آوین ویژه»

جاده کندوان دوطرفه شد/ ترافیک سنگین در هراز غیر حضوری شدن تعدادی از مدارس آذربایجان شرقی اصغر بختیاری: اگر آوینی امروز بود از حقیقت دفاع می‌کرد نه شعار خبری ترسناک: هوش مصنوعی به سطح انسانی رسید پیام دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت حلول ماه رمضان کارگردان آلمانی در راس داوران بخش فیلم کوتاه و دانشجویی کن ۲۰۲۵ اقتصاد ایران در ۱۴۰۳ چقدر رشد کرد؟ خواندن چه سوره‌ها و دعایی در روزهای رمضان، باعث آمرزش گناهان می شود؟ سرمایه‌گذاری در نقره را جدی بگیرید / نقره جایگزین طلا می‌شود؟ امیدآفرینی در جوانان با الگوپذیری از حضرت زهرا (س) آیت الله مصباح می گفت برای تولید علم نباید صرفا به نقد علم پرداخت رئیس جمهور با خانواده سه شهید بجنوردی دیدار کرد انعقاد تفاهم‌نامه‌ برای ساخت ۳۵ مدرسه در سایت‌های نهضت ملی مسکن قم شهرستان خوسف سرزمین فرصت‌ها و شکوفایی است دیدار آیت الله سیستانی با پزشک عراقی بازگشته از غزه اظهارات ضدایرانی نتانیاهو در میانه تنش در کنست + فیلم اذعان صهیونیست‌ها به قدرت اطلاعاتی مقاومت؛ «حماس از همه چیز خبر داشته است» میقاتی: ابتدا به خدا، سپس به دوستان لبنان اعتماد کرده‌ایم

0

ارز ترجیحی چای ۲ سال پیش حذف شد

  • کد خبر : 39819
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
ارز ترجیحی چای ۲ سال پیش حذف شد

هیئت مدیره اتحادیه چای در واکنش به اظهارات استاندار گیلان درباره لزوم حذف ارز ترجیحی چای، اعلام کرد:ارز ترجیحی این کالا ۲ سال پیش حذف شده ضمن اینکه مداخله های غیرکارشناسانه نه تنها منجر به بهبود وضعیت بازار نمی شود بلکه همواره به چالش ها دامن می زند.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی اتحادیه چای کشور، هیئت مدیره این اتحادیه در پاسخ به برخی اظهارات استاندار گیلان از جمله تخصیص ارز ترجیحی به واردات چای اعلام کرد: « حدود دو سال است که چای از فهرست کالاهای دریافت کننده ارز ترجیحی خارج شده و اساسا از آن زمان واردات این کالا، مشمول دریافت ارز ترجیحی نمی شود.

همچنین دولت  در راستای حمایت از چای داخلی و افزایش هزینه واردات چای خارجی، مالیات ارزش افزوده غیرقابل استرداد چای وارداتی را از  یک درصد  به 10 درصد و حقوق و عوارض گمرکی را از یک درصد به چهار درصد افزایش داده است و بدین ترتیب در هیچ دوره دیگری تفاوت قیمت میان چای وارداتی و چای ایرانی تا این اندازه فاحش نبوده است .

از طرفی در طول بیش از یکسال گذشته، شاهد فروش اجباری بیش از 20 هزار تن چای ایرانی به واردکنندگان و واحدهای تولید و بسته بندی چای در ازای واردات بودیم که تخمین زده می شود بیش از هزار میلیارد تومان برای این موضوع به کارخانجات چای خشک کنی مورد تایید سازمان چای در شمال کشور پرداخت شده است.

همچنین در سالهای 1402 و 1403 شاهد کاهش واردات چای از حدود 75 هزار تن به 42 هزارتن بودیم. با این حال ذکر این توضیح ضروری است که کاهش دستوری واردات نه تنها به سود تولید داخل و افزایش تقاضای چای ایرانی نشد بلکه منجر به افزایش غیرمنطقی قیمت، رواج عرضه چای تقلبی، قاچاق ، ته لنجی و مواردی از این قبیل شد که چالش های خاص خود را برای جامعه به دنبال دارد.

استاندار محترم در جایی اشاره کرده اند که حداکثر ١ نفر بازار واردات چای را در دست دارند، در این خصوص باید عنوان کرد که فعالان رسمی حوزه واردات و توزیع چای بیش از ١٦ مجموعه حقیقی و حقوقی هستند که با احتساب واحدهای تولید و بسته بندی و تمامی افرادی که به صورت مستقیم با آنها همکاری می کنند، در مجموع 12 هزار نفر در این حوزه فعال هستند.

همچنین قابل ذکر است که میزان تولید چای در کشور حدود 30 هزار تن و میزان نیاز حداقل 110 هزارتن در سال است. از میزان چای تولیدی در کشور حدود 20 هزار تن آن پتانسیل مصرف داخلی داشته و مابقی صادر می شود.  در نتیجه براساس نیاز کشور  همواره حدود 90 هزار تن چای به صورت قانونی یا غیرقانونی وارد و مصرف می شود.

بنابراین هرگونه مداخله غیرکارشناسی در عرضه و تقاضای چای اعم از داخلی یا وارداتی منجر به افزایش قیمت ها و رونق بیش از پیش قاچاق، تقلب و ورود محصولات غیر بهداشتی و غیر استاندارد خواهد شد که علاوه بر متضرر شدن مصرف کنندگان نهایی  که عمدتا از اقشار ضعیف جامعه هستند، سلامتی جامعه را نیز تهدید خواهد کرد.»

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=39819

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.