آوین ویژه»

سعیدی نژاد: باید به دخترانمان کمک کنیم استعداد خود را شناسایی و عملیاتی کنند علنی شدن اختلافات شدید و بی‌سابقه میان مقامات رژیم صهیونیستی قطعی برق گریبان گیر کارگران شد رسالت رادیو ترویج فرهنگ شهادت است سرباز پرسپولیسم، به من هم نان داد و هم نام تاثیر برجام بر جیب مردم | بدعهدی آمریکا چقدر خسارت داشت؟ نشست شبانه «نتانیاهو» با مقامات سرویس‌های جاسوسی درباره سوریه بازدید استاندار اصفهان از پروژه‌های عمرانی و گردشگری خوانسار شهردار تهران از آتش نشانان مصدوم عیادت کرد ترافیک سنگین در چالوس و آزادراه تهران ــ شمال دستور افزایش سطح آماده‌باش نظامی در اراضی اشغالی صادر شد رکورد ریزش طلا شکست | کاهش ۵۰۰ هزار تومانی طلای ۱۸ عیار آسمان غرب کشور در وضعیت بسیار ناسالم قرار گرفت قرآن کریم باید در تمام مناسبات جامعه اسلامی سایه بیفکند مبلغ وام ضروری برای این افراد ۲۰ میلیونی شد | زمان ثبت‌نام فرا رسید ادعای رویترز درباره سلاح حزب‌الله لبنان ۱۵ مصدوم آتش سوزی هنرستان دخترانه در زنجان تامین زمین برای ۵۵۴۵ متقاضی نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی

0

روزانه ۸تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود

  • کد خبر : 106439
  • ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۸
روزانه ۸تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود

رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه روزانه حداقل ۸تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود، گفت: این آمار جدای از آمار ضایعات است.

– اخبار اقتصادی –

 به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد میزان دورریز برنج در کشور گفت: برآورد می‌شود در حوزه محصولات کشاورزی از مزرعه تا مصرف نهایی حدود 30 درصد دورریز وجود دارد. حدود 20 سال گذشته پژوهشی در مورد نان انجام شد و مشخص شد از ابتدا تا انتها حدود 25 درصد هدررفت نان وجود دارد.

 وی تأکید کرد: باید فرهنگ و الگوی مصرف اصلاح شود و قطعاً با اجبار و دستور کاری نمی‌توان کرد. مصرف کشور در بسیاری از حوزه‌ها با دنیا قابل‌مقایسه نیست؛ بنابراین باید فرهنگ صرفه‌جویی و مصرف بین مردم ایجاد شود و با دستور و بخش‌نامه نمی‌توان کاری کرد.

در این حوزه از آموزش‌وپرورش باید کمک گرفت تا بتوان جلوی این روند را گرفت.

 عباسی ضمن تأکید بر مکانیزه‌کردن کاشت، داشت و برداشت محصولات به‌منظور کاهش ضایعات خاطرنشان کرد: باید صنایع تبدیلی تکمیلی برای کاهش ضایعات داشته باشیم، همچنین باید در حوزه فرهنگ‌سازی و الگوی مصرف نیز اقدامات مناسبی انجام شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای دورریز از ابتدا تا انتهای زنجیره اظهار کرد: برای حوزه برنج ضرورت یک اقدام فرهنگی در سطح جامعه احساس می‌شود.

حسینی رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نیز با بیان اینکه روزانه حداقل 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود گفت: بر اساس آمار، هر یک قاشق برنج معادل 5 گرم برنج خام است. قطعاً هر ایرانی در سفره 1 قاشق برنج دور می‌ریزد، 8 تن برنج در روز معادل یک میلیون و 600 هزار قاشق است، نسبت این عدد به 85 میلیون نفر، معادل 5 دانه برنج به‌ازای هر نفر در سفره است.

 رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با یادآوری اینکه آمار ذکرشده جدای از آمار ضایعات است اضافه کرد: هر فردی برای جلوگیری از اسراف باید به‌اندازه برنج مصرف کند، قطعاً در مکان‌های عمومی مانند رستوران‌ها، دانشگاه‌ها و پادگان‌ها دورریز بیشتر است.  زراعت برنج‌ کار بسیار پرزحمتی است و باید در مصرف آن دقت ویژه‌ای صورت گیرد.

انتهای پیام/+

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=106439

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.