آوین ویژه»

موافقت دولت با مازاد بودن ۴۲ فقره ملک ضرورت انتقال تجربه و تقویت زیرساخت‌های پایدار جزیره خارگ پناهگاه و سپر در مقابل دشمنان همین مردم هستند آمریکا برخی محدودیت‌ها علیه رژیم جولانی را کاهش می‌دهد معاون علمی رئیس جمهور: سازمان هوش‌مصنوعی از ذیل معاونت علمی خارج نشده است جزئیات برگزاری امتحانات کتبی سطوح عالی حوزه علمیه قم ماجرای کمبود روغن در بازار؛ «گشتم نبود، نگرد نیست» سوئیس درباره خودکشی تبعه خود در زندان سمنان بیانیه صادر کرد بانوان پرسپولیس در آستانه رکورد تاریخی واکنش عراق به مذاکرات میان ایران و آمریکا نشست مقامات روسیه و آمریکا به‌منظور آمادگی برای دیدار «ترامپ» و «پوتین» صنعت و هتلداری می‌توانند به رفع ناترازی برق کمک کنند ششمین رویداد ملی تولید محتوا دیجیتال بسیج زنجان برگزار می شود پیش بینی آب و هوا در روزهای پایانی سال / کاهش دما و بارندگی در بیشتر مناطق کشور تصادف زنجیره‌ای وحشتناک جاده سمیرم به یاسوج دقیقی: کمک بالگرد هلال احمر در راستای «مسئولیت‌های اجتماعی» بود مخافت فولاد با استعفای گل محمدی/ یحیی ماندنی شد جایزه دوستی ژاپن به کودک نقاش ایرانی رسید

0

امضای ۱۳ سند همکاری در سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان

  • کد خبر : 50937
  • ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
امضای ۱۳ سند همکاری در سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان

رئیس اتاق ایران گفت: در جریان دیدار و گفت‌وگوی تجار ایرانی و تاجیکستانی، ۱۳ سند همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور امضا شد.

به گزارش بازار، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران عصر روز پنج‌شنبه در پی نشست روسای جمهور ایران و تاجیکستان و در ادامه همایش تجاری، سرمایه‌گذاری و گردشگری تاجیکستان و ایران که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، با بیان اینکه امروز شاهد گامی مهم در تقویت پیوندهای تجاری و اقتصادی میان ایران و تاجیکستان هستیم، گفت: این دیدار، تاییدی بر تعهد دو ملت بزرگ و دو دولت نسبت به همکاری و هم‌افزایی در عرصه‌های مختلف صنعتی، تجاری و گردشگری است.

او هدف از سفر هیات تجاری ایران را بررسی فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری میان ایران و تاجیکستان با محوریت بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: هیات تجاری که بیش از یکصد تن از بازرگانان ایرانی از حوزه‌های تخصصی مختلف در آن حضور دارند، در آستانه سفر دکتر پزشکیان به کشور دوست و برادر تاجیکستان، با امیدواری بسیاری عازم دوشنبه شد. این امید ناشی از روابط سیاسی و اجتماعی مستحکم میان دو کشور و علاقمندی متقابل روسای جمهور ایران و تاجیکستان برای توسعه و تعمیق روابط همه‌جانبه است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همچنین از دیدار و گفت‌وگوی تجار ایرانی و تاجیکستانی و امضای ۱۳ سند همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور در جریان این سفر خبر داد و افزود: همچنین مذاکرات مثبتی با مقامات بلندپایه تاجیکستان از جمله وزیر توسعه اقتصاد و تجارت، رئیس کمیته سرمایه‌گذاری و رئیس کمیته گردشگری این کشور انجام گرفت.
حسن‌زاده ضمن اشاره به روابط مستحکم سیاسی و اجتماعی دو کشور، بر اراده متقابل برای تعمیق این روابط تأکید کرد و گفت: مسئولان ارشد اقتصادی کشور تاجیکستان در دیدارهایی که در جریان این سفر صورت گرفت، یکصدا از اراده و تلاش دولت تاجیکستان برای ارتقای رتبه ایران در بین شرکای تجاری این کشور سخن گفته و بر تدوین نقشه راه بلندمدت برای توسعه مناسبات بین دو کشور تاکید کردند.

او خاطرنشان کرد: اشتراکات فرهنگی، اجتماعی و تاریخی میان ایران و تاجیکستان و ظرفیت‌های موجود در تاجیکستان، چشم‌انداز بسیار روشنی برای مراودات تجاری و اقتصادی بین ایران و تاجیکستان به عنوان یک مقصد استراتژیک برای سرمایه‌گذاران و تجار ایرانی نمایان می‌سازد.

رئیس اتاق ایران افزود: جایگاه رییس‌جمهور تاجیکستان در میان مردم نجیب و فرهنگ‌دوست این کشور؛ دانش و روحیه سازنده و مردمی رئیس‌جمهور پزشکیان و علاقه‌مندی تجار ایرانی و تاجیکستانی به توسعه همکاری‌ها، تضمینی برای تحقق چشم‌انداز بلندمدت در روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور است. به‌گونه‌ای که این سفر تاریخی می‌تواند تأثیر به‌سزایی در تقویت همکاری‌ها به‌ویژه در حوزه‌های خدمات فنی و مهندسی، صادرات محصولات ساختمانی، کشاورزی، دارویی و تجهیزات پزشکی داشته باشد.

حسن‌زاده، انعقاد تفاهم‌نامه‌های تجاری بین اعضای هیات عالی‌رتبه ایرانی و مقامات تاجیکستانی در جریان این سفر را مورد توجه قرار داد و افزود: این تفاهم‌نامه‌ها زمینه افزایش سرمایه‌گذاری مشترک و بهره‌گیری هر چه بیشتر از ظرفیت‌های موجود دو کشور به نفع دو ملت را بیش از پیش مهیا می‌کند.

او فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم در حوزه‌های بانکی و مالی، حمل‌ونقل، استاندارد و انعقاد موافقت‌نامه‌های تجاری به ویژه توافق تجارت ترجیحی و تعدیل تعرفه‌ها میان دو کشور را برای تقویت سطح مناسبات، ضروری خواند و ادامه داد: «ارائه تسهیلات و مشوق‌های سرمایه‌گذاری» و «تسهیل تجارت» لازمه افزایش همکاری‌ها است. این حداقل انتظارات بخش خصوصی از مسئولان محترم دولت‌های دو کشور است تا فعالان اقتصادی بتوانند در رقابت با رقبای قدرتمند به تثبیت و گسترش جایگاه خود در بازار بپردازند.

حسن‌زاده تاکید کرد: بخش مهمی از دغدغه‌های فعالان اقتصادی دو کشور، تسهیل در زمینه حمل‌ونقل و مدیریت هزینه‌های حمل‌ونقل است که باید برای دو کشور با فاصله نزدیک سرزمینی، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

او دغدغه دیگر بخش خصوصی را به موضوع تعرفه‌ها و عوارض مربوط دانست که برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور باید در مذاکرات میان دولت‌ها گنجانده و زمینه‌ همکاری بیشتر ایجاد شود.

رئیس اتاق ایران با بیان این مطلب که اتاق‌های بازرگانی ملی دو کشور باید همت خود را مصروف شکل‌گیری این پیوندها کرده و سرمنشأ همکاری‌ها باشند، گفت: توسعه همکاری‌ها می‌تواند منجر به ایجاد اشتغال و بهبود سطح رفاه در هر دو کشور شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=50937

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.