آوین ویژه»

نکته باورنکردنی از زندگی آبدارچی که دو قاضی را ترور کرد! + عکس مسعودپزشکیان: مثل ماهی هستیم که در آب آلوده زندگی می کنیم کشف مزرعه استخراج رمزارز غیرمجاز در قزوین پیش‌بینی جایگزینی بیش از ۲۹۸ هزار دستگاه خودرو و موتورسیکلت فرسوده در سال آینده جشنواره تئاتر خانواده باید در گستره ملی برگزار شود کتاب «ذات گرایی علمی» اثر برایان الیس منتشر شد ترامپ و اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین، هند و برزیل عارف: املاک مازاد زودتر تعیین تکلیف شده و از درآمد حاصله استفاده شود رئیس ثبت‌احوال دیلم معرفی شد دانشجویان دانشگاه آزاد ۱۵۰ هیئت مذهبی تشکیل دادند دستگیری ۳ سوداگر مرگ با ۲۸۰ گرم مواد مخدر در کاشمر مجوز ۲ واحد نانوایی در چالوس باطل می شود کرملین: «پوتین» و «علی‌اف» بار دیگر گفتگو کردند فقرِ زیرساخت‌های درمانی در هشتبندی؛ مردم برای پزشک عمومی باید ساعت‌ها در صف باشند رویای ۲۰۰۰ ساله به حقیقت پیوست غیبت ستاره استقلال مقابل چادرملو قدردانی از مجاهدت علما و فضلای اسلام وظیفه همگانی است ۵۴ درصد از مسکن روستایی قم مقاوم‌سازی شده است

0

رشد ۸ درصدی اقتصاد به طور قطع امکان‌پذیر است

  • کد خبر : 17792
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
رشد ۸ درصدی اقتصاد به طور قطع امکان‌پذیر است

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق گفت: رشد ۸درصدی اقتصاد با فراهم کردن امور زیر بنایی، دیپلماسی اقتصادی و الزامات عمومی امکان‌پذیر است.

به گزارش بازار، یحیی آل اسحاق رئیس اتاق مشترک ایران و عراق میانگین نرخ رشد اقتصادی کشورمان در چهار سال اخیر را ۴,۵ درصد عنوان کرد و گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نرخ رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۳ را ۲.۵ درصد و برای سال ۱۴۰۴ هم رشد ۲.۹ درصدی را پیش‌بینی کرده است.

وی با اشاره به دو رویکرد درمورد هدف‌گذاری نرخ رشد ۸ درصدی اقتصاد گفت: رویکرد اول این است که این عدد با اذعان به محدودیت‌ها هدف‌گذاری شده تا مسئولان همه تلاش خود را انجام دهند و رویکرد دوم هم این است که ۵,۲ درصد از این نرخ رشد مربوط به تولید و سرمایه‌گذاری و ۲.۸ درصد هم مربوط به بهره‌وری است.

آل اسحاق متذکر شد: مشکلات اقتصادی با خواهش و تنبیه و زور حل نمی‌شود و ادبیات و الزامات خاص خودش را دارد.

وزیر اسبق بازرگانی معتقد است رشد ۵.۲ درصدی سرمایه‌گذاری و تولید زمانی تحقق پیدا می‌کند که فضا برای فعالان اقتصادی قابل‌پیش‌بینی باشد، قوانین و مقررات موجود برای سرمایه‌گذاران اعتمادبخش باشد و تأمین مالی برای سرمایه‌گذاری نیز انجام شود.

وی برقراری تعامل لازم بین دولت و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حداقل برای یک دوره چهارساله و عملی‌شدن تعهدات دولت را نیز از دیگر الزامات تحقق رشد ۵,۲ درصدی سرمایه‌گذاری و تولید عنوان کرد.

آل اسحاق با بیان اینکه تحقق رشد ۲,۸ درصدی بهره‌وری نیز نیازمند تربیت نیروی انسانی حرفه‌ای از نظر علمی و فنی است گفت: علاوه بر نیروی انسانی متخصص، باید فناوری‌ها و دانش لازم را به دست بیاوریم، قوانین و مقررات امور را تسهیل کنند و سیاست‌های ارزی و مالیات‌ها و بیمه برای تولیدکنندگان روشن و راهگشا باشد.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق تأکید کرد: حاکمیت باید امور زیر بنایی، دیپلماسی اقتصادی و الزامات عمومی برای رشد ۸ درصدی اقتصاد را فراهم کند وگرنه با زور و تنبیه و خواهش و التماس هیچ کاری پیش نمی‌رود.

وی رشد اقتصادی ۸ درصد را به طور قطعی امکان‌پذیر دانست و با اشاره به شروط آن گفت: ما در حال حاضر از نظر آورده‌ها و بنیان‌های اقتصادی بر اساس شاخص‌های روز دنیا وضعیت خوبی داریم و از نیروی انسانی متخصص، امکانات اقتصادی، موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب، منابع مالی و فضای مناسب اقتصادی نیز برخوردار هستیم؛ اما مشکل اصلی بحث استراتژی، راهبردها و برخورد ما با اقتصاد است.

آل اسحاق اضافه کرد: اگر با اقتصاد با ابزارها و راهبردها و اقتضائات خاص خودش عمل نشود و رویکرد دولتی به اقتصاد حاکم باشد مسلماً اقتصاد هم شکل طبیعی خود را از دست خواهد داد و از چرخه تعادل خارج می‌شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=17792

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.