آوین ویژه»

بورس سهامداران را غافلگیر کرد (۲۱ آبان) لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند نقش حمل و نقل دریایی در رشد بازارهای بین‌المللی درخواست ستاره‌های تیم ملی در آستانه سال نو قالیباف از خجالت کوچک زاده درآمد+ فیلم مرتس: به‌دنبال استقلال گام به گام از آمریکا هستیم موافقت با آزادی مشروط ۱۷ نفر از زندانیان قم نحوه اجرای فرمول همسان‌سازی حقوق | ماه عسل بازنشستگان شروع شد انتشار کارت شرکت در آزمون‌های وکالت و کارشناسی رسمی نصب برچسب شناسنامه نهال‌های میوه الزامی شد یورش صهیونیست‌ها به مقام یوسف نبی(ع) در «نابلس»+فیلم ضرورت برنامه‌ریزی فعالان اقتصادی برای ورود به دنیای مبتنی بر هوش مصنوعی/ از دنیا عقب هستیم پسکوف: اطمینان از ایمنی تاسیسات زیرساختی روسیه در حال انجام است هواداران منتظر اعلام رسمی باشگاه/ فیروز کریمی سرمربی استقلال؟! جمع شدن بساط تخلفات کمیسیون ۱۰۰ با ماده ۱۴ قانون الزام پیام رهبر انقلاب نقشه راه حوزه برای تمدن نوین اسلامی است حضور در فضای مجازی یکی از ضروریات جهاد تبیین است آسیب‌دیدگی ۲۱ نفر در حوادث چهارشنبه آخر سال در قم

0

نرخ سود جدید بین بانکی اعلام شد (۶ اردیبهشت)

  • کد خبر : 108699
  • ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۸
نرخ سود جدید بین بانکی اعلام شد (۶ اردیبهشت)

نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۳ اردیبهشت ماه با افزایش نسبت به هفته قبل همراه شد و به ۲۳.۹۸ درصد رسید.

 نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به هفته نخست اردیبهشت ماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۹۸ درصد شد. این نرخ از ابتدای سال جاری در کانال ۲۳.۹ درصدی در نوسان بوده است.

نرخ سود بین‌بانکی یکی از ابزارهای مهم تنظیم سیاست پولی است که نشان‌دهنده هزینه تأمین نقدینگی کوتاه‌مدت بین بانک‌هاست. افزایش این نرخ اغلب به‌عنوان روشی برای کنترل نقدینگی و کاهش تقاضای سفته‌بازی در بازار پول مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند: «بانک مرکزی با هدف کنترل تورم و کاهش رشد نقدینگی این نرخ را افزایش داده است. این سیاست معمولاً به کاهش دسترسی بانک‌ها به نقدینگی ارزان‌قیمت و در نتیجه کاهش فشارهای تورمی کمک می‌کند.»

سود-بانکی

افزایش نرخ سود بین‌بانکی می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر بازارهای مالی داشته باشد. مهم‌ترین تأثیرات این افزایش عبارت‌اند از:

افزایش نرخ سود سپرده‌ها: به دنبال افزایش نرخ سود بین‌بانکی، بانک‌ها ممکن است نرخ سود سپرده‌های خود را افزایش دهند تا نقدینگی مورد نیاز خود را جذب کنند.

کاهش تمایل برای دریافت تسهیلات بانکی: افزایش نرخ سود وام‌ها می‌تواند باعث کاهش تقاضا برای تسهیلات شود، که این موضوع در نهایت به کاهش رشد نقدینگی می‌انجامد.

تأثیر بر بازار سرمایه: افزایش نرخ سود سپرده ممکن است موجب خروج سرمایه از بازار سهام و تمایل به سرمایه‌گذاری در ابزارهای مالی با سود ثابت شود.

با تداوم سیاست‌های کنترلی بانک مرکزی، احتمال می‌رود که نرخ سود بین‌بانکی در هفته‌های آینده نیز روند افزایشی یا تثبیت در سطح‌های بالا را تجربه کند. این سیاست اگرچه می‌تواند به کنترل تورم در کوتاه‌مدت کمک کند، اما کاهش نقدینگی در بازار ممکن است در بلندمدت فشارهایی بر بخش تولید و سرمایه‌گذاری وارد کند.

بانک مرکزی باید میان کنترل تورم و حفظ رونق اقتصادی تعادل ایجاد کند تا این سیاست‌ها تأثیرات منفی بر بخش‌های تولیدی، سرمایه‌گذاری و معیشت خانوارها نداشته باشد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=108699

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.