آوین ویژه»

پیش بینی قیمت طلا در ۱۴۰۴ با سیگنال حذف همتی | شرط ثبات بازار اعلام شد از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود اصلاح آیین‌نامه ارتقای هیئت علمی با کمک وزارت علوم و بهداشت وقتی رنگ‌ها و خطوط انتزاعی دستمایه نقاشِ عاشق طبیعت می‌شود ورزشگاه ۱۵ هزار نفری ۱۹ مهر به بهره برداری می رسد تاریخ را درست بخوانید؛ سخنرانی ظریف، پاسخ سفارت روسیه و واقعیت ماجرا اوراق تبعی بیمه‌ای در بورس منتشر می‌شود قالیباف: مجلس به تعیین قیمت بنزین ورود نمی‌کند اسامی فیلم‌های راه‌یافته به جشنواره فیلم تصویر مشخص شد تشکیل پرونده قضایی برای عامل حیوان آزاری در سمنان نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد عرضه اولیه جدید در راه بورس/ جزئیات و میزان نقدینگی عرضه اولیه خبرنا اختصاص مشوق برای واگذاری اراضی صنعتی به صنعتگران یزد شکست نمایش تبلیغاتی باکو؛ رژیم صهیونیستی بازنده بزرگ «کاپ‌۲۹» محسن هاشمی: افراطیون علاقه‌ای به مذاکرات ندارند سرقت طلای کودکان در ورامین به بهانه آش نذری تفسیر مسابقه دوازدهم زندگی با آیه‌ها اختصاص ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار خرید ماشین‌آلات کشاورزی

1

جهان بینی ترامپ، اقتصادهای بزرگ جهان را به سمت پکن سوق خواهد داد

  • کد خبر : 105847
  • ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۱
جهان بینی ترامپ، اقتصادهای بزرگ جهان را به سمت پکن سوق خواهد داد

«دکتر منیب یوسف» معتقد است جهان‌بینی نوستالژیک ترامپ قطعاً اقتصادهای بزرگ جهان را مجبور به تجارت با پکن خواهد کرد و در نهایت بیش از آنکه به پکن آسیب برساند، به نفع آن خواهد بود.

بازار؛ گروه بین الملل: جنگ تعرفه ای که دونالد ترامپ رئیس جمهورآمریکا در طول یک ماه گذشته به ویژه باچین راه انداخته است فضای تجاری دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. اما این جنگ تجاری چرا راه افتاده و دلیل سیاست هایی که آمریکا در پیش گرفته است چیست؟
آن طورکه آمار ها نشان می دهد، چین حاکم بلامنازع تجارت در سطح جهان است و بخش مهمی از کالاهای تجاری که به سراسر نقاط جهان صادر می شود چینی است. این موضوع منجر به ایجاد تراز تجاری منفی برای آمریکا شده و درآمد شرکت های آمریکایی و تولید ناخالص داخلی این کشور را تحت تاثیر قرار داده است. این تراز تجاری منفی و تحت تاثیر قرار گرفتن تولیدات صنعتی آمریکا می تواند در بلند مدت آثار اقتصادی نامطلوبی برای این کشور داشته باشد. بر همین اساس آمریکا می خواهد قدرت تجاری چین را از طریق تعرفه ها محدود کند که به جنگ تجاری میان دو کشور رسیده است.
باید گفت در نتیجه جنگ تجاری جاری علاوه بر دو اقتصاد بزرگ دنیا، اقتصاد جهانی به طور کلی و سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها به طور خاص در سراسر جهان آسیب دیده‌اند.

در این راستا خبرنگار بازار گفتگویی با «دکتر منیب یوسف» استاد روابط بین الملل و عضو مرکز تحقیقات مطالعات آسیایی در هنگ کنگ تنظیم نموده که در ادامه می آید.

