آوین ویژه»

نخست‌وزیر اردن: با بیرون کردن فلسطینی‌ها از سرزمینشان شدیدا مخالف هستیم حج و خودرو، بازار ارز را بی‌پول کرد هوشمندسازی یک معدن طلا توسط دانشگاه شهید بهشتی ۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد پرونده‌های رمزارز؛ ۵۶۰۰۰ شاکی و ۳۶ همت مطالبات دادگاه چای دبش؛ منشأ ریالی حواله‌های ارزی از کجا تأمین شد؟ قیمت طلا ۱۸ عیار سر به فلک زد (۲۶ اسفند) تولید ۲۸۴ هزار تُن گوشت قرمز و شیرخام در گیلان نتانیاهو: به جنگ ادامه خواهیم داد بازگشت پرواز تهران- خرم‌آباد ایران‌ایر به مهرآباد یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران پیشرفت ۵۸ درصدی پروژه گندله سازی کردستان بیش از ۶۰ هزار مسافر با ناوگان حمل و نقل عمومی در کردستان جابجا شدند بهبود نظام توزیع و نظارت بر کیفیت دارو کردستان ۲ هزار گونه گیاهی دارد کاهش ۸۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین پوکو F۷ یا پوکو F۷ پرو، کدام گوشی ارزش خرید دارد؟ عرفان و مراتب توحید حضرت زینب کبری (س) نزدیک به مقام امامت بود

1

روزانه ۸تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود

  • کد خبر : 106439
  • ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۸
روزانه ۸تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود

رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه روزانه حداقل ۸تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود، گفت: این آمار جدای از آمار ضایعات است.

– اخبار اقتصادی –

 به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد میزان دورریز برنج در کشور گفت: برآورد می‌شود در حوزه محصولات کشاورزی از مزرعه تا مصرف نهایی حدود 30 درصد دورریز وجود دارد. حدود 20 سال گذشته پژوهشی در مورد نان انجام شد و مشخص شد از ابتدا تا انتها حدود 25 درصد هدررفت نان وجود دارد.

 وی تأکید کرد: باید فرهنگ و الگوی مصرف اصلاح شود و قطعاً با اجبار و دستور کاری نمی‌توان کرد. مصرف کشور در بسیاری از حوزه‌ها با دنیا قابل‌مقایسه نیست؛ بنابراین باید فرهنگ صرفه‌جویی و مصرف بین مردم ایجاد شود و با دستور و بخش‌نامه نمی‌توان کاری کرد.

در این حوزه از آموزش‌وپرورش باید کمک گرفت تا بتوان جلوی این روند را گرفت.

 عباسی ضمن تأکید بر مکانیزه‌کردن کاشت، داشت و برداشت محصولات به‌منظور کاهش ضایعات خاطرنشان کرد: باید صنایع تبدیلی تکمیلی برای کاهش ضایعات داشته باشیم، همچنین باید در حوزه فرهنگ‌سازی و الگوی مصرف نیز اقدامات مناسبی انجام شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای دورریز از ابتدا تا انتهای زنجیره اظهار کرد: برای حوزه برنج ضرورت یک اقدام فرهنگی در سطح جامعه احساس می‌شود.

حسینی رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نیز با بیان اینکه روزانه حداقل 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود گفت: بر اساس آمار، هر یک قاشق برنج معادل 5 گرم برنج خام است. قطعاً هر ایرانی در سفره 1 قاشق برنج دور می‌ریزد، 8 تن برنج در روز معادل یک میلیون و 600 هزار قاشق است، نسبت این عدد به 85 میلیون نفر، معادل 5 دانه برنج به‌ازای هر نفر در سفره است.

 رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با یادآوری اینکه آمار ذکرشده جدای از آمار ضایعات است اضافه کرد: هر فردی برای جلوگیری از اسراف باید به‌اندازه برنج مصرف کند، قطعاً در مکان‌های عمومی مانند رستوران‌ها، دانشگاه‌ها و پادگان‌ها دورریز بیشتر است.  زراعت برنج‌ کار بسیار پرزحمتی است و باید در مصرف آن دقت ویژه‌ای صورت گیرد.

انتهای پیام/+

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=106439

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.