آوین ویژه»

حقیقتی که دختر آیت‌الله طالقانی فاش کرد + فیلم آغاز فصل جدید همکاری ایران و آفریقا در حوزه زیر ساخت، انرژی و صنایع پیشرفته سیاست‌های تجاری و ارزی باید هماهنگ باشند آیه ۷۴ سوره فرقان؛ از خدا بخواه القدومی: هر توافق که منافع ملت ما را در نظر نگیرد غیرقابل اجراست جوان ۱۹ ساله در تنگه دلاوران امام زاده عبدالله قم جان باخت افزایش شمار شهدای حملات بامدادی اشغالگران به غزه به ۱۶ تن برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان از هیچ تلاشی فروگذار نیستیم شهروند نخبه ایرانی که در ایتالیا بازداشت شده بود، آزاد شد حال و هوای حرم مطهر امام رضا(س) در روز میلاد حضرت فاطمه(س) معجزه مقاومت «عثمان بلال» در برابر جوخه شکنجه صهیونیست‌ها اعلام قیمت آش و حلیم ماه رمضان در هرمزگان آئین استقبال از شهید گمنام در مصلی جمعه برگزار شد شعر یکی از وجوه قدرت نرم فرهنگی ایرانیان است هوای اصفهان و ۴ شهر مجاور سالم است این گوشی‌ها اندروید ۱۶ را زودتر از همه دریافت می‌کنند ساختمان پلیس راه‌ها و راهدارخانه‌های لرستان بازسازی شد ترافیک سنگین در تمامی محورهای شمالی کشور

0

ظرفیت یک میلیارد دلاری صادرات خرما

  • کد خبر : 113921
  • ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱:۳۰
ظرفیت یک میلیارد دلاری صادرات خرما

مدیرعامل انجمن خرما گفت:با تکمیل زیرساخت‌ها و ایجاد ثبات در سیاست‌های صادراتی، می‌توان ارزآوری صادرات خرما را در پنج سال آینده از ۴۵۰ میلیون دلار به بیش از یک میلیارد دلار رساند.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم فرخی مدیرعامل انجمن ملی خرما در نشست خبری، ضمن اشاره به ظرفیت عظیم صنعت خرما در ارزآوری، بر نقش حیاتی حمایت دولت در بالفعل شدن این پتانسیل تأکید کرد.

وی با اشاره به ظرفیت صادراتی یک میلیون و 400 هزار تنی این محصول و ارزآوری فعلی 450 میلیون دلاری، اعلام کرد که می‌توان طی پنج سال آینده ارزآوری خرما را به بیش از یک میلیارد دلار افزایش داد.

بوشهر قطب تولید و صادرات خرما در کشور است 

مدیرعامل انجمن ملی خرما گفت:ایران با تولید سالانه یک میلیون و 400 هزار تن خرما، در جایگاه دوم جهان از نظر تولید و صادرات این محصول قرار دارد و یک‌سوم تولید خود را به ارزش 450 میلیون دلار به 50 کشور صادر می‌کند.

وی تصریح کرد:با وجود این، فرخی بر چالش‌های موجود در مسیر توسعه این صنعت و لزوم حمایت همه‌جانبه دولت تأکید کرد.

او نوسانات و تصمیمات ناگهانی در حوزه صادرات، کمبود زیرساخت‌های لازم و نبود ثبات در سیاست‌های حمایتی را از مهم‌ترین چالش‌ها برشمرد.

به گفته فرخی، ممنوعیت‌های مقطعی صادرات باعث از دست رفتن بازارهای خارجی و کاهش سهم ایران در بازارهای بین‌المللی شده است.

او اضافه کرد که سال گذشته، دولت در زمان اوج تولید، صادرات خرما را ممنوع یا محدود کرد که این امر به منافع اقتصادی کشور آسیب رساند.

فرخی با اشاره به خسارات سنگین ناشی از قطعی برق در سال گذشته که صنعت خرما را تحت تأثیر قرار داد، بر لزوم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تولید و فرآوری و تأمین برق پایدار به‌عنوان پیش‌شرط توسعه این صنعت تأکید کرد.

او همچنین با اشاره به کمبود انبارهای مجهز و سردخانه‌های کافی، خاطرنشان کرد که تکمیل زیرساخت‌های ذخیره‌سازی نقش مهمی در حفظ کیفیت محصول و افزایش توان رقابت در بازارهای جهانی دارد.

به اعتقاد وی، حمایت دولت در تأمین تجهیزات مدرن و فناوری‌های نوین در حوزه فرآوری و بسته‌بندی، می‌تواند به‌طور چشمگیری ارزآوری صادرات خرما را افزایش دهد.

فرخی با تأکید بر اینکه با حمایت همه‌جانبه دولت، تکمیل زیرساخت‌ها و ایجاد ثبات در سیاست‌های صادراتی، می‌توان ارزآوری صادرات خرما را در پنج سال آینده به بیش از یک میلیارد دلار رساند، خواستار توجه ویژه دولت به این صنعت و رفع موانع موجود شد.

او افزود: «ما آماده‌ایم با همکاری دولت، نقش خود را در افزایش ارزآوری و توسعه صادرات خرما به‌طور مناسب ایفا کنیم.»

در ادامه نشست، هادی مقدم نایب‌رئیس انجمن ملی خرما از برگزاری سومین نمایشگاه خرما در حاشیه سی‌ودومین نمایشگاه آگروفود از 29 اردیبهشت تا اول خرداد خبر داد.

در این نمایشگاه، 50 شرکت برتر تولیدکننده کشور به همراه نمایندگان برخی کشورهای خارجی حضور خواهند داشت و جدیدترین فناوری‌های روز دنیا در حوزه صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در معرض دید علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=113921

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.