*پس از اعلام تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای مختلف از جمله چین، شاهد تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین هستیم. به نظر شما تشدید جنگ تجاری بین این دو کشور چه تأثیری بر اقتصاد جهانی خواهد داشت؟
به‌وضوح به نظر می‌رسد که دو اقتصاد بزرگ جهان درگیر یک جنگ تعرفه‌ای/تجاری هستند که نه تنها بر روابط ایالات متحده و چین، بلکه بر کل جهان به‌ویژه اقتصاد جهانی تأثیر خواهد گذاشت. این سؤال باقی می‌ماند که واشنگتن دی سی تا چه مدت این سیاست تعرفه‌ای را دست‌نخورده نگه خواهد داشت یا در آینده نزدیک، انعطاف‌پذیری برای چنین اقدامات سیاسی نشان خواهد داد؟
در حال حاضر نوعی حمایت‌گرایی آمریکایی وجود دارد. با این حال تعرفه‌های جدید اضافه شده قلدری آمریکایی را که به طور کامل نمایان است، آشکار کرده است. امریکا از این طریق می‌خواهد کشورها به‌ویژه چین را هدف قرار دهد. در مورد سایر کشورها، ترامپ تا حدودی انعطاف‌پذیر بوده و تعرفه‌ها را علیه آنها کاهش داده است، اما در مقابل چین تعرفه را به رقم عظیم ۱۲۵ درصد افزایش داده است. ظاهراً چنین اقداماتی از سوی دولت ترامپ با هدف ایجاد اختلال در رشد چین که به طور پیوسته در حال رشد است، انجام می‌شود. جهان‌بینی نوستالژیک ترامپ، اگر با چنین اقدامات افراطی ادامه یابد، قطعاً اقتصادهای بزرگ جهان را مجبور به تجارت با پکن خواهد کرد و ممکن است در نهایت بیش از آنکه به پکن آسیب برساند، به نفع آن باشد.

جهان‌بینی نوستالژیک ترامپ، قطعاً اقتصادهای بزرگ جهان را مجبور به تجارت با پکن خواهد کرد

*هدف اصلی ایالات متحده در جنگ تجاری با چین چیست و ترامپ واقعاً چه می‌خواهد؟

با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، نظم بین‌المللی لیبرال که کشورهایی مانند چین را قادر به رشد پیوسته می‌کرد، قطعاً دیگر وجود ندارد. بنای اساسی نظم بین‌المللی لیبرال در حال ویرانی است و حتی اروپا نیز با سناریوی جدیدی دست و پنجه نرم می‌کند، جایی که دولت ترامپ از آن می‌خواهد هزینه‌های امنیتی را متحمل شود.

پکن تسلط بی‌سابقه‌ای در تولید کالا دارد و سپس روایتی در محافل سیاسی واشنگتن دی سی رواج یافته مبنی بر اینکه مدتی است چین با تولید کم هزینه از مجازات فرار می‌کند. واردات ضعیف چین به نوعی برای دولت ایالات متحده ناامیدکننده بوده و به نظر می‌رسد انگیزه ترامپ پرداختن به این عدم تعادل است. در حالی که در یک سطح می‌توان گفت اقدامات ترامپ با هدف رفع عدم تعادل تجاری در مقابل سیاست چین مبنی بر واردات کمتر و صادرات بیشتر انجام می‌شود، در عین حال نمی‌توان از این واقعیت فرار کرد که چنین اقداماتی انگیزه‌ای برای مهار ظهور چین یا دقیقاً مختل کردن رشد چین دارد.

*وانگ ونتائو، وزیر بازرگانی چین، به شدت از سیاست‌های تجاری ایالات متحده انتقاد کرد و اعلام کرد که پکن هنوز آماده حل اختلافات از طریق دیپلماسی و مذاکره است، اما اگر واشنگتن به اعمال تعرفه‌ها ادامه دهد، چین تا آخر خواهد جنگید. به نظر شما وضعیت بین چین و ایالات متحده در چه جهتی پیش خواهد رفت؟
چین با اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه علیه ایالات متحده آمریکا، عزم راسخی را نشان داده اما در عین حال احتمال اصطکاک بیشتر بین دو اقتصاد بزرگ را افزایش داده است. علیرغم اعمال تعرفه‌ها و تعرفه‌های متقابل، هر دو کشور در باطن می‌خواهند به اجماعی در مورد جلوگیری از تشدید بحران تجاری برسند و خیلی چیزها به این بستگی دارد که چه کسی اول پلک بزند.

علیرغم اعمال تعرفه‌ها و تعرفه‌های متقابل، چین و ایالات متحده آمریکا در باطن می‌خواهند به اجماعی در مورد جلوگیری از تشدید بحران تجاری برسند

اخیراً نشانه‌های مثبتی وجود داشته و پکن از واشنگتن خواسته است تعرفه‌های متقابل را لغو کند و همچنین دولت ترامپ اعلام کرده است که تعرفه‌هایی را بر کالاهای الکترونیکی وارداتی از پکن اعمال نخواهد کرد که می‌تواند به طور بالقوه منجر به کاهش جنگ تجاری شود. امیدوارم در عرض چند هفته، از هر دو طرف انعطاف‌پذیری‌هایی وجود داشته باشد، در غیر این صورت این امر پیامدهای تجارت جهانی خواهد داشت.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=105847

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.