آوین ویژه»

هر آیه قرآن قابل تبدیل به نمایشنامه ای فاخر است مدافع ملی پوش: در پرسپولیس می مانم! سیگنال‌های صعود از دل اصلاح بازار/ نهنگ‌های بیت‌کوین در کف قیمت می‌خرند! ۲۹ محصول خراسان شمالی به ۱۴ کشور صادر شد شهادت «جبر عمار» از چهره‌های ملی فلسطین در غزه؛ خودکشی نظامی صهیونیست انتشار پوستر «پیش‌مرگ» در آستانه اکران فیلم موفقیت چشمگیر استاد دانشگاه تربیت مدرس در پژوهش‌های علوم ورزشی کنایه «یعلون» درباره قتل عام نوزادان فلسطینی به دست نظامیان صهیونیست نتانیاهو از ترس فروپاشی کابینه‌اش مانع آتش بس می‌شود آیت الله رشاد: نماز عنصر اصلی در سلامت معنوی انسان و جامعه است جدول مالیات برحقوق سال ۱۴۰۴ منتشر شد نبوغ اراک تیم بسکتبال شهرداری تبریز را شکست داد تصادف زنجیره ای ۴ خودرو در کمربندی نکا مسمومیت کودک ۶ ساله بر اثر گاز گرفتگی در رشت پیام تسلیت عمار حکیم در پی حادثه بندر شهید رجایی چین ۲۸ شرکت آمریکایی را تحریم کرد خبر مهم سازمان تامین اجتماعی درباره حقوق و مستمری بازنشستگان رباط کریم در محاصره قطعی آب و برق؛ مسئولان وارد عمل شدند

1

سیاست‌های تجاری و ارزی باید هماهنگ باشند

  • کد خبر : 59401
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۰
سیاست‌های تجاری و ارزی باید هماهنگ باشند

رئیس اتاق ایران و عراق گفت: در کنار بازار ارز تجاری می‌توانیم از سایر راهکارها مانند اجرای CGT یا مبارزه با قاچاق ارز بهره ببریم.

به گزارش بازار، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه سیاست‌های تجاری و ارزی اگر با راهبردها و سیاست‌های ارزی بانک مرکزی و سایر نهادهای مرتبط هماهنگ نباشد، نتیجه مطلوبی نخواهد داشت، اظهار کرد: عدم هماهنگی در این حوزه‌ها منجر به مشکلاتی نظیر افزایش عرضه یا تقاضای غیرمنطقی، نادیده گرفتن اولویت‌ها و در نهایت سوءاستفاده دلالان و سفته بازان خواهد شد.

وی افزود: این ناهماهنگی می‌تواند فشارها را میان بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت کشاورزی و دیگر نهادها جابه‌جا و مشکلاتی اساسی ایجاد کند.

آل اسحاق با بیان اینکه بانک مرکزی به عنوان عرضه کننده ارز و مصرف‌کنندگان به عنوان متقاضی، باید در یک سیستم اولویت‌بندی شده و هماهنگ عمل کنند، اظهار کرد: اگر این اتفاق در عمل صورت نگیرد شاهد بازار آشفته‌ای خواهیم بود که زمینه‌ساز فساد، امضاهای طلایی و فعالیت‌های غیرقانونی خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه باید همراه با راه اندازی بازار ارز تجاری به اجرای برخی قوانین و الزامات نیز توجه شود، گفت: مالیات بر عایدی سرمایه مسئله‌ای مهم است که باید به طور جدی بررسی و اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه اگر قاچاق ارز مدیریت نشود و از سیاست‌های تجاری هوشمندانه مانند صادرات در مقابل واردات بهره نبریم، مشکلات پابرجا خواهند ماند، افزود: به جای محوریت دادن به ارز، می‌توان تأمین کالا را اولویت قرار داد، مبادله کالا به کالا به‌عنوان یکی از راهکارها می‌تواند بخشی از نیازها را بدون وابستگی به ارز برطرف کند.

آل اسحاق با بیان اینکه در کنار راه اندازی بازار ارز تجاری می‌توانیم از سایر راهکارهای مناسب نیز بهره ببریم، تاکید کرد: یکی از راه‌حل‌های موثر، تطبیق واردات با صادرات است، یعنی واردات کالا را به صادرات کالاهای مشخصی مرتبط و فرآیند آن را تسهیل کنیم، این روش سابقه مثبتی دارد و می‌تواند بسیاری از نارسایی‌ها را برطرف کند.

وی در پایان اظهار کرد: در مجموع هماهنگی بین وزارت صمت، کشاورزی و بانک مرکزی، همراه با استفاده از راهکارهای جایگزین مانند مبادله کالا به کالا، مبارزه جدی با قاچاق ارز با اجرای قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه یا CGT با هدف جلوگیری از سفته‌بازی می‌تواند نقش موثری در کاهش مشکلات اقتصادی و ثبات بازار ارز ایفا کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=59401

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.