آوین ویژه»

فرهنگ مقاومت در خارگ تقویت می‌شود باند سرقت و مالخران قطعات و محتویات داخل خودرو در تبریز منهدم شدند مدیر روابط عمومی و اداری-مالی انجمن سینمای جوانان تغییر کرد اجرای نمایش «همه مادران ما» طی ۱۰ شب در رشت ویدئوی جدید قسام از اسرای اسرائیلی+فیلم پیروزی سرخ ها برابر چادرملو در یزد؛ پرسپولیس به یک قدمی صدر رسید عراقچی: اصلا قصد نداریم در ملأ عام مذاکره کنیم امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت گفتمان قرآنی در جامعه هستیم خبر جدید از کالابرگ الکترونیکی | مجلس برای مردم سنگ تمام گذاشت صفر تا صد عرضه اولیه های جدید بورس | سهامداران بخوانند دریچه توکنایز کردن دارایی حوزه انرژی گشوده شد حمایت آمریکا از نقض آتش بس صهیونیست ها هشدار جدی مسکو به سئول درباره تامین تسلیحاتی کی‌یف انتقاد رهبر انقلاب از برخی برنامه‌های تلویزیونی درباره شاعران برجسته مجادله پزشکیان و یک امام جمعه درباره قیمت دلار + فیلم مرور مداوم دستورالعمل‌های ایمنی برای کاهش سوانح ریلی ضروری است کاهش ۴۰ درصدی بارش نسبت به دوره نرمال ‌مدارس و ادارات تهران فردا تعطیل نیست

1

پسته ایران با استانداردهای جدید اتحادیه اروپا تطبیق می‌شود

  • کد خبر : 112452
  • ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۰
پسته ایران با استانداردهای جدید اتحادیه اروپا تطبیق می‌شود

در راستای تقویت استانداردهای صادراتی پسته ایران، سازمان فائو یک هیئت فنی به استان کرمان اعزام کرد تا روند نمونه‌برداری و آزمایش‌های تشخیص آلاینده‌ها در محصول پسته را بررسی کنند.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در راستای تقویت استانداردهای صادراتی پسته ایران، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) یک هیئت فنی به استان کرمان اعزام کرد تا روند نمونه‌برداری و آزمایش‌های تشخیص آلاینده‌ها در محصول پسته را بررسی و بهبود ببخشد؛ پسته یکی از ارزشمندترین اقلام صادراتی ایران به شمار می‌رود.

این بازدید سه‌روزه در چارچوب پروژه همکاری فنی مشترک فائو و وزارت جهاد کشاورزی با عنوان بهبود تولید و صادرات پسته از طریق استقرار مدیریت یکپارچه محصول انجام شد. در این مأموریت، بنوآ گلاد، مشاور بین‌المللی فائو در توسعه و بهبود آزمایشگاه‌ها نیز حضور داشت.

آلودگی به مایکوتوکسین‌ها از چالش‌های اصلی صادرات پسته

هدف اصلی این مأموریت، ارزیابی روش‌های نمونه‌برداری و تجزیه‌وتحلیل برای کنترل سطح آفلاتوکسین در پسته‌ها بود؛ موضوعی که با توجه به مقررات جدید اتحادیه اروپا (مقرره 2023/2782) که حداکثر مجاز آلاینده‌ها در مواد غذایی را تعیین می‌کند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

هیئت اعزامی فائو از آزمایشگاه‌های سازمان غذا و داروی ایران (وابسته به وزارت بهداشت)، تأسیسات بخش خصوصی از جمله پایانه‌های فرآوری پسته، باغ‌های پایلوت در کرمان و رفسنجان و همچنین پژوهشکده پسته ایران بازدید کرد. در این بازدیدها، نحوه نمونه‌برداری، فرآیندهای آزمایشگاهی و سامانه‌های مدیریت کیفیت در پسته‌های مصرف داخلی و صادراتی مورد بررسی قرار گرفت.

علاوه‌بر ارزیابی‌ها، فائو دو کارگاه آموزشی برگزار کرد. یکی از این کارگاه‌ها به‌طور اختصاصی توسط بنوآ گلاد برای کارشناسان آزمایشگاهی و تجار برگزار شد که در آن بهترین شیوه‌های بین‌المللی در زمینه نمونه‌برداری، شناسایی آفلاتوکسین، کنترل کیفیت نتایج آزمایش و انطباق با الزامات قانونی ارائه شد.

رویداد دیگری نیز با همکاری پژوهشکده پسته برای باغداران، کارشناسان ترویج و متخصصان حوزه کشاورزی از کرمان، رفسنجان، نوق رفسنجان و سیرجان برگزار شد. در این کارگاه، اصول کشاورزی خوب شامل شیوه‌های نوین آبیاری، مدیریت خاک و تغذیه، مدیریت یکپارچه آفات و به‌کارگیری شیوه‌های نوین باغداری آموزش داده شد. هدف از این آموزش‌ها ارتقا مهارت‌های عملی و دانش فنی بهره‌برداران برای تولید پسته‌ای با کیفیت بالا و سالم بود.

کارشناسان در بازدیدهای میدانی و جلسات مشاوره‌ای، روش‌های نمونه‌برداری و تجزیه‌وتحلیل مورد استفاده در آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی را بررسی کردند و با شناسایی خلاءها، پیشنهادهایی برای ارتقا مستمر در جهت تطابق با استانداردهای جهانی ارائه دادند.

از دیگر محورهای اصلی این مأموریت، تقویت انطباق مقرراتی، ارتقا توان آزمایشگاهی در تشخیص مایکوتوکسین‌ها و تدوین برنامه اقدام فنی بود.

آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو از ظرفیت‌های فنی قابل‌اطمینان برخوردارند

بنوآ گلاد در این بازدید عنوان کرد که در تمام مراحل تولید، فرآوری، بسته‌بندی و آزمایش پسته پیش از صادرات، با افرادی برخورد داشتم که دانش و تخصص بالایی در تضمین کیفیت مطلوب پسته صادراتی دارند. اطمینان دارم که آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو از ظرفیت‌های فنی و تخصصی لازم برای ارائه نتایج قابل‌اعتماد در زمینه آفلاتوکسین برخوردارند و می‌توانند از صادرات کشور حمایت کنند. مقررات بین‌المللی ایمنی غذایی همواره در حال تغییر است و ضروری است که با جدیدترین رویه‌های کنترل کیفیت به‌روز بمانیم. این پروژه فائو در همین راستا از جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کند.

فائو با مشارکت فعال بخش دولتی و خصوصی، در تلاش است تا بهترین تجربیات جهانی را منتقل کرده، ظرفیت‌های ملی را تقویت کند و بهبودهای پایداری را در زنجیره ارزش پسته رقم بزند.

این پروژه که از سال 2023 میلادی آغاز شده است، با هدف ارتقا مدیریت یکپارچه و پایدار زنجیره تأمین پسته، افزایش بهره‌وری، کمک به انطباق با الزامات ایمنی غذایی و بهبود دسترسی به بازار طراحی شده است. پرداختن به چالش‌های کیفی و ایمنی این محصول، گامی مؤثر در راستای تاب‌آوری اقتصادی، امنیت تغذیه و غذا، و افزایش رقابت‌پذیری ایران در بازارهای جهانی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=112452

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.