجود داشته باشد اما از طرفی بالارفتن قیمت زمین در شمال کشور در نتیجه تبدیل اراضی کشاورزی به ویلا باعث شده که تمایل زیادی برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی و در نتیجه توقف تولید داشته باشند.

بر اساس قانون در استان‌هایی که برای کشاورزان محدودیت های کشت ایجاد شده است باید کشت جایگزین و  غرامتی بابت حق نکاشت پرداخت شود اما به طور معمول اعتبارات لازم برای پرداخت این حق به کشاورزان تامین نمی‌شود و در نتیجه نمی‌توان انتظار رفتارهای سلبی علیه کشاورزانی داشت که اقدام به کاشت محصولاتی مانند برنج در استان‌های ممنوعه می‌کنند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=100782

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.