آوین ویژه»

توسعه زیرساخت‌ها در روستاها ماندگاری مردم را تداوم می‌بخشد نحوه دریافت سود سهام عدالت برای این سهامداران (۲۵ فروردین) پرواز قیمت سکه امامی در بازار ۱ اسفند + جدول میراث دفاع مقدس باید به نسل آینده منتقل شود امارات قیمت دلار را به لرزه درآورد! افزایش شمار شهدای غزه به ۵۱ هزار و ۴۳۹ نفر شرایط وام عیدانه ۱۰۰ میلیونی ویژه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد اجبار سهامداران سجامی به ارایه تصویر مدارک هویتی برداشته شد بذل و بخشش ۵۰۰ میلیون دلاری عربستان برای دولت خودخوانده یمن نرخ بیکاری زنجان پایین است هلاکت ۸۰ درصد فرماندهان تیپ «گفعاتی» ارتش رژیم صهیونیستی در غزه معاون وزیر اقتصاد وارد سیستان و بلوچستان شد تخطی از سرعت مطمئنه علت حادثه مینی‌بوس دانش آموزان در زنجان بود توصیه سفارت ایران به شهروندان ایرانی در گرجستان ۱۸۲ هزار تُن انواع کالا از قم به کشورهای مختلف جهان صادر شد بوژوویچ در آستانه اخراج از استقلال جدیدترین بیانیه فرماندهی ارتش سوریه درباره تحولات میدانی صفری: پیروزی انقلاب اسلامی اولین زخم را به نظام سلطه وارد کرد

1

هشدار درباره چک برگشتی | مزایا به این افراد تعلق نمی گیرد!

  • کد خبر : 37299
  • ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
هشدار درباره چک برگشتی | مزایا به این افراد تعلق نمی گیرد!

انتقال‌گیرنده چک برگشتی از مزایای اسناد تجاری بهره‌مند نخواهد شد. توضیحات تکمیلی را در این گزارش بخوانید.

اداره کل حقوقی قوه قضاییه اعلام کرد که در صورت انتقال چک در سامانه صیاد پس از اخذ گواهینامه عدم پرداخت، بر منتقل‌الیه، عنوان «دارنده» سند تجاری اطلاق نمی‌شود و در نتیجه، او از مزایای اسناد تجاری برخوردار نخواهد بود.

متن سوال مطرح شده و پاسخ آن را می‌خوانید:

سوال:

چنانچه دارنده چک پس از اخذ گواهینامه عدم پرداخت، آن‌را در سامانه صیاد به شخص دیگری انتقال دهد، با این توضیح که حتی پس از صدور گواهینامه عدم پرداخت چک امکان انتقال آن به دیگری در سامانه صیاد عملاً وجود دارد، خواهشمند است به پرسش‌های زیر پاسخ دهید:

۱- آیا منتقل‌الیه دارای تمام حقوق دارنده چک است؟

۲- آیا منتقل‌الیه می‌تواند صدور اجراییه برای چک را درخواست کند؟

۳- اگر منتقل‌الیه دعوای مطالبه وجه چک و خسارت تأخیر تأدیه آن‌را در دادگاه مطرح کند، آیا وی استحقاق دریافت خسارت تأخیر تأدیه از زمان سررسید چک را دارا می‌باشد؟

۴- آیا در دعاوی حقوقی مستند به چک هم دارنده چک فقط شخصی است که برای نخستین بار به بانک مراجعه و گواهینامه عدم پرداخت آن‌را اخذ کرده است؟

۵- به موجب کدام نص قانونی می‌توان منتقل‌الیه را از مزایای دارنده چک که به اعتبار قائم‌مقامی انتقال‌دهنده می‌تواند از آنها بهره‌مند شود، محروم ساخت؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

۱، ۲، ۳، ۴ و ۵- اولاً، پس از واخواست سند تجاری، انتقال حقوق دارنده به شخص ثالث وفق مقرارت خاصی که در مواد ۲۷۰ و ۲۷۱ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ پیش‌بینی شده است، به عمل می‌آید.

ثانیاً، به منظور برخورداری از امتیازات قانونی راجع به اسناد تجاری موضوع قانون تجارت، انتقال این اسناد؛ از جمله چک باید مطابق مقررات قانونی مربوط صورت گیرد و با انتقال چک واخواست‌شده (برگشت‌شده) بدون رعایت مقررات مربوط، بر منتقل‌الیه، عنوان «دارنده» سند تجاری اطلاق نمی‌شود و در نتیجه از مزایای اسناد تجاری برخوردار نخواهد بود.

ثالثاً، در فرض سؤال که دارنده پس از صدور گواهی‌نامه عدم پرداخت، چک را به شخص دیگری انتقال داده است، این انتقال از شمول مقررات قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ و ماده ۲۳ (اصلاحی ۱۳۹۷) قانون صدور چک مصوب ۱۳۵۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی خارج است؛ زیرا منتقل‌الیه، دارنده موضوع قانون اخیرالذکر محسوب نمی‌شود و مقصود از دارنده نهایی مذکور در تبصره یک (اصلاحی ۲۹/ ۱/ ۱۴۰۰) ماده ۲۱ مکرر قانون صدرالذکر، شخصی است که گواهی‌نامه عدم پرداخت به نام وی صادر شده است.

بنا به مراتب پیش‌گفته، در فرض سؤال، مطالبه خسارت تأخیر تأدیه تابع حکم مقرر در ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=37299

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.