آوین ویژه»

اردوغان از آشتی اتیوپی و سومالی خبر داد ناگهان طارمی تبدیل به منافع ملی شد/ نبرد دست و پاچلفتی‌های بی افتخار! زلزله ۳.۴ ریشتری نطنز را لرزاند بیانیه «گروسی» پس از حمله روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین نخستین شهرک فرش دستباف کشور در مشهد راه اندازی می‌شود پیکر پزشک شاهرودی به خاک سپرده می شود پیشنهاد ترامپ برای کاهش تعرفه‌های چین در قبال فروش تیک‌تاک وداع با پیکرهای مطهر ۱۲ شهید گمنام دفاع مقدس در مشهد راز پنهان گلکسی S۲۵ اولترا در کالبدشکافی آن فاش شد معمای اصلاح در بازار دلار حریری: کار سفیر ایران در چین استوری گذاشتن است تاثیر مثبت بازار ارز توافقی بر شرکت‌های صادرات محور / اهداف پیش روی سهم فسازان چیست؟ مهمترین جاذبه های گردشگری ایلام کدام است؟ یکشنبه‌های علوی راهی برای گسترش فهم و آموزش نهج‌البلاغه فصل جدید «حسینیه معلی» از چه زمانی روی آنتن است؟ متقاضیان وام فرزندآوری بخوانند | آمار بانک ها درباره پرداخت تسهیلات آتش سوزی عمدی یک مغازه در نیشابور مهار شد وام‌های دانشجویی به دانشجویان غیر شاغل پرداخت شده است

0

خبر فوری درباره دلار ۵۳ هزار تومانی

  • کد خبر : 24103
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
خبر فوری درباره دلار ۵۳ هزار تومانی

قیمت دلار نیما که در ابتدای تشکیل دولت چهاردهم در کانال ۴۵هزار تومان بود، از ۵۳هزار تومان هم عبور کرده است و امروز ۵۳هزار و ۱۳۹ تومان قیمت خورد.

قیمت دلار نیما که از ابتدای تشکیل دولت چهاردهم با سرعت زیادی درحال رکوردزنی است از ۱۷ آذر یک رکورد جدید ثبت کرد و وارد کانال ۵۳ هزار تومان شد.

امروز (شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل، به‌نرخ ۵۴هزار و ۶۲۷ تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ ۵۳ هزار و ۱۳۹ تومان معامله می‌شود.

گفتنی است؛ قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۵۷ هزار و ۷۰۵ تومان و نرخ حواله یورو نیز با افزایش نسبت به دیروز به ۵۶ هزار و ۱۳۳تومان رسیده است.

از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نیز با افزایش نسبت به روز کاری گذشته، ۱۴ هزار و ۸۷۴ تومان ارزش‌گذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز باافزایش نسبت به روز قبل ۱۴ هزار و ۴۶۹ تومان است. قیمت یکصد دینار عراق هم امروز در مرکز مبادله با افزایش نسبت به روز قبل ۴۱۷۴۸ ریال اعلام شده است.

به گزارش تسنیم، هرچند دلار نیما از ماه‌های قبل وارد مدار افزایشی شده بود ولی با تغییر دولت و رویکرد تیم اقتصادی جدید به‌خصوص وزیر اقتصاد، بر سرعت رشد آن افزوده شد.

مدافع اصلی افزایش قیمت دلار نیمایی، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد دولت چهاردهم است؛ او از همان ابتدای حضورش در این وزارت‌خانه گفته بود که بنا دارد دلار نیمایی را بالا ببرد، البته همتی هم‌زمان گفته بود: دلار نیما را بالا می‌بریم و دلار آزاد را هم کاهش می‌دهیم.

با این حال دلار نیما ظرف ۱۰۰ روز ابتدایی دولت چهاردهم از کانال ۴۵ هزار تومان به ۵۲ هزار تومان رسید؛ نرخ دلار نیما در ابتدای شهریور ماه که همتی در وزارت اقتصاد مستقر شد در کانال ۴۵۲۰۰ تومان قرار داشت ولی پس از فشارهای مستمری که او به بانک مرکزی وارد کرد، نرخ نیما از کانال ۵۲ هزار تومان هم عبور کرد.

همتی و تعدادی کارشناس همراه با او مدعی این موضوع هستند که برای رسیدن به ارز تک‌نرخی و حذف رانت ناشی از اختلاف نرخ ارز آزاد و نیمایی، باید نرخ نیما افزایش یابد، اما این تنها یک وجه ماجراست و این گروه، از اتفاقات و پیش‌فرض‌های آن‌سوی گران کردن ارز نیما چیزی نمی‌گویند، این در حالی است که کارشناسان هشدار داده بودند که اگر نرخ نیما زیاد شود نرخ بازار هم بالا می‌رود.

اساساً گویا وزیر اقتصاد و مسئولان اقتصادی کشور به این نکته توجه ندارند که افزایش نرخ نیما در شرایطی که ۸۰ درصد تولید ایران وابسته به واردات است، به‌معنای تورم و افزایش قیمت کالا و خدمات خواهد بود.

گران‌سازی نرخ ارز رسمی کشور، دقیقاً پدیده‌ای بود که در سال ۱۴۰۱ که شرایطی بسیار باثبات‌تر نسبت به امروز بود، امتحان شد و پیامدها و تبعات منفی سنگینی برای اقتصاد کشور داشت.

به‌نظر می‌رسد دست‌فرمان کلی وزیر اقتصاد، در نهایت مجددداً اقتصاد ایران را به روزهای ملتهب خود نزدیک کند. کوتاه آمدن از سیاست‌های انقباضی و همراه شدن آن با افزایش نرخ نیما در شرایطی که هنوز شاهد بازگشت نرخ تورم به میانگین بلندمدت خود نیستیم، می‌تواند مجدداً تورم را در مسیر رشد ببرد.

کارشناسان معتقدند که اظهارات همتی درباره تک‌نرخی شدن ارز اگرچه از لحاظ نظری درست است، اما در شرایط کنونی شدنی نیست؛ چراکه نرخ ارز یکی از متغیرهای کلیدی در اقتصاد کشورمان محسوب می‌شود و نمی‌توان مانند سایر متغیرها با گفتاردرمانی آن را مدیریت کرد.

فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی هم قبلاً در همین راستا گفته بود امکان افزایش بیشتر ارز نیما وجود ندارد چراکه این بانک باید به فکر کنترل تورم هم باشد.

او اما در اظهارات اخیرش اعلام کرده است که بانک مرکزی به‌دنبال حذف تعدد نرخ‌ها در بازار ارز است؛ به‌گفته فرزین، سیاست ارزی بانک مرکزی در زمان حاضر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تغییر کند.

هرچند فرزین اعلام کرده است که دلار نیما به بازار توافقی ارز خواهد رفت ولی هنوز مشخص نیست نرخ مبادلات در این بازار تا چه‌حدودی خواهد بود.

او البته تأکید کرده است: نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‎‌گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می‌کنیم نرخ در یک کانال حرکت کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=24103

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.