آوین ویژه»

ترمینال سلام برای ورود زائران حج تمتع ۱۴۰۴ آماده است ژست جالب سپاهانی‌ها با کاپ سوپرجام + عکس دو عرضه اولیه در راه است / سرمایه‌گذاری از محل صرفه‌جویی در مپنا اژه ای: مسئولان در خدمت ‌رسانی به مردم فرصت‌ سوزی نکنند تأیید خبر ابتلای «نتانیاهو» به سرطان پروستات عزم خود را جزم کرده‌ایم تا مسیر تحصیل دانشجویان علوم پزشکی را تسهیل کنیم مسابقه زندگی با آیه‌ها در تهران؛ سوال روز بیستم و برنده روز نوزدهم توضیحات معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت در خصوص خبر ورود فرد خاطی با چاقو به حرم در دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با ۲ هنرمند پیشکسوت تئاتر و نقاشی چه گذشت؟ افزایش عرضه مرغ مازندران در کشور فراخوان «هیئت در میدان» اعلام شد ائتلاف فتح: ترکیه به عراق چشم طمع دارد؛ استقرار غیرقانونی ۵۰۰۰ نظامی ترک در خاک عراق ششمین «کنگره قدس شریف» برگزار می شود بمب نقل و انتقالات پرسپولیس منفجر شد ایلان ماسک: بایدن با عفو پسرش تمامیت آمریکا را زیر سوال برد همتی: ذات ارز دیجیتال فرار کردن از محدودیت‌هاست افزایش حقوق پایه مدیرعامل انویدیا برای اولین‌بار از سال ۲۰۱۵ هراس رژیم صهیونیستی از شادی فلسطینی‌ها به‌علت آزادی اسرا

0

امکان صرفه جویی ۳ میلیارد دلاری با جایگزینی خوراک دام

  • کد خبر : 59835
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱:۳۰
امکان صرفه جویی ۳ میلیارد دلاری با جایگزینی خوراک دام

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور گفت: در صورتی که در تمام مرغدارای ها و دامداری ها، از خوراک آماده به جای نهاده‌های دامی استفاده شود سالانه ۳ میلیارد دلار صرفه جویی انجام می‌شود.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محمد مسعودی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور، امروز در نشست خبری رویداد صنعت خوراک کشور اظهار داشت:866 کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت اسمی تولید 32 میلیون تن نهاده دامی در کشور وجود دارد که در حال حاضر تنها با 30 درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند.

وی افزود:در صورتی که در تمام مرغدارای ها و دامداری ها، از خوراک آماده به جای نهاده‌های دامی استفاده شود سالانه 3 میلیارد دلار صرفه جویی انجام می‌شود.

سایپا فعالیتی در حوزه واردات ذرت و خوراک دام نداشته است

مسعودی اظهار داشت که این کارخانه‌ها در حال حاضر 12 میلیون تن خوراک تولید می‌کنند، در حالی که نیاز کشور به 18 میلیون تن خوراک می‌رسد.  این بدان معناست که مابقی نیاز کشور از طریق واحدهای دامداری و مرغداری تأمین می‌شود.

وی با اشاره به مزایای تولید بهداشتی و مقرون به صرفه خوراک در کارخانه‌ها، توضیح داد: تولید خوراک در کارخانه های خوراک دام به دلایل معافیت مالیاتی واحدهای تولیدی در بخش کشاورزی، قیمت پایین‌تر حامل‌های انرژی برای واحدهای کشاورزی و معافیت از حق بیمه کارفرما بهداشتی و مقرون به صرفه است.

مسعودی افزود: با استفاده از شیوه‌های جدید، افزایش بهره‌وری در تولید امکان‌پذیر است و تولید نهاده‌های دامی در کارخانه‌ها می‌تواند منجر به صرفه‌جویی 3 میلیارد دلاری در واردات شود و واردات نهاده‌ها را از 12 میلیارد دلار به 9 میلیارد دلار کاهش دهد.

او همچنین با اشاره به واردات سالانه 4.5 میلیون تن کنجاله سویا،  گفت که علیرغم خودکفایی در تولید گوشت مرغ، کشور در تامین ذرت، کنجاله سویا و واکسن وابسته است.  با توجه به تولید سالانه 2.5 میلیون تن گوشت مرغ و 12 میلیون تن شیر خام در کشور،  امکان تامین نهاده‌های مورد نیاز در داخل وجود ندارد.

مسعودی بر اهمیت تولید بهینه خوراک دام و طیور در کارخانه‌ها تاکید کرد و ارتقای کیفیت محصولات پروتئینی و تضمین سلامت جامعه را از مزایای آن برشمرد.

مسعودی به ضریب تبدیل نهاده دامی به گوشت در مرغداری‌ها (2 کیلوگرم خوراک به ازای هر کیلوگرم گوشت) اشاره کرد و گفت: این ضریب  با استفاده خوراک آماده قابل کاهش به 1.5 تا 1.6 کیلوگرم است به طوری که اکنون تمام زنجیره های تولید که از خوراک استفاده می کننده در همین حد ضریب تبدیل دارند.

او با بیان اینکه تاکنون بیشتر توجه‌ها به کمیت تولید خوراک بوده و کمتر به کیفیت آن پرداخته شده است،  بر اهمیت تولید خوراک مقرون به صرفه و بهداشتی تاکید کرد.

  مسعودی همچنین اعلام کرد که استاندارد تولید خوراک در ایران با اتحادیه اروپا برابری می‌کند اما به دلیل خودتحریمی و سیاست‌های سلیقه‌ای و همچنین واردات نهاده با ارز ترجیحی، امکان صادرات برای کارخانه‌ها وجود ندارد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور،گفت: در رویداد صنعت خوراک کشور نمایشگاه های در فضای بالغ بر 6 هزار متر مربع با حضور 75 شرکت داخلی و خارجی برگزار می شود که در این نمایشگاه کشورهای آلمان، چین، ترکیه، بلژیک، اسپانیا و پرتغال نماینده دارند و محصولات خود را ارائه می کنند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=59835

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.