آوین ویژه»

نماینده جدید ولی فقیه در استان قزوین را بیشتر بشناسید علائم ایمنی در محیط کار شب‌های قدر جزئیات اعمال ما به حضرت حجت عرضه می‌شود مشمولان غایب بیش از ۳ سال از مزایای طرح «خود معرف» بهره‌مند می‌شوند اردوغان: احدی نمی‌تواند نکبت دوم را به ملت فلسطین تحمیل کند؛ اسراییل باید ۱۰۰ میلیارد غرامت بدهد دستورالعمل رفع موانع تولید در بخش واردات و صادرات ابلاغ شد تفسیر آیه روز چهارم طرح زندگی با آیه‌ها توسط امام جمعه بوشهر مقام ارشد حماس: متن نهایی توافق آتش بس در غزه آماده است تصویری از ستاره پسیانی در «آنتیک» آمریکا: آتش بس در لبنان دائمی است اعلام شیوه حمله به آمریکا در شبکه ۳! + فیلم حضور مردم در صحنه‌ها توطئه‌های دشمنان را خنثی کرده است فیش‌حقوقی این دسته از بازنشستگان صادر شد | نحوه دریافت فیش حقوقی فوری | احکام جدید همسان سازی حقوق بازنشستگان صادر شد واکنش جالب پزشکیان به موقعیت گل ایران از جایگاه ویژه استادیوم آزادی + فیلم هیچکس جلودار قیمت طلا نیست ! | قیمت سکه و طلا (امروز جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳) عکس‌های میشل ستبون عکاس فرانسوی در نیاوران هشدار نارنجی بارش برای نوار شمالی کشور

1

راه های فرار مالیاتی مهر و موم شد

  • کد خبر : 36669
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
راه های فرار مالیاتی مهر و موم شد

سید محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مشارکت مردم در طرح نشان دار کردن مالیات ها، گفت: فعلا یک درصد از کل درآمدهای مالیاتی یعنی ۱۲ همت برای نشاندار کردن مالیات قابل انتخاب است.حدود ۲ هزار پروژه در این طرح تعیین شده است‌. اما پیشنهاد شده این یک درصد در سال آینده به دو درصد از کل مالیات برسد.

سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، در خصوص طرح نشاندار کردن مالیات مطابق تبصره ماده ۱۰۰، اظهار کرد: فلسفه نشان دار کردن مالیات این است که هم به جهت نظری و هم تجربی هزینه های جاری کشور باید از محل درآمدهای مالیاتی تامین شود. به تأسی از تجارب اکثر کشورها و متناسب با اسناد بالادستی طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها شروع شد تا به تامین منابع پایدار دولت کمک کند.

وی افزود: وقتی سهم مالیات در تامین منابع مالی دولت افزایش پیدا می کند، مردم بیش از پیش حق دارند بدانند و بتوانند محل مصرف مالیات خود را انتخاب کنند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه هوشمندسازی و مردمی سازی مالیاتی از اولویت های اصلی نظام مالیاتی است، خاطر نشان کرد: یکی از مهم ترین مصادیق مردمی سازی، هوشمندسازی است که به عدالت مالیاتی منجر می شود. سامانه مودیان از مظاهر اصلی در این عرصه است.

سبحانیان در خصوص اینکه ساماندهی معافیت های مالیاتی از ضروریات امروز در اقتصاد کشور است، تصریح کرد: رشد نسبت مالیات به GDP و مقابله با فرار مالیاتی در گرو این امر است. معافیت های مالیاتی هدفمند نبوده و از طرفی دیگر ذینفعان زیادی دارد.

وی با بیان اینکه هزینه های جاری کشور باید از محل درآمدهای مالیاتی تامین شود، تاکیدکرد: مالیات یک ابزار درآمد صرف برای دولت نیست بلکه ابزار حمایتی دولت است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در رابطه با مزیت سیستمی شدن فرآیندهای مالیاتی گفت: اجرای امر مزبور ضمن جلوگیری از برخوردهای سلیقه‌ای به مالیات ستانی عادلانه و به حق کمک می کند.

