آوین ویژه»

رشد ۵۲ درصدی فروش ماهانه ۲۷۶ شرکت‌ بورسی نگاه به آموزش باید کارشناسی و واقع بینانه باشد تهدیدات توخالی ترامپ علیه ایران برای حمایت از انصارالله اعتراض تند ۵ وزیر دفاع سابق آمریکا به «ترامپ» عده‌ای منافع ملی و وحدت را هدف قرار داده‌اند واقع بینی در مدیریت منابع آب ضروری است آبشار هفت چشمه در کرج تفاوت شهریار با شهرزاد؛ شهرداری تهران سامانه جدید راه اندازی کرد واریز تمام معوقات همسان سازی حقوق بازنشستگان | تامین اجتماعی برای شب عید برنامه ویژه دارد از «کار خنده» تا «ابرسازه‌های ایرانی» در شبکه یک قرنطینه بزرگ کرونا در هند در قاب شبکه نمایش رئیس ستاد مدیریت بحران کشور وارد گیلان شد ارزشیابی اعضای هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس محرمانه خواهد ماند پرواز هایپرسونیک / سفر از پکن به نیویورک در کمتر از ۲ ساعت ماجرای راهزنی که شبی با شنیدن آیه‌ای از قرآن متحول شد و توبه کرد تات در مسیر کوچک‌سازی و اثر بخشی اجتماع منتظران ظهور در بیرجند انتصاب رئیس شورای اسلامی استان تهران

0

هشدار دامپزشکی سراوان درباره تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان

  • کد خبر : 116064
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵
هشدار دامپزشکی سراوان درباره تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان

زاهدان – رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سراوان با اشاره به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در ایام عید قربان، نسبت به شیوع تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل باران‌زهی بیان کرد: مهم‌ترین بیماری قابل انتقال از دام به انسان در زمان ذبح، تب کریمه کنگو است؛ این بیماری ویروسی از طریق کنه به دام یا انسان سرایت می‌کند و با وجود آنکه در دام‌ها بدون علامت و در حد یک تب خفیف بروز می‌کند، می‌تواند برای انسان‌ها خطر مرگ به همراه داشته باشد.

رئیس دامپزشکی سراوان افزود: کنه‌هایی که از خون دام آلوده تغذیه می‌کنند، می‌توانند ویروس را به انسان یا دام‌های دیگر منتقل کنند. به گفته او، گروه‌هایی مانند دامداران، قصابان و دامپزشکان، بیش از سایر افراد در معرض خطر قرار دارند.

وی با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی هنگام ذبح دام، گفت: اگر فردی هنگام ذبح دام، زخمی بر روی پوست خود داشته باشد، ویروس به راحتی از این طریق وارد بدن می‌شود. علائم اولیه بیماری شبیه سرماخوردگی یا آنفولانزا است، اما در صورت پیشرفت و مراجعه دیرهنگام، ممکن است بیماری به مرحله حاد برسد و جان بیمار را تهدید کند.

باران‌زهی با اشاره به نحوه پیشگیری از این بیماری بیان کرد: اگر دام آلوده ذبح شود، ویروس در گوشت باقی می‌ماند و تنها با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد می‌توان آن را سالم‌سازی کرد. بنابراین ذبح دام باید در کشتارگاه مجاز و تحت نظارت دامپزشکی انجام شود.

وی سم‌پاشی بدن و جایگاه دام برای حذف کنه‌ها، خرید دام از میدان‌های مجاز، استفاده از دستکش و چکمه در زمان ذبح و عدم کشتار در معابر عمومی را از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد و از مردم خواست از رهاسازی ضایعات دام در سطح شهر خودداری کنند.

رئیس دامپزشکی سراوان در پایان اعلام کرد: در روز عید قربان، کشتارگاه شهرداری سراوان با استقرار اکیپ‌های ثابت و سیار دامپزشکی در سطح شهر، آماده ارائه خدمات به شهروندان برای معاینه لاشه و نظارت بر سلامت دام‌های قربانی است. در صورت مشاهده موارد مشکوک، مردم می‌توانند با شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند تا کارشناسان در کوتاه‌ترین زمان به محل اعزام شوند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=116064

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.