آوین ویژه»

خط و نشان پرسپولیس برای سپاهان در آستانه دیدار حساس پیشنهاد وقیحانه حمله به ایران در صورت شکست توافق با آمریکا / معمار تحریم‌های ایران با این تجویز به دنبال چیست؟ ۱۴ درصد جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند عملیات ضدصهیونیستی در شمال شرق قدس اشغالی+فیلم حمله اسرائیل به لبنان / ۱۰ نفر شهید و زخمی شدند کاشت گیاه دارویی آنغوزه در بهاباد ارکستر مجلسی سنت پیترزبورگ و ارکستر سمفونیک تهران روی صحنه رفتند موضع گیری جدید قطر درباره سوریه بوستان صنوبرهای گلپایگان توسعه می‌یابد رمضان در فلسطین؛ از پختن «مقلوبه» تا آویزان کردن فانوس در مساجد آلودگی آب رودخانه چالوس معضل محیط زیستی است آغاز دفاع متهم ردیف اول پرونده “چای دبش” نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام شد ترامپ «کارولین لیویت» را به عنوان سخنگوی کاخ سفید انتخاب کرد تکذیب شد؛ عارف رئیس سازمان هوش مصنوعی نشده‌ آمادگی برای ساخت یادمان شهدای گمنام در روستاهای مازندران بوئینگ ۷۶۷ آمریکا پس از برخاستن طعمه حریق شد+ فیلم بازگشت سازمان سنجش، پذیرش و ارزشیابی به زیرمجموعه وزارت علوم

0

سرمایه‌های کشور در طلا و ارز انباشته شده‌است | قیمت ارز در فضای مجازی تعیین می‌شود

  • کد خبر : 92397
  • ۰۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۳:۱۹
سرمایه‌های کشور در طلا و ارز انباشته شده‌است | قیمت ارز در فضای مجازی تعیین می‌شود

به مشکلات بازار ارز و تأثیر آن بر بخش تولید کشور پرداخت و تصریح کرد: بازار دوم ارز در جهان بی‌سابقه است و در هیچ کشوری وجود ندارد. این بازار به گونه‌ای عمل می‌کند که دولت و بانک مرکزی بر آن کنترلی ندارند و عملاً قیمت ارز در کانال‌های تلگرامی و فضای مجازی تعیین می‌شود. این موضوع، تولیدکنندگان را با چالش جدی مواجه کرده است.

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم، رییس کمیته فقهی سازمان بورس به سیاست‌های اقتصادی کشور و چالش‌های موجود در مسیر توسعه اشاره کرد و افزود: ما در کشور ذخایر مالی قابل‌توجهی در اختیار مردم داریم که می‌تواند به رشد اقتصادی کمک کند، اما متأسفانه این سرمایه‌ها به جای ورود به بخش تولید و تجارت، در قالب طلا، ارز و دارایی‌های غیرمولد انباشته شده‌اند. این امر باعث شده که اقتصاد کشور از این سرمایه‌های مردمی بی‌بهره بماند و در نتیجه، فرصت‌های شغلی جدید ایجاد نشود.

انتقاد از تأخیر در تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه

مصباحی‌مقدم با انتقاد از تأخیر در تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یکی از قوانینی که می‌توانست به هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید کمک کند، قانون مالیات بر عایدی سرمایه است که سال‌هاست در مجلس متوقف مانده و به نتیجه نرسیده است. تصویب این قانون می‌تواند مانع از آن شود که سرمایه‌ها به سمت بازارهای غیرمولد مثل طلا و ارز هدایت شوند و در عوض، این منابع را به سمت تولید سوق دهد.

وی تأکید کرد: عدم اجرای این قانون، باعث دامن زدن به فعالیت‌های سوداگرانه و افزایش شکاف اقتصادی شده است و افزود: اگر این قانون اجرا شود، بخشی از مشکلات اقتصادی کشور برطرف خواهد شد، اما متأسفانه برخی منافع مانع از تصویب آن شده‌اند.

بازار دوم ارز؛ چالش جدی اقتصاد کشور

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین به مشکلات بازار ارز و تأثیر آن بر بخش تولید کشور پرداخت و تصریح کرد: بازار دوم ارز در جهان بی‌سابقه است و در هیچ کشوری وجود ندارد. این بازار به گونه‌ای عمل می‌کند که دولت و بانک مرکزی بر آن کنترلی ندارند و عملاً قیمت ارز در کانال‌های تلگرامی و فضای مجازی تعیین می‌شود. این موضوع، تولیدکنندگان را با چالش جدی مواجه کرده است.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر، تولیدکنندگان برای تأمین مواد اولیه خود باید ماه‌ها منتظر دریافت ارز از بانک مرکزی بمانند، اما در عین حال، صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات را وارد بازار دوم می‌کنند و آن را با قیمت‌های بالاتر به فروش می‌رسانند. این وضعیت، تعادل بازار را بر هم زده و هزینه تولید را افزایش داده است.

لزوم فرهنگ‌سازی برای سرمایه‌گذاری در تولید

مصباحی‌مقدم بر اهمیت فرهنگ‌سازی برای سرمایه‌گذاری در تولید تأکید کرد و گفت: ما باید فرهنگ اقتصادی جامعه را اصلاح کنیم. در گذشته، مردم ایران فرهنگ کار، تولید، سرمایه‌گذاری و پس‌انداز هدفمند داشتند، اما به دلایل مختلف از جمله افزایش وابستگی به درآمدهای نفتی، این فرهنگ دچار تغییر شده است. برای بازگشت به مسیر درست، باید از سنین کودکی فرهنگ سرمایه‌گذاری در تولید را آموزش دهیم و مردم را با اهمیت گردش سرمایه در اقتصاد آشنا کنیم.

پیشنهاد اصلاحات در سیاست‌های اقتصادی

این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب در مورد اقتصاد مقاومتی، تأکید کرد: رهبر انقلاب در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و شعارهای سالانه همواره بر اهمیت تولید تأکید داشته‌اند. برای تحقق این هدف، باید قوانین مناسبی برای حمایت از تولید تصویب شود و دولت نیز باید مشوق‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در تولید در نظر بگیرد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با اجرای برنامه‌های مناسب اقتصادی و اصلاح سیاست‌های مالی و پولی کشور، بتوان سرمایه‌های مردم را به سمت فعالیت‌های مولد هدایت کرد و از این طریق، زمینه رشد و توسعه پایدار کشور را فراهم کرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=92397

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.