آوین ویژه»

مقررات منع رفت‌وآمد در شهر «حمص» سوریه ثمره قیام فاطمی تحقق گفتمان انحراف ستیزی در امت اسلامی بود تصاویری از حضور جانبازان لبنانی حادثه پیجر در حرم مطهر رضوی کاخ سفید: نیروهای آمریکایی در سوریه باقی می مانند مهلت قانونی قرارداد واگن های چینی تمام شد؛امید شهرداری به دولت بهترین گزارشگر فوتبال از دیدگاه مردم انتخاب شد + عکس نیروهای الجولانی بی‌رحمانه می کشند و می‌سوزانند+ فیلم گروگان‌گیری در رستورانی در حومه پاریس تردد خودروها در تمامی محورهای برف گیر استان کرمان جان تازه منطقه فامنین؛ پروژه‌های اقتصادی و عمرانی وارد فاز اجرا شد استاندار تهران: شهادت دو قاضی برجسته ثلمه ای بزرگ است قرآن نسخه شفابخش و انسان ساز است علاقه باشگاه پرسپولیس به عدد ۴ | بدهی دو غول فوتبال ایران مشخص شد پل گاران مریوان، سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد السودانی: برای واردات گاز از ایران معافیت تحریمی داریم بیش از ۱۲ درصد از پهنه ساحلی هرمزگان جزو مناطق حفاظت شده است اقتصاد ایران زیر خط قرمز / هیچ استانی نمره قبولی نگرفت ! گمرک در مسیر توسعه تجارت و مقابله با قاچاق نقش مؤثری دارد

1

ضد حال تاریخی دولت به بازنشستگان | اموال این قشر حراج می شود؟

  • کد خبر : 5901
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳
ضد حال تاریخی دولت به بازنشستگان | اموال این قشر حراج می شود؟

یک خبر درباره «انحلال سه صندوق بازنشستگی در سال ۱۴۰۴» به سوژه وایرال دو روز اخیر برخی رسانه‌ها تبدیل شد؛ خبری که خبرگزاری تسنیم در گفت و گو با حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد. «اقتصادنیوز» در این گزارش به بررسی صحت این موضوع پرداخته و ضمن بررسی تبصره ۲ لایحه بودجه، جزئیات پیشنهاد بودجه ای دولت را در گفت و گو با مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۴ جویا شد؛ ادعایی که خانلو آن را را رد کرد و یک برداشت اشتباه خواند.

ماجرای این ادعا که مژگان خانلو آن را «اشتباه برداشت» می‌خواند، به بند «ع» تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ بازمی‌گردد؛ بندی که به واگذاری اموال برخی صندوق‌های بازنشستگی با شرایط مشخص، به سازمان تامین اجتماعی اشاره دارد تا به این ترتیب بخشی از بدهی های دولت به این سازمان تادیه شود. 

با این حال حجت میرزایی که روز گذشته در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم از «انحلال سه صندوق بازنشستگی» خبر داده بود، به «اقتصادنیوز» اینگونه پاسخ داد که «سه صندوق منحل می‌شوند و دولت به طور مستقیم حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران را مانند کارمندان دولت پرداخت می‌کند. به دنبال انحلال این صندوق‌ها، بنگاه‌هایی هم که در اختیار آنها قرار دارد، به دولت واگذار می‌شود تا به جای بدهی خود در اختیار سازمان تامین اجتماعی، بانک‌ها یا سایر نهادها قرار دهد». 

صندوق_بازنشستگی_کشوری

توضیح سخنگوی ستاد بودجه درباره واگذاری اموال صندوق های بازنشستگی

اما مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۴، در گفت‌وگو با اقتصادنیوز «انحلال سه صندوق بازنشستگی ازجمله صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق هما و صندوق بازنشستگی فولاد» را رد کرد و آن را یک برداشت اشتباه خواند و گفت: «این سیاستی جدید برای اجرا در سال آینده نیست و این روش برای تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی وجود داشته است.»

او ادامه داد: «سازمان برنامه و بودجه بر اساس سند بالادستی یعنی برنامه هفتم توسعه، این بند را در قالب یکی از اجزای تبصره ۲ لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گنجانده است؛ پیشنهادی که در آن به صراحت از عبارت «دولت مجاز است» استفاده شده و به این ترتیب، در صورت تصویب این بند در صحن علنی مجلس، دولت «مکلف» به اجرای این بند نیست بلکه «مجاز» به اجرای آن است».

به گفته خانلو در مقابل اگر «مجلس» به این بند رای موافق ندهد یا آن را حذف کند، دولت چهاردهم مجوزی بر اساس قانون بودجه برای عملیاتی کردن این سیاست نخواهد داشت.

اموال کدام صندوق‌های بازنشستگی واگذار می‌شود؟

با این همه بررسی موشکافه بند «ع» تبصره ۲ لایحه بودجه، جزئیات مواردی از اموال صندوق های بازنشستگی را که باید در ازای بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شوند را آشکار می کند؛ بر این اساس و در صورت تصویب مجلس، دولت «مجاز» شده تا «تمام اموال و دارایی‌ها صندوق‌های بازنشستگی» را که شامل «اموال منقول و غیرمنقول»، «سهام»، «امتیازات»، «موجودی»، «اسناد و اوراق» و سایر موارد به غیر از «ساختمان‌های اداری مورد نیاز» می‌شود، به‌منظور پرداخت بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی واگذار کند.

البته بررسی جزئیات این بند نشان می‌دهد که واگذاری این اموال مشروط به یک شرط است؛ اینکه صندوق های بازنشستگی مشمول این بند می شوند که «۵۰ درصد منابع مالی آنها برای پرداخت مستمری، از محل منابع بودجه عمومی کل کشور تامین شود». 

حقوق-بازنشستگان

همچنین، ۲ صندوق از شمول این بند از لایحه بودجه سال آینده مستثنی شده‌اند؛  «سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح» و «صندوق بازنشستگی کارکنان وزارت اطلاعات» که بر اساس متن پیشنهادی دولت در لایحه بودجه، شامل این بند نمی‌شوند.

در ادامه این بند ماموریتی را بر عهده دولت گذاشته است که بر اساس آن، شورای عالی اداری مکلف شده در اجرای مواد (۱۱۴) و (۱۱۵) قانون مدیریت خدمات کشوری ظرف مدت شش ماه نسبت به تعیین تکلیف مأموریت‌ها، اختیارات، ساختمان‌های اداری، تعهدات و منابع انسانی آن دسته از صندوق‌های بازنشستگی که دارایی آنها منتقل شده است اقدام کند.

دولت در لایحه خود برای بودجه امسال که سال گذشته تقدیم مجلس شده بود، در راستای حمایت از صندوق های بازنشستگی بیش از ۴۵۳ هزار میلیارد تومان در نظر گرفت که سهم حمایت دولت از صندوق بازنشستگی کشوری- بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس- ۲۵۶/۵ هزار میلیارد تومان بوده است؛ رقمی که گواهی بر وجود بحران در این صندوق بازنشستگی مهم کشور است. 

حالا باید دید مجلس مجوز پیشنهادی در لایحه بودجه سال آینده را به دولت پزشکیان ارائه می دهد؛ مجوزی که از طریق آن بتواند مبالغی از بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی، با واگذاری اموال برخی صندوق های بازنشستگی ازجمله صندوق بازنشستگی کشوری بپردازد؟ 

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=5901

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.