سبحانیان در ادامه برنامه صف اول خاطرنشان کرد: موظف هستیم در راستای حل و فصل مسایل و مشکلات مالیاتی مودیان و فعالان اقتصادی بکوشیم. در همین راستا میزهای خدمت را در اقصی نقاط کشور برگزار می کنیم.

وی در رابطه با مهم ترین برنامه نظام مالیاتی در راستای مبارزه با فرار مالیاتی گفت: هوشمندسازی مالیاتی یکی از ابزارها و فرایندهای سیستمی مقابله با فرار مالیاتی به حساب می‌آید چرا که این امر زمینه شناسایی مودیان جدید را فراهم می کند بطوریکه تعداد مودیان از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ میلیون نفر رسیده است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: در سال گذشته ۱۱۰ همت در حوزه فرار مالیاتی وصول شده است که این خود از مظاهر عدالت مالیاتی است.

وی در ادامه بیان کرد: یکی از دغدغه‌های رئیس جمهور بحث اجرای کامل ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر هست که می تواند به شفافیت اقتصاد و مالیات ستانی عادلانه کمک موثری بکند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مشارکت مردم در طرح نشان دار کردن مالیات ها، گفت: فعلا یک درصد از کل درآمدهای مالیاتی یعنی ۱۲ همت برای نشاندار کردن مالیات قابل انتخاب است.حدود ۲ هزار پروژه در این طرح تعیین شده است‌. اما پیشنهاد شده این یک درصد در سال آینده به دو درصد از کل مالیات برسد.

مالیات-بر-ارث-دو

ساماندهی معافیت های مالیاتی

وی با بیان اینکه سامانه مودیان، مصداق بارز هوشمندسازی نظام مالیاتی و تحقق عدالت مالیاتی است، گفت: قانون پایانه های فروشگاهی به معنای سهولت کار مودی در صدور اظهارنامه و ارزش افزوده است.

با اجرای این قانون به صورت سیستمی، اظهارنامه پیشفرض برای مودی در سامانه به نمایش در می آید که پس از پذیرش آن، سازمان امور مالیاتی دیگر حق رسیدگی ندارد.

سبحانیان با اشاره به اینکه ساماندهی معافیت های مالیاتی از ضروریات امروز در اقتصاد کشور است و رشد نسبت مالیات به GDP و مقابله با فرار مالیاتی در گرو این امر بوده، بیان کرد: معافیت های مالیاتی هدفمند نبوده و ذینفعان زیادی دارد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: یکی از بندهای مهم برنامه هفتم پیشرفت موضوع ساماندهی معافیت‌های مالیاتی است اما تبصره‌هایی برای آن در نظر گرفته که مزیت این ماده قانونی را خنثی می‌کند.

سبحانیان گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در دنیا ۲۰ و ۲۵ درصد است در حالی که در کشور ما مطابق آمار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵.۷ درصد و در سال ۱۴۰۲ به حدود ۷.۷  رسیده است.

وی ادامه داد: نسبت مالیات به هزینه‌های جاری  در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰.۹ درصد بود، در حالی که در سال گذشته به ۵۵.۷ درصد رسید. همچنین تامین هزینه های عمومی نیز در سال ۱۴۰۰ زیر ۳۰ درصد بود درحالی که اکنون به ۴۱.۴ درصد رسیده است.

سبحانیان در پایان با تاکید بر اینکه خود را موظف به پاسخگویی مردم و مودیان مالیاتی می دانیم، گفت: مرکز ارتباط مردمی سازمان امور مالیاتی (۱۵۲۶) بصورت شبانه روزی آماده پاسخگویی و راهنمایی مردم و مودیان محترم مالیاتی است.​

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=36669

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.