آوین ویژه»

دانشگاه‌ها و ادارات بندرعباس هم تعطیل شد از سیرک ترامپ با سابقه‌دارها تا اشتباه محاسباتی آمریکا در سوریه بسیجیان تربت‌جامی با آرمان‌های مقدس شهیدان تجدید میثاق کردند دلجویی زلنسکی از ترامپ: با رهبری آمریکا می توان به صلحی پایدار رسید برنامه های حماسه ۹ دی محله محور برگزار شود انتقاد رئیس‌جمهور از کیفیت اجرای برخی خطوط ریلی نرخ ارز گمرکی چیست؟ مستندهای کوتاه بخش بین‌الملل «سینماحقیقت» مشخص شدند بودجه ۱۴۰۴ ضد بازار سرمایه است/ چشم‌انداز بورس در سال جدید منفی است وزارت نیرو یه وظایفش در حوزه کشاورزی عمل نمی کند هشدار دادستان مرکز خراسان جنوبی درباره رفتارهای پرخطر چهارشنبه‌سوری اظهارات جدید همتی درباره بازگشت ترامپ/ برای همه چیز برنامه داریم + فیلم برخی به اسم غیرت و روشنفکری حاکمیت قانون را زیر سوال می برند عرضه برنج پاکستانی با نرخ مصوب در بازار خراسان رضوی از شنبه ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۶ اسفند) جاده نیاسان دره در اشکور علیا رودسر مسدود شد گروسی: به تهران می‌روم تا از جنگ جلوگیری کنم نهضت علمی در کنار معنویت رسالت بزرگ دانشجویان در عصر حاضر است

0

اتاق بازرگانی: درخواست استرداد لایحه تجارت و اصلاح تدریجی آن

  • کد خبر : 42939
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
اتاق بازرگانی: درخواست استرداد لایحه تجارت و اصلاح تدریجی آن

اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای به معاونت حقوقی ریاست جمهوری، خواستار استرداد لایحه تجارت از شورای نگهبان شد.

به گزارش بازار، اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای به معاونت حقوقی ریاست جمهوری، خواستار استرداد لایحه تجارت از شورای نگهبان شد. اتاق بازرگانی تأکید کرده است که تغییر کلی قانون تجارت و جایگزینی آن با نسخه‌ای جدید، موجب بروز ابهامات جدی در اجرای قوانین و اختلال در محیط حقوقی و اقتصادی کشور خواهد شد.

طبق این نامه، قانون تجارت فعلی که از سال ۱۳۱۱ اجرا شده و اصلاحاتی در سال ۱۳۴۷ داشته است، به‌رغم نواقص، تاکنون یکی از قوانین بنیادی و قابل اتکای حوزه اقتصاد و تجارت کشور بوده است. بااین‌حال، لایحه تجارت که در سال ۱۳۸۴ از سوی دولت به مجلس ارائه شد، پس از ۱۹ سال بررسی و تغییرات گسترده، در فروردین ۱۴۰۳ به تصویب رسید. این لایحه که شامل ۱۳۴۳ ماده است، جایگزین تمامی قوانین مرتبط با تجارت شده و برای تأیید نهایی به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است.

رئیس اتاق بازرگانی در این نامه هشدار داده است که اجرای این قانون جدید از نخستین روز، به دلیل تغییرات گسترده، محیط کسب‌وکار را با ابهامات جدی مواجه می‌کند. همچنین در این نامه تأکید شده است:

این تغییرات، تمامی دستگاه‌های اجرایی، دادگاه‌ها و فعالان اقتصادی را با سردرگمی در تطبیق با قانون جدید روبه‌رو خواهد کرد. رویه‌های قضائی ارزشمند موجود که طی دهه‌ها ایجاد شده‌اند، به‌طور کلی نادیده گرفته خواهند شد و شرایط حقوقی کشور در آستانه آشفتگی قرار می‌گیرد.

در این نامه به درخواست‌های پیشین برای استرداد لایحه تجارت اشاره شده است. دولت در سال ۱۳۹۳ طی نامه‌ای به شورای نگهبان، به دلیل تفاوت‌های گسترده بین متن اولیه و نسخه مصوب، خواستار استرداد این لایحه شد. همچنین در سال ۱۳۹۸ وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه رئیس اتاق بازرگانی ایران، طی نامه‌ای مشترک، خواهان توقف بررسی این لایحه شدند که هیچ‌کدام نتیجه‌ای نداشت.

کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز اعلام کرده است که لایحه تجارت با سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری، امنیت اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاست‌های تشویق سرمایه‌گذاری مغایرت دارد.

اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر لزوم اصلاح قانون تجارت، پیشنهاد داده است که این اصلاحات به‌صورت تدریجی و بخش به بخش انجام شود. در این پیشنهاد آمده است که لوایح اصلاحی باید با توجه به نیازهای واقعی، شفافیت، ثبات، و جلب مشارکت ذی‌نفعان تدوین شوند تا علاوه بر رفع نواقص، انسجام و کارآمدی در حوزه تجارت کشور حفظ شود.

در پایان این نامه، اتاق بازرگانی از دولت درخواست کرده است که لایحه تجارت به‌طور رسمی ازشورا نگهبان مسترد شود و اصلاح قانون تجارت با رویکردی تدریجی و بر اساس سیاست‌های کلان نظام ادامه یابد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=42939

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.