آوین ویژه»

حضور ترامپ با خانواده در بین هواداران خود بعد از پیروزی در انتخابات + فیلم واکنش حماس به حمله تشکیلات خودگردان به بیمارستان رازی مقایسه ریلمی GT ۷ و آیفون ۱۶/ وقتی اندرویدی ۷۰۰ یورویی، پرچم‌دار هزار یورویی اپل را به چالش می‌کشد بررسی وضعیت امنیت مرزهای شمال شرق کشور در اولویت است دعای روز دهم ماه رمضان و اوقات شرعی+ صوت و شرح دعا گرامیداشت روز آذری‌های مسلمان جهان در اردبیل فعالیت های کشاورزی آذربایجان غربی باید منتج به صادرات شود جزئیات تقابل پدافند هوایی با پرتابه‌های رژیم صهیونیستی در هرمزگان کتابخانه دهخدای میاندوآب افتتاح می شود ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری منطقه آزاد کیش در سومین نمایشگاه اوراسیا ضرورت پیشگام شدن صنایع بزرگ برای خرید خودروهای هیبریدی صفحه اول روزنامه‌های خراسان رضوی چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ امور حقوقی و تملک روستای «سله بن» ظرف یک ماه آینده تعیین تکلیف شود رندرهای گوگل پیکسل ۱۰ پرو منتشر شد /عکس کشف بیش از ۴ تن چوب قاچاق در شهرستان اسلام آباد غرب بروزرسانی مهم برای گوشی «Galaxy A15» سامسونگ / «One UI 7» از راه رسید شنیده شدن صدای مهیب از برخی نقاط استان همدان پیش بینی قیمت دلار با سیگنال ریزش نرخ ارز

0

افزایش ۱۴ درصدی ایمن سازی دام‌های خراسان رضوی علیه بیماری «شاربن»

  • کد خبر : 124463
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵
افزایش ۱۴ درصدی ایمن سازی دام‌های خراسان رضوی علیه بیماری «شاربن»

مشهد – رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی خراسان رضوی از افزایش ۱۴ درصدی ایمن سازی دام‌ سبک و سنگین خراسان رضوی علیه بیماری «شاربن» خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر دربان مقامی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا کنون موارد مثبت شاربن دامی در استان خراسان رضوی مشاهده نشده است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی خراسان رضوی همزمان با روز جهانی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان گفت: در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۴ تعداد رأس یک میلیون و ۵۶۴ هزار رأس دام سبک و تعداد ۲۲ هزار رأس دام سنگین علیه بیماری شاربن واکسینه شده اند. این عملکرد افزایش ۱۴ درصدی حجم واکسیناسیون دام سبک و سنگین را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

وی افزود: بیماری شاربن یا سیاه زخم یک بیماری عفونی است که در حیوانات علفخوار به ویژه نشخوارکنندگان معمولاً به شکل فوق حاد و مهلک دیده می‌شود. هرچند بیماری شاربن به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان حائز اهمیت است ولیکن بقای طولانی مدت عامل بیماری در خاک و محیط زیست، اهمیت کنترل بیماری را افزایش می‌دهد.

دربان مقامی با توجه به ماهیت خطرناک بیماری شاربن و خطر انتشار عامل بیماری، در صورتی که دامداران با تلفات ناگهانی مواجه شده و ظن بیماری شاربن در مورد تلفات احتمالی وجود دارد، لاشه دام مشکوک به هیچ عنوان نبایستی باز شود و باید با نظارت مراکز دولتی دامپزشکی نسبت به سوزاندن کامل آن اقدام شود. لازم به توضیح است میکروب عامل بیماری در هنگام باز شدن لاشه و مجاورت با اکسیژن هوا به فرم اسپور مقاوم تبدیل می‌شود که ماندگاری آن را در طبیعت حتی تا ۵۰ سال افزایش می‌دهد. به علاوه در دفن بهداشتی نیز عدم استفاده از آهک جدا توصیه می‌شود چرا که آهک باعث ماندگاری باکتری و بهترین روش دفن بهداشتی استفاده از گودال با عمق زیاد و ضد عفونی با فرمالین ۱۰ درصد است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=124463

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.