آوین ویژه»

دو‌ئل جذاب پرسپولیسی‌های ذوب‌آهن و استقلال! حمید سمندریان تأثیرگذارترین معلم من بود/اتفاق بزرگ«ازکرخه تاراین» وزیر سابق ارتباطات:‌ اختیار رفع فیلتر دست شورای عالی فضای مجازی است تردد در محور چالوس و آزادراه تهران ــ شمال ممنوع است سعادت ۲ دنیا در گروه مدیریت چهارگانه دعوت اژه‌ای از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن جنایات رژیم صهیونیستی در ساعات گذشته در غزه با ۴۰ شهید و ۳۰ مفقود+فیلم اژه‌ای: خدمت‌رسانی به مردم با کوتاه شدن فرآیندها تسهیل شود دمای هوای آذربایجان شرقی طی هفته جاری بین ۲۰ تا ۲۴درجه پیش‌بینی می‌شود آلمان در بین شرکای تجاری بزرگ ایران برگزاری مراسم تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی مشاور امنیت ملی آمریکا: در خصوص ایران، تمامی گزینه‌ها روی میز است اعلام مناطق ناایمن تهران قیمت انواع سکه ۱ فروردین ۱۴۰۴ |‌گرانی سکه مهار نمی شود پرداخت هزار میلیارد تومان سود به ۱.۳ میلیون سهام‌دار ترامپ فروش جنگنده‌های اف.۳۵ به ترکیه را از سر می‌گیرد دبیر شورای امنیت روسیه وارد پیونگ‌یانگ شد+ فیلم یورش گسترده نظامیان صهیونیست به کرانه باختری

0

افزایش قیمت ارز ترجیحی تصمیم درستی است

  • کد خبر : 21020
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
افزایش قیمت ارز ترجیحی تصمیم درستی است

قوانلو، یک کارشناس حوزه اقتصاد با بیان اینکه تغییر قیمت ارز ترجیحی تصمیم درستی برای سال آینده است، گفت: تفاوت قیمت ارز ترجیحی با دلار آزاد باعث کسری بودجه می شود.

حسینقلی قوانلو در گفتگو با خبرنگار بازار با انتقاد از تثبیت قیمت ارز ترجیحی اظهارکرد: تثبیت ارز ترجیحی یکی از مشکلات جدی کشور در تمام مقاطع زمانی بوده است.

این کارشناس حوزه اقتصاد ادامه داد: وقتی قیمت ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی تثبیت می شود با توجه به تورم سالانه اصله معناداری با نرخ دلار آزاد پیدا می کند که این منجر به رانت و فساد مالی خواهد شد.

وی با بیان اینکه تغییر قیمت ارز ترجیحی تصمیم درستی برای سال آینده است، افزود: تفاوت قیمت ارز ترجیحی با دلار آزاد باعث کسری بودجه می شود که در برخی مواقع دولت برای جبران آن ناگزیر به چاپ پول می شود که این مسئله نیز تورم زاست.

قوانلو خاطرنشان کرد: با توجه به تورم ۳۵ درصدی در کشور باید به اندازه تورم، قیمت ارز ترجیحی سالانه افزایش یابد فرایندی که باعث کاهش زیان دولت می شود.

وی معتقد است: اگر قیمت بنزین را پس از آخرین اصلاح تعرفه، سال به سال افزایش می دادیم این حجم فشار به بودجه دولت وارد نمی شد.

این فعال اقتصادی اضافه کرد: تغییر قیمت ارز نیمایی از ۴۰ به ۵۰ هزار تومان، تفاوت ارز نیمایی با بازار آزاد را کم می کند؛ این تصمیم درست باعث کاهش فشار به بودجه دولت می شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم روزی ارز تک نرخی شود، افزود: همه فعالان اقتصادی به دنبال تک نرخی شدن ارز هستند چراکه با این روش صادرات افزایش یافته و واردات کنترل می شود.

قوانلو ادامه داد: در حال حاضر صف شدیدی برای واردات از جمله نهاده ایجاد شده که دلیل آن، اختلاف قیمت ارز ترجیحی با دلار آزاد است.

به گفته وی، در هفت ماهه سال جاری واردات نهاده از لحاظ حجمی ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته در حالیکه حجم تولید گوشت مرغ یا قرمز زیاد نشده است، این نشان می دهد که وقتی ۱۵ درصد حجم نهاده زیاد وارد شده یعنی ارز نهاده هدر می رود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عرضه نهاده با ارز واقعی باعث افزایش بهره وری می شود، افزود: مرغداری ها در حال حاضر با ضریب تبدیل خوبی کار نمی کنند چون نهاده ارزان است اگر نهاده به قیمت باشد یک مرغدار نخستین هدفش بهبود ضریب تبدیل خواهد بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=21020

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.