آوین ویژه»

تاثیر تغییر قیمت‌گذاری خوراک و فرآورده‌های نفتی بر بورس دبیر همایش کتاب سال حوزه ابقا شد بارش برف و مه غلیظ در محورهای خراسان شمالی تردد را دشوار کرد عمر جاودانه یک شاه‌ماهی با خوردن قلب شهید غواص! ۵۰۰ کیلوگرم گوشت‌ فاسد در مراغه کشف شد نقدینگی یو‌اس‌دی‌ کوین رکورد زد! حماس: یک تن از زندانیان اسرائیلی کشته و ۲ تن زخمی شده‌اند واکنش امارات به سقوط بشار اسد همکاری‌های گسترده بین خوزستان و بصره عراق؛ تفاهم‌نامه خواهرخواندگی در دستور کار امامان محله مدافعان سنگر اسلام ناب هستند سرپرست دانشگاه تهران به دیدار استاد پیشکسوت دامپزشکی رفت این توییت برای ایلان ماسک خیلی گران تمام می‌شود تولید بتن با استفاده از باکتری و ادرار! عراقچی وارد مشهد شد تیم‌های عملیاتی هلال احمر کردستان در حال آماده‌باش هستند تذکر دیوان عدالت اداری به وزارت بهداشت اطلاعیه رسمی سازمان تامین اجتماعی درباره حق بیمه بهمن ماه کارگران جاده کندوان بازگشایی شد

0

کاستی‌های جدی در کمک بانک توسعه تعاون به تعاونی‌ها

  • کد خبر : 102301
  • ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۰۲
کاستی‌های جدی در کمک بانک توسعه تعاون به تعاونی‌ها

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران گفت: نادیده‌انگاری سهم قانونی تعاونی‌ها در سبد تسهیلاتی بانک توسعه تعاون، مغایر با فلسفه وجودی این بانک است.

به گزارش بازار، عبداله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران، درباره ضرورت ایفای نقش مؤثر بانک توسعه تعاون در حمایت مالی از تعاونی‌ها واتحادیه ها گفت: در شرایطی که اقتصاد کشور نیازمند تقویت تولید داخلی، اشتغال پایدار و توسعه فعالیت‌های مردم‌پایه است، بخش تعاون می‌تواند یکی از ستون‌های اصلی تحقق این اهداف ملی باشد. تعاونی‌ها به‌عنوان سازوکار مؤثر در توزیع عادلانه منابع و توانمندسازی اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه در مناطق محروم، جایگاه راهبردی در توسعه اقتصادی-اجتماعی دارند.

رئیس کمیسیون فرش و صنایع‌دستی اتاق تعاون ایران افزود: بر همین اساس، بانک توسعه تعاون با مأموریت و رسالت حمایت از این بخش، مسئولیتی بسیار حیاتی در تأمین مالی تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها بر عهده دارد. برابر با مقررات و الزامات قانونی، این بانک موظف است حداقل ۷۰ درصد منابع تسهیلاتی خود را به تعاونی‌ها اختصاص دهد. با این حال، مستند به تجربه میدانی، مراجعات متعدد، و بررسی عملکرد این نهاد طی سال‌های اخیر، مشخص شده است که این تعهد قانونی در عمل با کاستی‌های جدی مواجه بوده و بسیاری از تعاونی‌ها، خصوصاً در حوزه‌های تولیدی نظیر فرش دستباف، از دسترسی به تسهیلات مورد نیاز خود محروم مانده‌اند.

وی افزود: اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران با تحت پوشش داشتن حدود ۱۰۰۰تعاونی تولید فرش فعال در سراسر کشور، این روزها با حجم فزاینده‌ای از مشکلات ناشی از عدم تأمین مالی و عدم همکاری بانک توسعه تعاون مواجه است. تولیدکنندگان فرش، که عموماً از اقشار زحمتکش و کم‌برخوردار جامعه‌اند، در نبود حمایت مالی قادر به تأمین مواد اولیه، پرداخت دستمزدها و تداوم تولید نیستند. نتیجه این روند، چیزی جز رکود، بیکاری، و تعطیلی زنجیره‌های تولید سنتی-فرهنگی فرش ایران نخواهد بود؛ زنجیره‌ای که هم ارزش اقتصادی دارد و هم جایگاهی فرهنگی و جهانی.

بهرامی گفت: از سوی دیگر، نادیده‌انگاری سهم قانونی تعاونی‌ها در سبد تسهیلاتی بانک توسعه تعاون، مغایر با فلسفه وجودی این بانک، سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، و اسناد بالادستی توسعه‌ای کشور است. اگر این بانک بخواهد رویکردی صرفاً تجاری و غیرتوسعه‌ای را در پیش گیرد، ماهیت خود را زیر سؤال برده و در عمل برخلاف منافع ملی عمل کرده است.

وی ادامه داد: به‌عنوان مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران و رئیس کمیسیون فرش و صنایع‌دستی اتاق تعاون ایران، به مواردی مانند لزوم شفاف‌سازی عملکرد بانک توسعه تعاون در خصوص سهم تسهیلاتی بخش تعاون و ارائه گزارش عمومی آن،ضرورت اقدام فوری جهت تخصیص تسهیلات هدفمند به تعاونی‌های تولیدی و توزیعی فرش دستباف, درخواست از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه، و مجلس شورای اسلامی برای اعمال نظارت دقیق‌تر بر عملکرد این بانک و ایجاد خط اعتباری ویژه و بسته‌های حمایتی خاص برای حمایت از بافندگان و کارگاه‌های فرش تعاونی تأکید می کنم.

بهرامی اظهار داشت: امروز حمایت از تعاون، نه فقط یک سیاست اقتصادی، بلکه یک ضرورت اجتماعی و فرهنگی است. فرش دستباف ایرانی، به‌عنوان یک کالای هنری، هویتی و صادراتی، نیازمند توجه مضاعف در سیاست‌گذاری‌ها و تخصیص منابع است. بدون حمایت مالی واقعی، زنجیره تولید آن در معرض تهدیدی جدی قرار دارد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=102301

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.