آوین ویژه»

اجرای پویش قرآنی آینه نگار و ستاره های زمین در مازندران استقلال با الماس آسیا توافق کرد فردریکسن: گرینلند فروشی نیست و متعلق به شهروندان‌اش است نامزدهای بخش اصلی جشنواره فیلم مقاومت معرفی شدند تعطیلی ادارات تأثیر قابل ملاحظه‌ای در مدیریت مصرف انرژی داشته است استقلال به دنبال بازگشت بازیکنان و مربیان خارجی به ایران واکنش تند زیدآبادی به فحاشی رسایی/ اگر مذاکره با ترامپ بی شرفی باشد مذاکره با رسایی حکم غلیظ تری پیدا می‌کند شهادت ۲ مرزبان ایلامی در حادثه انفجار مین در بانه مهلت ۱۰ روزه برای ایمن سازی محور سیمرغ به جویبار کاهش قیمت دلار مشروط شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) گردهمایی خواهران زینبی در دامغان؛ تجلی همدلی در سایه‌ فرهنگ عاشورا انجام ۶ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته پیکر پزشک شاهرودی به خاک سپرده می شود افشاگری مهم درباره گوشی پرچمدار جدید سامسونگ اظهارات ظریف درباره حجاب جنجالی شد آیین نخل‌گردانی و خیمه‌سوزی عاشورا در روستای دستجرد برگزارشد سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان برگزار می‌شود نخستین جلسه ستاد ملی جشن‌های نیمه شعبان برگزار شد

0

۱۴۶ کشاورز نمونه و پیشرو ایران در سال ۱۴۰۳ معرفی می شوند

  • کد خبر : 51255
  • ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
۱۴۶ کشاورز نمونه و پیشرو ایران در سال ۱۴۰۳ معرفی می شوند

رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: کشاورزان نمونه و فعالان پیشرو و موثر در بخش‌های مختلف کشاورزی امروز معرفی می‌شوند.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محمد مهدی قاسمی رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی همزمان با آغاز سی و هشتمین دوره تجلیل از برگزیدگان کشاورزی ایران در سالن اجلاس سران اظهار داشت: به منظور معرفی قدردانی از 146 نفر از فعالان پیشرو و اثرگذار بخش‌های مختلف کشاورزی صبح امروز شنبه 29 دی ماه 1403 در سالن اجلاس سران تهران آغاز شد.

وی افزود: 146 برگزیده‌ای که امروز معرفی می‌شوند از میان 64 هزار کشاورز موفق سراسر کشور انتخاب شده‌اند.

رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: در مرحله دوم این رویداد 7900 نفر برگزیده شده‌اند که حدود 1800 نفر از آنها در مرحله استانی مورد قدردانی قرار گرفتند و از بین آنها، امروز در مرحله ملی 146 نفر از کشاورزان پیشرو کشور معرفی خواهند شد.

وی تصریح کرد:کشاورزانی که در سطح ملی از آنها تجلیل می‌شود در دانش بنیان کردن تولید پیشقدم و خلاق بوده‌اند و همکاری موثر و مناسبی با شرکت‌های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی داشته‌اند.

قاسمی با بیان اینکه استفاده از روش‌ها و فناوری‌های نوین علاوه بر بالا بردن کمی و کیفی محصول، فواید مضاعف دیگری نیز دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال استفاده از دستاورد‌های علمی در زراعت می‌تواند باعث افزایش تولید در هر هکتار شود که یک شاخص مهم عملکرد است ولی به این حد محدود نمی‌شود و فواید دیگری مانند حفاظت از منابع آب و خاک را نیز در بر دارد.

دبیر همایش تجلیل از کشاورزان پیشرو تصریح کرد: کشاورزانی که امروز معرفی می‌شوند نمونه‌های عینی و الگو‌های موفق کشاورزی دانش بنیان و خلاقانه و نوآورانه هستند که می‌توانند این روش‌ها را در سراسر کشور توسعه دهند و کشاورزان پیرامون خود را نیز تشویق و راهنمایی کنند.

قاسمی با بیان اینکه تمایل به استفاده از روش‌ها و فناوری‌های نوین علاوه بر کشاورزان جوان و تحصیلکرده در میان کشاورزان سنتی نیز وجود دارد، افزود: عواملی مانند تغییرات اقلیمی و شرایط دیگر باعث شده که بسیاری از کشاورزان سنتی نیز متمایل به استفاده از علم و دانش و فناوری‌های جدید شوند و دریابند که برای تاب آوری باید به دانش نوین مجهز شوند.

60 درصد کشاورزان زیر دیپلم هستند

وی افزود: اگر آمار کشاورزان زیر دیپلم را 60 درصد بدانیم، این رقم در بین کشاورزان نمونه 40 درصد است که نشان می‌دهد تحصیلات و ریسک پذیری بیشتری دارند.

قاسمی با بیان اینکه بسیاری از کشاورزان به دنبال دانسته‌های جدید هستند، اظهار داشت: برای پاسخ به سولاتی مانند اینکه چه بذری برای کشت استفاده شود و یا چگونه آبیاری و کوددهی شود تا محصول بهتری تولید شود، به همین کشاورزان پیشرو نیاز است که عملا این روند را آزموده و نتیجه مطلوب گرفته‌اند.

دبیر همایش تجلیل از کشاورزان پیشرو افزود: اغلب رویداد‌های ترویجی ما و بسیاری از دوره‌های آموزشی توسط همین کشاورزان نمونه انجام می‌شود و آنها کمک می‌کنند که سایر همکارانشان نیز از دانش روز بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به کم آبی‌های سال‌های اخیر و تغییرات اقلیمی، استفاده از روش‌های نوین را برای کشاورزی ضروری خواند و افزود: به عنوان مثال در سال‌های اخیر بارندگی‌های پاییزه ما تا حدودی تغییر پیدا کرده و در زمستان و بهار نیز این تغییرات مشهود است که باعث به هم ریختن الگو‌های کشت می‌شود و این موضوع روی موارد دیگری مانند زمان و مقدار کود دهی، آبیاری و یا هجوم آفات اثر می‌گذارد، بنابر این چاره‌ای نداریم جز اینکه به سمت دانش جدید برویم و اینجا استفاده از علم و دانش بنیادی بخش کشاورزی مفهوم و اهمیت بسیار می‌یابد.

قاسمی با قدردانی از تلاش‌های پژوهشگران سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، تصریح کرد: از میان 146 کشاورز برگزیده کشور، بیشترین نفرات به ترتیب از همدان، آذربایجان شرقی، خوزستان و فارس هستند

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=51255

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.