آوین ویژه»

رایزنی اردوغان و علی‌اف درباره مسائل منطقه‌ای ارائه ۱۵۰ مقاله علمی در کنگره بین‌المللی پرستاری و مامایی همدان دروس سطوح عالی و خارج قم امروز تعطیل است ماجرای پرتره دختری که جنجال آفرید، چه بود؟ مرغ همسایه «همیشه» غاز نیست! توضیح سپاهان در پی ایجاد برخی حواشی درباره جذب ویسام بن یدر برجای ماندن نزدیک به ۱۷۰۰۰ شهید و زخمی در لبنان وضعیت بازار مسکن در ماه آخر پاییز؛ دلیل تردید خریداران سرمربی جدید پرسپولیس معارفه شد جابجایی ۳ و نیم میلیون مسافر توسط اتوبوسرانی مشهد در شب‌های قدر امنیت غذایی کلید امید در جامعه است وزش باد در اردبیل از یکشنبه آغاز می‌شود پایگاه راویه در جولان هدف قرار گرفت/ انهدام تانک ارتش اشغالگر بارش پراکنده برف در مشهد ابلاغیه قالیباف برای اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان صادر شد یونیسف: وضعیت انسانی کودکان در غزه بحرانی است توبه انسان فقط تا چه زمانی قبول می‌شود؟ حماسه ۶ بهمن آمل در سخنرانی رئیس مجلس زنده می‌شود

0

بازاندیشی در کارآمدی تات؛ از گسترش کمی تا اثربخشی مأموریتی

  • کد خبر : 112176
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۱
بازاندیشی در کارآمدی تات؛ از گسترش کمی تا اثربخشی مأموریتی

اکنون و در سایه الزام‌های برنامه هفتم توسعه برای کوچک‌سازی بدنه دولت، سازمان تات ناگزیر از بازنگری در سیاست‌های خود است. وقت آن رسیده که این نهاد از گسترش کمی فاصله بگیرد و بر ارتقاء بهره‌وری منابع موجود متمرکز شود.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اخیرا غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) بر جذب نیروی انسانی جدید در این سازمان تاکید کرد.

معاون وزیر با انتقاد از محدودیت‌های موجود در جذب نیروی انسانی تصریح کرد: «در دو سال اخیر، بیش از 1600 نفر از نیروهای سازمان و بیش از 200 عضو هیئت علمی را از دست داده‌ایم. این در حالی است که وظایف سازمان، کاهش نیافته، بلکه سنگین‌تر نیز شده است.»

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با برخورداری از 2 هزار هیئت علمی و پژوهشگر رسمی، 5 هزار نیروی پشتیبان، 21 مؤسسه ملی، 34 مرکز تحقیقاتی استانی، بالغ بر 100 هزار هکتار اراضی پژوهشی، و مجموعه‌ای از ایستگاه‌ها، باغات، مزارع الگویی و زیرساخت‌های پیشرفته تحقیقاتی، یکی از بزرگ‌ترین نهادهای علمی کشور در حوزه کشاورزی به‌شمار می‌آید.

با چنین ظرفیتی، انتظار می‌رود این سازمان در خط مقدم حل بحران‌های کشاورزی و پاسخ به نیازهای تولید ملی باشد، در عین حال بر پایه گزارش‌های رسمی و رسانه‌ای، در سال‌های اخیر بیش از 2 هزار نفر به‌واسطه آزمون‌های استخدامی به این سازمان افزوده شده‌اند، در حالی که گفته می شود حدود 30 درصد اعضای هیئت علمی فاقد پروژه فعال هستند و اثربخشی سالانه هزاران پروژه‌ بنا به گفته ریاست سازمان تات به زیر 6 درصد محدود شده است. نتایج برخی از پژوهش‌ها به عرصه تولید نرسیده‌ و در عمل، نقشی در بهبود وضعیت کشاورزان ایفا نکرده‌اند.

این شواهد نشان می‌دهد که احتمالا مشکل اصلی سازمان مثل بقیه سازمانهای دولتی نه در کمبود نیروی انسانی، بلکه در ضعف مدیریت، فقدان انسجام مأموریتی، و گسست میان تحقیقات و نیازهای واقعی بخش کشاورزی نهفته است.

اکنون و در سایه الزام‌های برنامه هفتم توسعه برای کوچک‌سازی بدنه دولت، سازمان تات ناگزیر از بازنگری در سیاست‌های خود است. وقت آن رسیده که این نهاد از گسترش کمی فاصله بگیرد و با تمرکز بر ارتقاء بهره‌وری منابع موجود به ویژه استفاده از مدیران متخصص، بازآرایی ساختارهای ناکارآمد، و همسوسازی پژوهش‌ها با چالش‌های واقعی کشاورزی، به جایگاه اثرگذار و مورد انتظار خود در بازسازی علمی و عملی کشاورزی کشور برسد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=112176

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.