آوین ویژه»

فروشنده کلاهبردار خودروهای سنگین در شیروان بازداشت شد حماس: طرح پیشنهادی جدید اسرائیل تضمین کننده آتش‌بس نیست جدیدترین فروشگاه خرید کالای خواب در اقدسیه تهران سخرانی پرشور استاندار خراسان شمالی: آقای پزشکیان جز خودتان چیزی نمی‌خواهیم/ شما که باشید جوانمردی و آزادی بیان هست + فیلم انفجار یک خودرو شرق تل‌آویو را به لرزه درآورد آمار شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۳۹۹ نفر رسید بازرس کل گیلان: آب کشاورزی معضل اصلی گیلان است یک روز برفی در گرگان با همه تعامل می‌کنیم مِن‌جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی / مردم هیچ نگرانی درباره واریز یارانه‌ها نداشته باشند گلستان درتقاطع فرصت ومحرومیت؛ سفر قالیباف وتلنگری برای توسعه‌فرابخشی ۶۲ کشته و ۱۹۴۵ مصدوم در تصادفات سه روز نخست سفرهای نوروزی برگزاری آئین تشییع پیکر شهید «علی رحمانیان» در جهرم+ فیلم واکنش جالب زیبا کلام به نامه ترامپ طراحی هواپیمای ۸ نفره مجوز سازمان هواپیمایی را ندارد فیش حقوقی معلمان قبل از انقلاب اسلامی منتشر شد | این رقم باورنکردنی است افشاگری پاول دورف: تلگرام فرانسه را ترک می‌کند اما حریم خصوصی را زیر پا نمی‌گذارد لاوروف: حضور نیروهای ناتو در اوکراین غیرقابل قبول است اقامه نماز عید سعید فطر در یزد

0

افزایش ۴ برابری تولید با یکپارچه‌سازی سازی اراضی کشاورزی

  • کد خبر : 113549
  • ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱:۳۰
افزایش ۴ برابری تولید با یکپارچه‌سازی سازی اراضی کشاورزی

مدیر امور اراضی استان لرستان گفت: میزان تولید پیش از اجرای سیستم آبیاری و یکپارچه‌سازی، حدود ۱.۲ تا ۱.۵ تن در هر هکتار بود، در حالی‌که امروز حداقل میزان تولید مورد انتظار به ۵ تا ۶ تن در هکتار رسیده است.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای ارتقاء بهره‌وری در بخش کشاورزی، نقش اساسی در افزایش تولید، کاهش هزینه‌ها و مدیریت بهینه منابع دارد.

در شرایطی که پراکندگی و خرد شدن اراضی یکی از موانع اصلی توسعه کشاورزی دیم به‌شمار می‌رود، اجرای طرح‌های یکپارچه‌سازی میتواند زمینه‌ساز تحول بنیادین در تولید، اشتغال‌زایی و استفاده بهینه از منابع آبی و خاکی باشد.

تجربه شهرستان دورود در اجرای این پروژه نشان داده است که حتی در اراضی دیم، با اعمال مدیریت یکپارچه و حذف مرزهای غیرمولد، می‌توان میزان تولید را به شکل قابل‌توجهی افزایش داد و کشاورزی را به فعالیتی اقتصادی و پایدار تبدیل کرد.

*افزایش چهار برابری تولید با یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی 

بهرام میر دریک‌وند، مدیر امور اراضی استان لرستان در بازدید خبرنگاران از طرح های یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی اظهار داشت:در سال 1403، پروژه یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی در شهرستان دورود با هدف ارتقاء بهره‌وری و بهبود مدیریت اراضی آغاز شد. منطقه‌ای که اکنون در حال بهره‌برداری است، حدود 870 هکتار وسعت دارد و بخشی از هزینه‌های آن از محل اعتبارات دولتی به عنوان مشوق تأمین شده است.

وی افزود:پروژه یکپارچه‌سازی از ابعاد مختلف قابل بررسی است و بدون تردید فرایندی پیچیده و زمان‌بر محسوب می‌شود. مهم‌ترین دستاورد این طرح، امکان اعمال مدیریت صحیح بر اراضی کشاورزی و حذف مرزهای غیربازده‌ای است که پیش‌تر زیر کشت قرار نداشتند.

مدیر امور اراضی استان لرستان ادامه داد:با اجرای این طرح، سطح زیر کشت افزایش یافته و هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت تا 20 تا 30 درصد کاهش یافته است. همچنین مدیریت مزرعه از نظر زمان برداشت، مبارزه شیمیایی و سایر جنبه‌ها بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه از منظر اقتصادی نیز پروژه توجیه‌پذیر است تصریح کرد: برای مثال، فردی که تنها نیم هکتار زمین دارد، پیش‌تر نمی‌توانست به‌صرفه در زمین خود فعالیت کند؛ اما با اجرای این طرح، زمان کشاورزان آزاد شده و هزینه‌ها کاهش یافته است.

او گفت:از جنبه اشتغال‌زایی نیز، اراضی دیم پیش‌تر به ازای هر دو هکتار تنها برای نیم نفر اشتغال ایجاد می‌کرد، در حالی‌که در اراضی آبی، این میزان به 1.5 تا 2 نفر در هر هکتار افزایش یافته است.

میر دریک‌وند گفت: میزان تولید نیز پیش از اجرای سیستم آبیاری و یکپارچه‌سازی، حدود 1.2 تا 1.5 تن در هر هکتار بود، در حالی‌که امروز حداقل میزان تولید مورد انتظار به 5 تا 6 تن در هکتار رسیده است.

وی اظهارداشت:با وجود مشکلات موجود و انتظارات منطقی کشاورزان، این پروژه در مسیر توسعه قرار دارد و طبق اعلام مسئولان، دولت تاکنون 18 میلیارد تومان در راستای فاز اول آبیاری سرمایه‌گذاری کرده است.

وی گفت: تاکنون با استفاده از یک حلقه چاه، آبیاری 820 هکتار انجام شده اما به دلیل فشار مضاعف بر چاه و کشاورزان، راه‌اندازی سریع چاه دوم از اولویت‌هاست.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=113549

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.