آوین ویژه»

حقوق خجالت آور برای یک پزشک عمومی | دکترها مایل به طبابت نیستند معتادی با ۶۱ فقره سرقت در قم دستگیر شد نمایش حس اصالت و طبیعی‌بودن در «فراتر از دید» این سامانه پدافندی قاتل جنگنده F-۳۵ است + عکس وزیر ارتباطات: رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتساپ با همکاری شورای عالی فضای مجازی انجام شد انصارالله یمن ابوظبی و دبی را تهدید کرد + عکس ادامه عملیات جستجو کوهنوردان حادثه بانه به فردا صبح موکول شد پرواز مستقیم دوحه – مسقط – چابهار به‌زودی برقرار می‌شود اعتراض «قطب الدین صادقی» در جشنواره تئاتر فجر چه تعداد کاربر در بورس فعال هستند؟ برتری جویی، تفاخر و جاه طلبی،سرنوشتی مثل قارون را برای فرد رقم می زند هشدار سازمان ملل: اوضاع غزه فاجعه‌بار و کمک‌ها رو به اتمام است امکان اعطای مدارک فوق تخصصی و فلوشیپ بدون آزمون به استادان علوم پزشکی طوفان شدید در استان تهران تا کنون ۵ نفر مصدوم برجای گذاشت ۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع در سردشت کشف شد کنایه سنگین مالک تلگرام به اتحادیه اروپا / روس‌ها آزادی بیشتری دارند! نشست خبری «پیش‌مرگ»؛ شاه‌نقش‌ها برای مردان سینمای ایران است! فروش ثابت اما کم‌رمق سینماها؛ گیشه نیازمند یک شوک اساسی است

3

سیگنال عجیب به بازار مرغ | افزایش قیمت تخم مرغ قطعی شد؟

  • کد خبر : 24447
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
سیگنال عجیب به بازار مرغ | افزایش قیمت تخم مرغ قطعی شد؟

رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران درباره خبرهای این روزها در مورد حذف مرغ و تخم مرغ از سبد ارز ترجیحی را رد کرد و گفت: مرغ و تخم مرغ جز آخرین محصولاتی هستند که از سبد ارز ترجیحی حذف می‌شوند.

اخیرا در رسانه‌ها اخباری مبنی اثر  مهاجران خارجی بر رشد قیمت ها منتشر شده است. کاوه زرگران رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران در واکنش این موضوع را رد کرد و گفت: ما داده های دقیق در مورد میزان مهاجران در کشور نداریم که براساس آن بتوانیم اظهارنظر دقیق انجام دهیم. در ضمن سیاست دولت ها همواره تنظیم بازار داخلی بوده است. از طرفی دولت هیچ تبعیضی میان مصرف‌کنندگان داخلی و خارجی قائل نشده است و مهاجران افغان نیز مانند شهروندان ایرانی می‌توانند کالاهای یارانه‌ای را از سوپرمارکت‌ها خریداری کنند. 

رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد که نظارت مداوم بر بازار موجب شده است تا مشکلی در تأمین کالاهای اساسی مانند تخم‌مرغ و سایر مواد خوراکی وجود نداشته باشد.

او با اشاره به اعتراضات محلی در برخی مناطق مرزی ادامه داد در این مناطق گاهی اعتراضاتی نسبت به مصرف کالاهای یارانه‌ای توسط مهاجران صورت گرفته، اما در سطح کلان سیاست دولت بر وفور کالا متمرکز بوده و این اعتراضات تأثیری بر سیاست‌های ملی نداشته است.

او ادامه داد در مقاطعی هم که به دلیل ارزان بودن قیمت کالاهای اساسی ما شاهد قاچاق معکوس کالا بودیم، دولت توانست با افزایش تولید و اعمال سیاست‌های کنترلی، امنیت غذایی کشور را حفظ کند و از کمبود کالا جلوگیری کند. 

به گفته زرگران در مناطقی که قیمت کالاها بسیار پایین بوده، این کالاها به‌ویژه در مناطق مرزی از بازار داخلی خارج شده و به کشورهای دیگر قاچاق می‌شده است. اما کشور با رشد قیمت ها مواجه نبود.

تخم مرغ از سبد ارز ترجیحی حذف نمی‌شود

اخیرا شنیده می شود، دولت قصد دراد سبد ارز ترجیحی را برای کالاهای اساسی از ۱۶ میلیارد دلار به ۱۲ میلیارد دلا  کاهش دهد. در این بین شنیده می‌شود، به تبع این سیاست محصولاتی همچون مرغ و تخم مرغ از سبد ارز ترجیحی خارج شوند. همین موضوع موجب نگرانی فعالان صنعت طیور شده است چون آنها معتقدند با این سیاست  بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیلی شوند.

رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران گفت: این سیاست ممکن است به حذف ارز ترجیحی برخی کالاها منجر شود. اما کالاهایی مانند مرغ و تخم‌مرغ قطعا جزء کالاهایی آخری هستند که از سبد ارز ترجیحی حذف میشوند.

او تأکید کرد: تک‌نرخی شدن ارز اگرچه ممکن است در کوتاه‌مدت تورم ایجاد کند، اما در بلندمدت باعث شفافیت بیشتر در بازار و بهبود شرایط اقتصادی خواهد شد.

زرگران گفت: تک‌نرخی شدن ارز می‌تواند مشکلات اقتصادی را کاهش دهد، اما به شرطی که دولت یارانه‌ها را مستقیما به مصرف‌کنندگان پرداخت کند. او افزود: در روش فعلی، یارانه‌ها به واردات کالاها اختصاص می‌یابد و این مسئله تأثیر چندانی بر بهبود معیشت مردم ندارد. 

زرگران با اشاره به اهمیت امنیت غذایی کشور گفت: تجربه نشان داده است که دولت‌ها معمولا از انجام اصلاحات بنیادی اجتناب کرده‌اند. او ادامه داد: هرگاه احتمال افزایش قیمت یا کمبود کالا وجود داشته، دولت‌ها با تخصیص ارز بیشتر یا استفاده از منابعی مانند صندوق توسعه ملی، مشکلات را به صورت موقت برطرف کرده‌اند. او تأکید کرد برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار، دولت باید جسارت لازم برای اصلاح سیاست‌های یارانه‌ای و ارزی را داشته باشد.

او در بخش دیگری به پرسش که آیا ارز توافقی در توسعه صادرات  اثر مثبتی دارد یا نه گفت: تثبیت نرخ دلار بر روی ۶۶ هزار تومان می‌تواند برای صادرات مفید باشد. اگر دولت بتواند نرخ دلار را در همین سطح حفظ کند و از ایجاد نرخ‌های متعدد جلوگیری کند، می‌توان امیدوار بود که این سیاست اثرات مثبتی بر صادرات و اقتصاد داشته باشد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=24447

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.