آوین ویژه»

نامه مهم به پزشکیان برای افزایش حقوق ۱۴۰۴ کارگران اختراعی که جهان را تغییر داد / مخترع تلویزیون کیست؟ انتخاب واحد تکمیلی ترم بهمن ۱۴۰۳ در ۵ استان دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد  اتحادیه اروپا به طور رسمی وارد جنگ تجاری با آمریکا شد تحلیل فیلم‌های جشنواره فجر در «نقدآورد» رادیو نمایش حذف قطعی برق با توسعه تجدیدپذیرها محقق می‌شود کارنامه نتیجه علمی پنجاه‌ودومین آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد «ترور»؛ روایتی از قضاوت و تروریسم روی صحنه تئاتر اصفهان پویش‌هایی برای آزادی زندانیان چالش کم آبی در نقاط مختلف اردبیل آیا واقعا ایلان ماسک از لپ‌تاپ استفاده نمی‌کند؟ پژوهش ضامن کارآمدی و اتخاذ تصمیمات آگاهانه مدیریتی است خیمه عزای سیدالشهدا برپا شد؛ از سراسر ایران و جهان در هیئت آنلاین قاچاقچیان پرنده‌های زینتی در یزد دستگیر شدند رهبری پاسخ نامه ترامپ را داد کنایه ظریف به مخالفان؛ نعره من از هر فحشی بالاتر است استفاده از الفاظ ادبیات عرفانی مثل«می» و «زلف»در شعر آئینی نامناسب است نتایج آزمون وکالت مرکز وکلای قوه‌قضائیه اعلام شد

3

پیش بینی حساس درباره قیمت دلار در ماه های آینده

  • کد خبر : 83681
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۳:۱۸
پیش بینی حساس درباره قیمت دلار در ماه های آینده

معاون اسبق بانک مرکزی با اشاره به افزایش چشمگیر نرخ ارز در شش ماه گذشته، آن را بیش از حد معمول دانست. با این حال، وی پیش‌بینی کرد که با کاهش تقاضا در برخی ماه‌های سال، نرخ ارز به تعادل نسبی بازگردد.

سید کمال سیدعلی با بررسی سیاست‌های ارزی کشور، به‌ویژه در حوزه ارز ترجیحی و تثبیت اقتصادی، تأکید کرد که تصمیم‌گیری درباره حذف یا ادامه تخصیص ارز ترجیحی و سایر اصلاحات اقتصادی باید در قالب یک بسته جامع انجام شود. این بسته باید شامل افزایش حداقل حقوق و بازنگری در شیوه توزیع یارانه‌ها باشد.

سیدعلی با اشاره به چالش‌های حذف ارز ترجیحی، گفت: علی‌رغم اینکه دولت اعلام کرده است که ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و دارو در سال آینده نیز با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین می‌شود، حتی در صورت نیاز حذف ارز ترجیحی بدون برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند مشکلاتی را در تأمین کالاهای اساسی به وجود آورد. بنابراین، این اقدام باید با درنظر گرفتن افزایش حداقل حقوق و تدوین سیاست‌های حمایتی متناسب انجام شود.

وی تاکید کرد: برای جلوگیری از شوک‌های اقتصادی ناشی از حذف ارز ترجیحی، باید تأمین مالی مورد نیاز برای جبران کاهش قدرت خرید مردم در نظر گرفته شود.

به گفته او، یک بسته سیاستی باید مشخص کند که چه میزان یارانه به اقشار آسیب‌پذیر اضافه می‌شود و چه مقدار از نیاز ارزی از طریق بازار آزاد تأمین خواهد شد.

 

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی در ادامه، درباره سیاست تثبیت اقتصادی که در گذشته دنبال شده بود، اظهار داشت: این سیاست در یک سال آخر دولت قبل دنبال شد، اما نباید فراموش کرد که مسئله تثبیت نرخ ارز و اقتصاد به‌طور کلی، وابسته به میزان عرضه و تقاضای منابع ارزی کشور است.

وی با اشاره به روند تاریخی نوسانات نرخ ارز گفت: ما در ۴۰ سال اخیر، بارها شاهد چند نرخی شدن ارز و تلاش برای یکسان‌سازی آن بوده‌ایم. زمانی که منابع ارزی کمتر از میزان تقاضا باشد، ثبات نرخ ارز امکان‌پذیر نیست. در شش ماه گذشته، یک پرش قابل‌توجه در نرخ ارز رخ داده که به نظر می‌رسد بیش از حد معمول بوده است، اما با توجه به کاهش تقاضا در برخی ماه‌های سال، انتظار می‌رود که نرخ ارز به یک تعادل نسبی برسد.

سیدعلی در ادامه بر نقش بازارهای موازی در کنترل نرخ ارز تأکید کرد و گفت: دولت باید با جذاب‌تر کردن بازارهای موازی مانند سپرده‌های بانکی و بورس، از سرازیر شدن سرمایه‌ها به سمت ارز و طلا جلوگیری کند. برای مثال وقتی تورم ۴۰ درصدی داریم، نرخ سود سپرده‌های بانکی نمی‌تواند نصف آن باشد. برای ایجاد تعادل در بازار، باید سیاست‌های پولی و مالی به گونه‌ای تنظیم شوند که نقدینگی به سمت بخش‌های مولد اقتصاد هدایت شود.

وی در پایان تصریح کرد: مدیریت صحیح سیاست‌های ارزی و پولی، همراه با ایجاد تعادل در بازارهای مختلف، می‌تواند نقش مهمی در کاهش نوسانات اقتصادی و حفظ ثبات اقتصادی کشور داشته باشد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=83681

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.