آوین ویژه»

از جشن ۸۲ سالگی آقای آهنگساز تا بیانیه لغو کنسرت خواننده جوان فروش مواد محترقه ممنوع است محبوب شدن، رحمتی الهی است که نصیب مؤمنان و صالحان می‌شود پیشنهادات اتاق بازرگانی برای جذب سرمایه‌گذار در لرستان اعلام شد جشنواره بازی‌های بومی و محلی در شیروان برگزار می‌شود واشنگتن‌پست: گوش ترامپ به درخواست ماسک برای لغو تعرفه‌ها بدهکار نیست افزایش نرخ خوراک پتروپالایشگاه‌ها تکذیب شد زندگی حضرت علی (ع) سرشار از درس‌های اخلاقی و اجتماعی است کارت سردار آزمون برای ریاست جمهوری امارات + عکس «نتانیاهو» بار دیگر در دادگاه حاضر شد+ فیلم اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان سمنان ۲۴ درصد رشد داشت ۱۵۰۰ کلاس برای اسکان مسافران فرهنگی مازندران‌ مهیا شده است سالانه ۸۷ هزار تن عسل در کلاردشت تولید می شود ونس: اوکراین برای ادامه جنگ نیروی کافی ندارد و ما هم بودجه کافی نداریم نشست رسانه‌ای هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت اختتامیه «هماوری قرآنی آلاء» در گیلان دعوت امام جماعت اهل سنت تربت جام به شرکت در طرح زندگی با آیه ها عامل سقوط اقتصاد ایران رسما معرفی شد

1

تیر خلاص بانک مرکزی به صادر کنندگان | منتطر حذف ارز نیمایی باشید

  • کد خبر : 28093
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
تیر خلاص بانک مرکزی به صادر کنندگان | منتطر حذف ارز نیمایی باشید

بر اساس اعلام بانک مرکزی، از روز شنبه ۲۴ آذر، با راه‌اندازی بازار ارز معاملات تجاری، صادرکنندگان در سامانه نیما می‌توانند معاملات خود را بر اساس نرخ توافقی انجام دهند. این تصمیم به معنی حذف نرخ ارز نیمایی از روز شنبه است.
اطلاعیه شماره یک بانک مرکزی در خصوص شکل‌گیری و گسترش بازار یکپارچه ارز در کشور اعلام کرده است که از تاریخ ۲۴/۰۹/۱۴۰۳، عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان در سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) قادر خواهند بود معاملات خود را بر اساس نرخ‌های توافقی انجام دهند.

اطلاعیه شماره یک بانک مرکزی در خصوص شکل‌گیری و گسترش بازار یکپارچه ارز در کشور اعلام کرده است که از تاریخ ۲۴/۰۹/۱۴۰۳، عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان در سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) قادر خواهند بود معاملات خود را بر اساس نرخ‌های توافقی انجام دهند

پیش از این فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی به‌دنبال حذف تعدد نرخ‌ها در بازار ارز است؛ گفته بود: سیاست ارزی بانک مرکزی در زمان حاضر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیر‌های بنیادین اقتصادی تغییر کند.

او گفته بود که دلار نیما به بازار توافقی ارز خواهد رفت و تأکیدکرد: نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‎‌گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می‌کنیم نرخ در یک کانال حرکت کند.

گفتنی است، تمام واردکنندگانی که از ارز نیمایی استفاده نمی‌کنند از سوم دی‌ماه ۱۴۰۳ باید ارز خود را از سامانه ارز توافقی دریافت کنند.

پیرو بخشنامه بانک مرکزی، صنایع روانکار، دوده، کامپاند، سیمان، سرامیک و انواع لبنیات از تاریخ سوم آذرماه ۱۴۰۳ ملزم به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله ایران به واردکنندگان بر اساس نرخ توافقی و سازوکار اجرایی این مرکز هستند. سایر صادرکنندگانی که در گروه‌های مذکور قرار ندارند فعلا می‌توانند واگذاری ارز حاصل از صادرات خود را طبق روال سابق انجام دهند یا به صورت اختیاری در سامانه ارز تجاری عرضه کننداما از ۲۶ آذرماه کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان غیر نیمایی ملزم به خرید و فروش ارز در این سامانه هستند.

دلار-قیمت-ارز

طبق اعلام بازرگانان نرخ‌های خرید و فروش در این بازار حدود ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان می‌باشد. به‌نظر بازرگانان واردکننده، به‌دلیل کشش‌های قیمتی بازار، امکان خرید ارز به‌نرخ‌های بیش از نرخ‌های مذکور وجود ندارد، چرا که با توجه به قیمت تمام‌شده اگر بیش از این اقدام به خرید کنند، نمی‌توانند کالای خود را به فروش برسانند. برخی بازرگانان به رسانه ها گفتند: هیچ‌کس در این بازار بالاتر از نرخ ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان خریدار نیست.

گفتنی است، مقرر شده سایر صادرکنندگان مشمول بند (۱) ماده (۸) آیین‌نامه مذکور شامل شرکت‌های صادرکننده محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی، از تاریخ ۰۱/۱۱/۱۴۰۳ در چهارچوب آیین‌نامه مذکور و تصمیمات کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات، از طریق بانک‌های عامل نسبت به عرضه ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام نموده و رفع تعهد صادراتی نمایند.

همچنین حسب هماهنگی با وزارتخانه‌های مرتبط و وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردکنندگانی که دارای تخصیص معتبر با محل تأمین ارز از طریق مرکز مبادله ارز و طلا هستند، باید از تاریخ ۰۱/۱۱/۱۴۰۳ و از طریق بانک‌های عامل نسبت به خرید ارز از بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام نمایند.

گفتنی است، این تصمیم به معنای حذف نرخ ارز نیمایی از شنبه ۲۴ آذرماه و حذف سامانه نیما از اول بهمن ماه سال جاری است.

تاکنون ۲۲ بانک به سامانه معاملات ارز تجاری متصل شده و ۱۹ بانک نیز تاکنون اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده اند. حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا ۲۰ آذرماه، ۳۰۱ میلیون درهم، ۵۱ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو بوده است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=28093

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.