آوین ویژه»

راه‌اندازی دانشکدگان هوش مصنوعی در مهر ۱۴۰۴ حضور تروریست‌های خارجی در ساختار جدید نیروهای مسلح سوریه افتتاح «جمال حبیب» برای سالگرد شهادت حاج‌قاسم لاریجانی: با ترامپ فقط باید نقد معامله کرد بازگشت مخالف سرسخت ایران به وزارت خارجه آمریکا/ فشار حداکثری علیه ایران افزایش می‌یابد؟ گروسی: برجام دیگر موضوعیت ندارد نظریه حکمرانی نوین ریشه در قرآن دارد محور تاریخ و تمدن غرب کشور مقصد گردشگران نوروزی ترامپ در مراسم خاکسپاری پاپ، با ملونی، استارمر و زلنسکی دیدار می‌کند تغییر نحوه عرضه محصولات بورس کالا در هفته جاری خوش حالی خاص بازیکن سابق استقلال پس از گلزنی به پرسپولیس مراسم صلح و سازش طوایف دهلران در روز مبعث پیامبر اسلام(ص) ساعت شروع کار ادارات کرمان، طی ۸ ساعت دو بار تغییر کرد اکران «هفت بهار نارنج» با بازی علی نصیریان در «هنر و تجربه» بازگشت به همبستگی دوران دفاع مقدس راه حل مشکلات امروز تخصیص اعتبار پروژه‌های عمرانی نیمه تمام ارومیه در اولویت باشد حمله سنگین موشکی و پهپادی به اشغالگران آمریکایی در سوریه راز گرانی کالاهای وارداتی در ایران برملا شد

1

طلا صدرنشین شد + جدول

  • کد خبر : 50815
  • ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۴:۵۲
طلا صدرنشین شد + جدول

داده‌های گمرکی حاکی از آن است که در نه ماهه منتهی به آذر سال جاری، طلا به عنوان پرمصرف‌ترین کالای وارداتی کشور شناخته شده و با فاصله‌ای قابل توجه نسبت به سایر کالاها در صدر جدول قرار گرفته است.

 داده‌های گمرک نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی ارزش تجارت خارجی کشور (کالای غیرنفتی) به ۱۴۴ میلیون و ۲۸۹ هزار تن به ارزش ۹۴ میلیارد و ۲۹ میلیون دلار رسیده است.

در بازه زمانی مورد بررسی حجم واردات کشور در این بازه زمانی ۲۷ میلیون و ۹۴۱ هزار تن کالا  به ارزش ۵۰ میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار بوده که کاهشی ۳.۱۶ درصدی در وزن و افزایشی ۵ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته داشته است.

براساس داده‌های گمرک عمده کالای‌های وارداتی به ایران از کشورهای «امارات متحده عربی»، «ترکیه»، «چین»، «فدراسیون روسیه»، «هلند»،‌ «سویس»،‌ «انگلستان»، «هند»، «هنگ کنگ» و «عمان» بوده است.

وضعیت واردات محصولات غیرنفتی

ارزیابی از روند واردات کشور در ۹ ماه منتهی به آذر سال جاری نشان دهنده آن است که «طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی» هم در این مدت ۵ میلیارد و ۶۰۴ میلیون دلار بوده است. هیات دولت در آذرماه سال ۱۴۰۱ مصوب کرد تا تسهیلاتی جهت واردات شمش طلا برقرار شود، پس از این مصوبه، واردات شمش طلا به کشور آغاز شد و طی ماه‌های اخیر شاهد صدرنشینی آن در جمع کالاهای وارداتی بوده‌ایم.   از سوی دیگر روند واردات کالا به کشور نشان می‌دهد در مدت زمان مورد بررسی ارزش واردات «ذرت دامی» در مدت زمان مورد بررسی حدود ۲ میلیارد و ۱۲۳ میلیون دلار بوده است. داده‌‌های اعلام شده همچنین نشان می‌دهد، سهم ارزشی «سایر تلفن های هوشمند غیر مذکور» هم در بازه زمانی مورد بررسی برابر با یک میلیارد و ۶۶۱ میلیون ثبت شده است، این کد وارداتی شامل تلفن‌های هوشمندی که به صورت قطعه قطعه شده وارد شده و در ایران سرهم می‌شوند، نمی‌شود. این آمار نشان دهنده اهمیت واردات این کالا و تقاضای آن در داخل کشور است که باعث شده میزان واردات این محصول در رتبه سوم وارداتی کشور باشد.

براساس داده‌های گمرک در بازه زمانی مورد بررسی «کنجاله» هم توانست رتبه چهارم کالا‌های وارداتی به ارزش یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون دلار بوده است.

داده‌های منتشر شده همچنین نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی ارزش «تراکتور فقط با موتور پیستونی درون سوز تراکمی-احتراقی» وارد شده به کشور هم برابر با یک میلیارد و ۹۴ میلیون دلار بوده است.

 اما ارزش «دانه سویای تراریخته» در این مدت کمی بیش از یک میلیارد دلار برآورد شده است. براساس آمار گمرک ارزش«برنج کاملا سفید شده» وارد کشور شده به ۶۱۲ میلیون دلار رسید و ارزش «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری» هم برابر با ۷۴۸ میلیون دلار برآورد می‌شود.  

داده‌های گمرک همچنین نشان می‌دهد ارزش «روغن دانه آفتابگردان، گلرنگ‌ خام» هم برابر با ۵۸۳ میلیون دلار بوده است.

جدول

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=50815

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.